返回列表 回復 發帖
# @- S7 e1 ~+ n5 Y
公仔箱論壇7 N- j8 z9 P4 b8 w7 x  V; _: A
啱嘞!
1 U) F4 M; Q$ X4 L1 q# [: F2 C( ctvb now,tvbnow,bttvb TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% O; r3 |' z8 d
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?/ e/ B$ P" X1 H% k+ Z  ^
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
www2.tvboxnow.com0 H1 v8 P' [8 q% y, p
, ?. d4 j) F# E& q* w0 i
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...tvb now,tvbnow,bttvb% _/ {- O+ v& U) b
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
; I: J; J% T) U# W* J6 L4 ztvb now,tvbnow,bttvb' g' [+ J* g/ m$ L9 a$ S3 g
啱嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 {4 X: V$ P6 T- {$ i5 c
5 i! }" \/ Z& \7 B2 m
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
; |% y: U5 j3 F- ^9 f% w% |' Swww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
: G. a3 X% t1 h/ L7 u3 S又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
tvb now,tvbnow,bttvb! }- W' V$ P- U3 e+ W) j1 Z5 _

/ |' L/ n. c! l3 \3 w6 ?( zwww2.tvboxnow.com嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!www2.tvboxnow.com5 @5 G* n0 d. B/ L
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
, W4 I1 G+ o' j  A* I, u+ @, m公仔箱論壇www2.tvboxnow.com; {' _4 V9 H) i6 ~5 `
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。7 C. ~0 G9 Z2 V( T* r% Y6 v( t
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
9 E$ i5 U0 j* d# \/ O& y* dmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
1 o2 U0 I- n4 X" h$ N1 X

' V: I. c/ q1 D9 ?5 Ctvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。! H* r* g5 _% f

' ?8 l2 @1 S! J, ]0 c  `3 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
- m% O  O, F& C5 j  d 公仔箱論壇) \1 Z& J/ e0 L. e& w( z
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
& n4 m6 ?! p5 X/ ~2 jtvb now,tvbnow,bttvb/ l. g2 _4 y) q+ G# Y7 R4 d* ?  q
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
; I  u9 N0 N, l0 x9 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 " l4 j' ~/ h+ k4 d. u3 W6 _' c
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
/ @2 A! L0 |8 A
$ e+ s* P! `5 ?7 cwww2.tvboxnow.com你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...8 ]+ C7 Y/ n7 ^. M( a( h5 I
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' c& w2 X6 a. ?$ Q7 E

2 T6 A0 F: K" {4 T多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
8 ^3 ]& |' h/ x- ]% o5 Dwww2.tvboxnow.com又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
7 g- r7 ^$ S; P. Q: ]- I2 p; V0 w. dtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
" J8 @* V2 r. n* y公仔箱論壇- M7 \+ B4 y- N& }) N1 X
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
+ l" q$ B: k% d* G1 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( N0 l8 ^% a: ^' o8 @公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
7 b1 s$ m. I  j5 H3 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% _" |8 f) N, C7 N1 I& z( n3 Ewww2.tvboxnow.com仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!9 R$ f% c9 X3 H* E
tvb now,tvbnow,bttvb  U) e. n* D, T7 A
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
4 g1 i/ b% v; [) k5 ^' wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
" A* B+ L% g% x/ p' q0 n公仔箱論壇論壇學嘢,平時真係冇時间
! o9 e* d2 M! a6 K2 r% m
tvb now,tvbnow,bttvb4 H% ?5 d- v3 v% h% z
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...tvb now,tvbnow,bttvb7 n% P- E0 d$ @9 _( |, F# T
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
* Q8 `, C. |( g6 G4 C1 T公仔箱論壇
/ W; V9 W* n5 t0 [. J/ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
, ]3 X! k% ~$ @7 T8 k  H大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
% _/ y/ x  t! o7 B) B9 o
5 C  E6 y: G$ }. mtvb now,tvbnow,bttvb香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
7 l: k0 h& J' S- X- B: m0 l/ Dwww2.tvboxnow.com論壇學嘢,平時真係冇時间9 X& g8 k- D/ J; W/ s+ k% k) w  z
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
8 i! X1 |3 D6 R2 R+ i7 A3 k得閒就多啲回帖啦。
' a$ v! h/ C' b公仔箱論壇6 L4 W+ d! \" V# C4 p' z
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
  x+ u2 ~* X( D- H/ R- L) `leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 A! Q7 |/ R0 M  ^* @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 D! G& a' B* ^
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; A0 a" y: k& b# G* ?
7 p7 k+ b5 T& Z  T$ I: j+ t
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...9 O& q  k5 t- @
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
# y1 X& h' {4 L3 J1 S" _9 ^tvb now,tvbnow,bttvb
# M: Q0 Q. }! V2 L7 r+ z- d( r% Z煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
5 `* {1 j3 B# cwww2.tvboxnow.com
# j- C$ k! _5 C0 Ewww2.tvboxnow.com唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型www2.tvboxnow.com, G" A2 k0 K/ Q0 f
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體