返回列表 回復 發帖
見好就收
+ q, Z; z2 `1 w& q7 L公仔箱論壇TVB 續集死路一條www2.tvboxnow.com" u* G5 t- J: L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
公仔箱論壇/ g. l0 G8 x" Z; Z; s5 [; p& \
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高. b: F, l/ s, @1 k9 i
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
. l% ^* D; z6 W7 w5 D( ]  ctvb now,tvbnow,bttvb呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
) x, J9 N! n/ R' Otvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
9 V  d; }/ V! K; @mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
www2.tvboxnow.com  ^- r! S6 g- Q6 m
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
  P& P: |7 Q: T& R9 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
% |( e0 W3 r* D4 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
; P0 `# ]) h5 ~2 x可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ w# `9 y* \0 {# q+ ?
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
$ I; }2 B. z; K7 [, g8 O( m
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
  k0 `) ]3 l6 {( b公仔箱論壇Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
3 z, g8 Q/ X* F7 t" lwww2.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 q7 S+ O/ [2 F6 ]
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 W0 p' U; F" I4 a  F
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
) [, k# ~: X* dtvb now,tvbnow,bttvb或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
$ L$ A, z. ~' l) h9 t: U9 Glimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
' e% y$ J# ~* g' w3 D. c: E$ _公仔箱論壇係呀,好橋呀。
www2.tvboxnow.com0 O; B" V. ~3 g6 {# q
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......1 U' Y( D# K: s: [. s4 E& d3 X7 \
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
2 n3 o2 ~$ d. I, r0 M9 I

' m9 p) T$ e' t7 ~3 V其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

9 q0 H  L4 F) [! }+ f( i5 e5 Z8 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( M& X  C( v& ^' T
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
, K3 ~% B  m+ I6 j$ m# i& pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ |: P) Z8 e$ _- c6 A7 n. P7 j, c# [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
5 L% o+ i4 a: L9 [公仔箱論壇
; C+ ~' w$ ~; a: }$ k5 i許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.; O8 i+ }+ R: `2 c9 K6 Z
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
0 @( \& d9 O* R公仔箱論壇. F' [2 [9 V1 u% i* |, G4 L6 U
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後tvb now,tvbnow,bttvb( @1 r0 W$ s- r6 o( a1 ^/ C0 C
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb2 a2 Q5 d8 W& F$ o" U' n! t  x
我諗唔會喇啩。