返回列表 回復 發帖
/ ?& x. r' p! E) M- Q公仔箱論壇
- ]8 G0 p& g/ _: Q8 [& Ltvb now,tvbnow,bttvb
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...( k" Y# b7 N8 a! e4 z) m
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
www2.tvboxnow.com8 f/ s0 l! ]- o- E# u  w

% k7 o: m, Q# h喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ I8 I$ a1 \- R8 m
tvb now,tvbnow,bttvb* ~& e( R! w0 o9 C
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ C8 B) |1 C, r2 [$ X& b
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
$ s5 g( ^' q% {. c所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。公仔箱論壇, |" g8 b2 s/ r! R! z
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
' T& u. c6 r0 ltvb now,tvbnow,bttvb
% e  K7 P+ n1 \) n/ y5 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
0 q5 Q2 R1 s* u* z. Y5 S4 f4 twww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
www2.tvboxnow.com: x3 ~2 ?: g  ^1 ?2 m
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# F% \4 ~& F1 u* x- B0 m/ F! q1 i
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。1 @& Z( W1 c) a- n$ {
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

9 E( B' ^. B! k! Y1 h/ }4 N+ z公仔箱論壇
& r1 j7 ]! T' f  V. i2 b& {  Q' D3 Ntvb now,tvbnow,bttvb今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。$ @8 E: E" b3 n3 \( N
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ L- ^" n- \7 ?8 u5 ?# q% P
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
4 o% M  x  B0 z7 }* p/ etvb now,tvbnow,bttvb 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
3 K" |, @: N1 j公仔箱論壇第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇1 Q6 t" y2 w+ \
- a# V6 [5 l; z5 c0 H( ]
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
* |4 |8 X" ]0 C) X9 f8 |公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
7 S# U6 K4 J; \$ O6 m! ?2 wwww2.tvboxnow.com[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
9 c  F+ `6 b( K4 T( G  A# M' Htvb now,tvbnow,bttvb唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) W; `* F3 L7 X) x! x
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,2 l$ j: `) b# q% `* X4 D
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
- D. p3 R2 P; F* rtvb now,tvbnow,bttvb沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? : W% @# F8 V8 p7 M" [! }% V0 b
公仔箱論壇, B' t  O( b8 p( p
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
# M. V, W$ p3 D6 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
* `/ U! w4 u. K2 t9 y, Jwww2.tvboxnow.com呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,$ z/ W7 `8 h" x8 o+ ]5 j' `; i
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?tvb now,tvbnow,bttvb/ d9 [6 C/ r" k
tvb now,tvbnow,bttvb* \  n& o+ u: H! o
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
! n0 J- M' z0 o6 R* x. ~仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
9 ?; L/ b: ^' ^! x. X+ k6 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ B% T7 X% w1 n, `$ Wtvb now,tvbnow,bttvb佘詩曼
3 ]3 T# |* Z6 K3 kwww2.tvboxnow.com出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
% O3 l3 h7 n2 j4 ]0 |/ ttvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com* U# a. R' i2 F+ G8 O% f  z
真係邊度似呀?....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 p/ C$ D, e, a0 U
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( \3 Q# B: f3 e. |
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
0 t& i0 w& g7 `/ G% d歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
4 W+ f/ I! B1 M' l2 V3 A( @tvb now,tvbnow,bttvb是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?公仔箱論壇0 T2 F! F$ o7 _7 a4 j
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
" X* j! J& Y$ _3 Dwww2.tvboxnow.com
5 ~4 D) [- e! t# E* dtvb now,tvbnow,bttvb好!
9 S$ R) e: X% d0 U2 S第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
2 t% x$ `) h, T/ n5 n* @6 E2927296
/ \6 U# L. E5 {' R0 lwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇8 K/ u& F( R( F9 n: d. z

4 k! D1 A& s/ ]4 \. |. C6 [公仔箱論壇話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇/ C9 ~& P6 \' O$ U# U( u' S
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?www2.tvboxnow.com8 R. M- K2 g& t  `
! Y" h! J+ p1 f2 |1 Q7 r4 J, E! ~3 e公仔箱論壇今日睇 ...www2.tvboxnow.com. K0 [. ~" c" @1 A0 t9 X
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇  H9 z: q) r5 X. V5 }& d+ j4 j
tvb now,tvbnow,bttvb7 ?0 x3 i8 ~/ A" @5 x  \; Q8 e2 `
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
! Q. ]# a: J/ G. s$ p0 o- nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?公仔箱論壇- P/ v* D: l5 L  M9 l! @
* s9 P  u$ B+ b5 X' P& B8 j/ G" x3 |公仔箱論壇今日睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb% T: a9 `8 k- `  R1 Y2 i6 X
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) d0 t5 S. {6 L* |2 x2 p" G
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
7 t$ ]: T# n+ X5 Y$ f9 A8 j公仔箱論壇
9 j1 y7 p; N% T  p, ^- ewww2.tvboxnow.com
0 T$ f* s6 d& p
tvb now,tvbnow,bttvb) p6 q0 M8 N1 B
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇$ v6 ?2 z3 G" n, y  F: k' V9 j
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
1 T7 G. ?4 _" |3 g& {
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。tvb now,tvbnow,bttvb8 O& I# F: [4 D6 }: J8 M2 c8 [+ m  A% y
' a* S3 K* ~4 P  N% owww2.tvboxnow.com用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ^5 G. A3 Z- u; z1 M( P' k
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
# W! {' M9 }9 T唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
7 S+ l2 Y8 J% R7 _& O1 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都 ...
0 K' Z2 X! @% }+ E' d! Owww2.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
9 Z% [0 \) h, Z  ?0 M) dtvb now,tvbnow,bttvb阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing