標題: 第一次召集の公仔箱Band友 Join Us Now [打印本頁]

作者: jwxie518    時間: 2007-7-13 03:13 AM     標題: 第一次召集の公仔箱Band友 Join Us Now

If music be the food of love, play on
            Shakespeare, Twelfth Night (莎士比亞)

哈哈...我們公仔箱有了音樂交流區, 這時候看來我們應該組織一個「Band友交流群」.

我們誠意邀請各位會員到此報度註冊, 加入我們Band友的大家庭。

不管你是鋼琴, 小提琴, 結他, , , 就算是個菜鳥, 甚至沒有玩音樂的朋友, 我們都歡迎你加入喔!

不過希望加入的朋友可以在報名的時候寫一下一些基本資料, 好讓大家認識你....

1. 你的年齡:
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...):
3. 有幾年經驗?
4. 你最喜歡的曲子?
5. 你有演出經驗嗎?
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?
7. 你最喜歡哪種樂器?
8. 你現在身處的國家和地區 (說說你哪裡人??香港?台灣?中國?馬來西亞?).

如果不會音樂的朋友, 真的沒關係, 我們誠懇地邀請你加入! 以上的8項基本資料通用!

將來, 我們可能會有Live Radio. 也許會有機會播出你們的演出和作品喔.

我們的暫時口號是:
If music be the food of love, play on.Shakespeare, Twelfth Night (莎士比亞)

作者: sunnyx    時間: 2007-7-13 05:36 AM

:014: 哈哈。。c仔。。。因为仔仔吾敢浦头系呢都。。怕有人追踪区

KIM。。。我来做第一个加入囖。。。

1. 你的年齡:21(唉。。给你知道我好老添)
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...): 我有玩过吉他,同鼓(技术一般)
3. 有幾年經驗?。。。。。应该有2-3年
4. 你最喜歡的曲子?。。。。Canon(因为。。我地野蛮女友的一幕太经典囖)
5. 你有演出經驗嗎?。。。。无演出过囖(技术差啦)
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?。。。依家无, 以后吾知(努力中)
7. 你最喜歡哪種樂器?。。。。当然系鼓啦(好喜欢鼓的ban ban 声)
8. 你現在身處的國家和地區.  。。。。我系台山人,依家系美国(又给你知道我d 秘密舔)
作者: jwxie518    時間: 2007-7-13 08:06 AM

呵呵我一早都知

1. 你的年齡: 16
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...): both, 但小提琴, 鋼琴自學緊
3. 有幾年經驗?  小提琴都有4年, 鋼琴幾個月
4. 你最喜歡的曲子? 冇嫁, 哈哈, 岩我口味就好了
5. 你有演出經驗嗎?  有...好多次
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?  有一次, 正努力緊完全原創
7. 你最喜歡哪種樂器?  鋼琴同埋小提琴
8. 你現在身處的國家和地區.  紐約市, 美國  (我係香港人)
作者: sunnyx    時間: 2007-7-13 08:37 AM

c仔。。。。点解你一早知概

系吾仔仔曝我地野给你知。。。。

等我来。。。搞掂区先。。。

anyway 。。。你系吾系骗我啊。。。你16 齡
好后生啊。。。。。天才啊。。
作者: shineboy09    時間: 2007-7-13 12:20 PM

1. 你的年齡: 15-25 之间(由于近排好多绯闻,所以希望见谅)

2. 會哪種樂器: 鋼琴,吉他

3. 有幾年經驗:鋼琴学校学佐一个TERM,吉他(好难讲,练下停下)

4. 你最喜歡的曲子 CANON IN D/MAJOR
    最喜欢歌曲:爱的故事(上集)/  就是爱你 / 一生中最爱

5. 你有演出經驗嗎 NO!SHOW OFF IN FRONT OF FRIEND

6. 你對自創歌曲有經驗嗎:有,系歌词方面

7. 你最喜歡哪種樂器:电吉他

8. 你現在身處的國家和地區:纽约,USA(地球人)

9. 性别:男士

10. 婚姻状况:未婚

11. 学历:大学

12. 身家财产:0

13. 梦想:系我有生之年同我最爱既人去韩国睇BoA(宝儿)个SHOW

14. 座右铭:不追求完美结局,只在乎是否付出自己所有

15. 自我介绍:我什么都没有,只有一点吵~~~

支持原创~~~~~
作者: sunnyx    時間: 2007-7-13 12:37 PM

仔仔。。。。你个傻仔。。。做嚒写KIM 多野啊。。。我地都无叫你写。。。

你太中意show off 啦

作者: .:.love.:.    時間: 2007-7-14 07:46 AM

俾唔俾新人加入ga
还有第八题以下题目如 性别 梦想等 要唔要写ga 仔仔写果d

1. 你的年齡: 其實男人都有年龄的秘密。。。。。。。(15-25)
2. 會哪種樂器: 吉他
3. 有幾年經驗?: 记得係一年前
4. 你最喜歡的曲子? the moldau
5. 你有演出經驗嗎? BBQ係朋友面前show off算不算??
6. 你對自創歌曲有經驗嗎? 有小小。。
7. 你最喜歡哪種樂器? 吉他
8. 你現在身處的國家和地區 (說說你哪裡人??香港?台灣?中國?馬來西亞?). 美国纽约 太阳系第三个行星
作者: shineboy09    時間: 2007-7-14 07:58 AM     標題: 回復第 7 帖由 .:.love.:. 所發的帖子

学我~~~
都话支持原创罗,你可以加任何野落去~~~
例如:初吻几时无佐
第一次:几时?? (拖手,唔好想错):014:
作者: .:.love.:.    時間: 2007-7-14 08:02 AM

去边度加入十分@爱家族??
作者: wahdee    時間: 2007-7-14 12:30 PM

原帖由 .:.love.:. 於 2007-7-14 08:02 AM 發表。
去边度加入十分@爱家族??
TVBNOW社區 然后家族门派
作者: sunnyx    時間: 2007-7-14 12:51 PM

helllo ....:.love.:.

欢迎你加入公仔箱Band友。。。。
作者: 阿Sam    時間: 2007-7-15 06:01 AM

我个音痴(音乐白痴)都+埋一份
1. 你的年齡:刚刚迈入两张...
2. 會哪種樂器:全部               都不识..  
3. 有幾年經驗? 无
4. 你最喜歡的曲子?  好多...数不清
5. 你有演出經驗嗎? 有... 少少
6. 你對自創歌曲有經驗嗎? 歌词就无...打油诗还可以
7. 你最喜歡哪種樂器? 鼓...超有型
8. 你現在身處的國家和地區:马来西亚(歧视外国人?告你嘎!)
9. 你的星座:水瓶座
10.感情近况:single...目前极度饥渴中...
11.第一次: 初中1年纪( 学会抽烟..)
12.自我介绍: 我有1个鼻...1对耳仔...1对眼睛...1只嘴.......
13.工作: 生意人....
14.工资:高于1低于100万
15.身家:同上
16.愿望:平平淡淡过一生
17.理想:有1间屋...1架车...1个老婆....1个仔就够了
18.座右铭: 船到桥头自然直

写完~~~~~~
作者: sunnyx    時間: 2007-7-15 02:00 PM

hi 阿Sam
欢迎你加入!

原来你都喜欢鼓啊。。。

我都觉得鼓。。。劲型。。。

KIM 大家一起研究下囖。。。:014:
作者: sunnyx    時間: 2007-7-21 04:45 AM

大家去晒边啊。。。大家可以系度吹下水囖。。。。

交流下d 心得啦。。。。

作者: 琦琪    時間: 2007-7-21 02:36 PM

1. 你的年齡: 16 -
2. 會哪種樂器 : 鋼琴,笛 = o = , 電子結他.. 電子鋼琴...
3. 有幾年經驗?   
4. 你最喜歡的曲子? BELLY FT" NINASKY- DON'T BE SHY``
5. 你有演出經驗嗎? 有既..唔係音樂但又係音樂既一種... 我有時跳hiphop哪...
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?  無架..但係自創歌詞就試過..
7. 你最喜歡哪種樂器? 我唔鐘意樂器我鐘意跳舞...
8. 你現在身處的國家和地區 係canada*但係newzealand出世..係hK人...

=]]
作者: sunnyx    時間: 2007-7-23 02:15 AM

hi 琦琪 歡迎你加入。。。

哈哈。。琦琪得16 嵗既。。。好後生喔,你有無厄我啊

e。。。 你識hiphop啊。。。幾時跳卑我地看啊

作者: jwxie518    時間: 2007-7-27 03:53 AM

原帖由 sunnyx 於 2007-7-23 02:15 AM 發表。
hi 琦琪 歡迎你加入。。。

哈哈。。琦琪得16 嵗既。。。好後生喔,你有無厄我啊

e。。。 你識hiphop啊。。。幾時跳卑我地看啊

...
唔係後生
係好靚女啊!!!!!!
><
作者: sunnyx    時間: 2007-7-27 04:15 AM     標題: 回復第 17 帖由 jwxie518 所發的帖子

e......c仔,琦琪同你同年。

你地邊個大d 啊!
作者: shineboy09    時間: 2007-7-27 12:46 PM     標題: 回復第 17 帖由 jwxie518 所發的帖子

原來c仔都係甘認爲,姐係我个選擇係冇錯既啦。。。
作者: jwxie518    時間: 2007-7-28 03:35 AM

原帖由 sunnyx 於 2007-7-27 04:15 AM 發表。
e......c仔,琦琪同你同年。

你地邊個大d 啊!
我5月喎
作者: jwxie518    時間: 2007-7-28 03:36 AM     標題: 回復第 19 帖由 shineboy09 所發的帖子

0.0下?乜佢係你gf嗎?
定係你又想偷心-.-?
作者: shineboy09    時間: 2007-7-28 07:04 AM     標題: 回復第 21 帖由 jwxie518 所發的帖子

我都想:014:
冇啊,之前係自拍區見到區POST。。。
見到區幾靚所以咪捉區去過來我十分愛囉
作者: sunnyx    時間: 2007-7-28 11:21 AM

c仔
仔仔日日都去偷妹妹仔d 心啊!

小心小心!!

作者: jwxie518    時間: 2007-7-28 12:18 PM

原帖由 sunnyx 於 2007-7-28 11:21 AM 發表。
c仔
仔仔日日都去偷妹妹仔d 心啊!

小心小心!!

-.-厲害厲害:ono
作者: shineboy09    時間: 2007-7-28 12:21 PM     標題: 回復第 23 帖由 sunnyx 所發的帖子

我邊有~
我呢排好專心去搞好我D區
同埋係甘出貼
冇偷心好耐啦
作者: sunnyx    時間: 2007-7-28 12:21 PM     標題: 回復第 24 帖由 jwxie518 所發的帖子

:ono 驚呢!!

你有可能係區既下一個目標囖! 區連仔都5放過!!

哈哈
作者: sunnyx    時間: 2007-8-7 06:28 AM

甘靜既,等我放d野卑大家看下先!!

[youtube]jegflnbR930[/youtube]

看后邊果度,條友好勁啊!

mini 都玩都!。。。。真係要寫個服字卑區!
作者: sunnyx    時間: 2007-8-7 06:33 AM

ViewDo: How To Play Beginner Guitar Chords

[youtube]Lcmb4RplClQ[/youtube]
作者: sunnyx    時間: 2007-8-7 06:39 AM

Learn to Play Jazz Piano

[youtube]AB8VA1lAvPY[/youtube]
作者: sunnyx    時間: 2007-8-10 09:15 AM

canon in d ....超強, 區玩得好勁啊!
[youtube]QjA5faZF1A8[/youtube]
作者: jwxie518    時間: 2007-8-12 07:37 AM

呢個我睇過, 哈哈
係啊幾勁, 好似日本仔定係韓國仔
作者: sunnyx    時間: 2007-8-12 08:44 AM     標題: 回復第 31 帖由 jwxie518 所發的帖子

5 係臺灣既麽!

我好似聼過係臺灣阿,5知道呢!
作者: jwxie518    時間: 2007-8-12 08:44 AM

原帖由 sunnyx 於 2007-8-12 08:44 AM 發表。
5 係臺灣既麽!

我好似聼過係臺灣阿,5知道呢!
哈哈...
唔知啦
反正大把亞州人玩呢d野擺係youtube
作者: sunnyx    時間: 2007-8-12 09:37 AM     標題: 回復第 33 帖由 jwxie518 所發的帖子

甘你幾時會post 係youtube等我都去看看!

作者: sunnyx    時間: 2007-8-21 12:42 PM

hey hey 。。。bang 友可以來呢度吹下水囖!
作者: shineboy09    時間: 2007-8-22 11:14 AM

:onion05: 路過
點解甘少人參加既??
作者: sunnyx    時間: 2007-8-23 09:57 AM     標題: 回復第 36 帖由 shineboy09 所發的帖子

無辦法啦!可能無麽人玩, 又可能大家怕丑啦!
作者: mclarenfung    時間: 2007-8-23 10:27 AM

1. 你的年齡: 2幾
2. 會哪種樂器 kb,drum ,guitar
3. 有幾年經驗? guitar +drum 7yr but still sucks kb 1 year
4. 你最喜歡的曲子? wonderful tonight ,highwaystar
5. 你有演出經驗嗎? no
6. 你對自創歌曲有經驗嗎? just a littlebit
7. 你最喜歡哪種樂器? metel ,punk ,classical ,blues
8. 你現在身處的國家和地區 hk
作者: sunnyx    時間: 2007-8-23 10:43 AM     標題: 回復第 38 帖由 mclarenfung 所發的帖子

mclarenfung

好歡迎你加入我地啊!

有時間, 多d黎呢度,吹下水囖!
作者: sumcrv    時間: 2007-8-31 08:52 PM     標題: 回復第 1 帖由 jwxie518 所發的帖子

1. 你的年齡:廿幾歲啦
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...):學過幾堂結他
3. 有幾年經驗?無物
4. 你最喜歡的曲子?country music
5. 你有演出經驗嗎?無
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?試過吓啦
7. 你最喜歡哪種樂器?鋼琴
8. 你現在身處的國家和地區 澳洲
作者: sunnyx    時間: 2007-9-2 11:16 AM

sumcrv 好歡迎你加入我地啊!

你玩過結他啊!

多D黎分享下你D歌譜啦!
作者: devil2007    時間: 2007-9-3 02:44 PM

大家好,我来报到:onion05:

1.   你的年齡: 俾我保留翻少少私隐啦,唔该:019:
2. 會哪種樂器:吉他
3. 有幾年經驗? 10年咯,不过好差咯
4. 你最喜歡的曲子?太多啦
5. 你有演出經驗嗎? 夹过band, 都曾经系学校演出过o即
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?写过几首词,曲就唔系o甘得
7. 你最喜歡哪種樂器? 钢琴...不过细果时无机会学
8. 你現在身處的國家和地區 (馬來西亞).

作者: sunnyx    時間: 2007-9-5 08:42 AM     標題: 回復第 42 帖由 devil2007 所發的帖子

“夹过band, 都曾经系学校演出过o即”
你好勁啊!

我看你都唔會差得去邊啦!!

有無拍低你既表演阿,upload 黎看看!!!

等我見識囖!
作者: devil2007    時間: 2007-9-6 11:13 PM     標題: 回復第 43 帖由 sunnyx 所發的帖子

哈哈...都十年前啦,当时手机未有镜头,更加未庆video Cam 咯。:onion18:
作者: sumcrv    時間: 2007-9-9 02:07 PM     標題: 回復第 41 帖由 sunnyx 所發的帖子

有幾會當然會:014: :014: :014:
作者: sumcrv    時間: 2007-9-9 02:09 PM     標題: 回復第 44 帖由 devil2007 所發的帖子

唔洗你講都知你年纪啦QHa.......Ha
作者: devil2007    時間: 2007-9-11 12:58 AM     標題: 回復第 46 帖由 sumcrv 所發的帖子

心照就好啦
作者: sunnyx    時間: 2007-9-12 05:27 AM     標題: 回復 #47 devil2007 的帖子

devil兄, 你有無吃煙啊, 你個頭像好cool喔!
作者: sallyma    時間: 2007-12-28 11:42 PM

我都係新人a,,多多關照...
1起吹吓水na......................xd

1. 你的年齡:16
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...):鼓,,吉他&鋼琴識一dd
3. 有幾年經驗?得半年咋...
4. 你最喜歡的曲子?好多
5. 你有演出經驗嗎?有兩三次la,,暫時
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?冇,歌詞就有
7. 你最喜歡哪種樂器?好多都好中2,,but最中2鼓
8. 你現在身處的國家和地區 (說說你哪裡人??香港?台灣?中國?馬來西亞?).我係澳門ga...
作者: wk.hoo    時間: 2007-12-29 12:01 AM

原帖由 jwxie518 於 2007-7-13 03:13 AM 發表
If music be the food of love, play on
            Shakespeare, Twelfth Night (莎士比亞)

哈哈...我們公仔箱有了音樂交流區, 這時候看來我們應該組織一個「Band友交流群」.

我們誠意邀請各位會 ...
1. 你的年齡:哈。。哈。。不讲。。有D老。。
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...):结他。。贝斯。。都玩过下。。:019:
3. 有幾年經驗?。。。7年以上。。包括没玩几年。。
4. 你最喜歡的曲子?。。。有好多。。
5. 你有演出經驗嗎?。。在band房玩。。算不算。。
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?。。有小小。。同以前的band友创作过几首不听得的歌。。:019:
7. 你最喜歡哪種樂器?。。电结他。。劲。。
8. 你現在身處的國家和地區 (說說你哪裡人。。馬來西亞人。。)
作者: chanking    時間: 2008-3-15 09:40 PM

hihi~

1. 你的年齡:21
2. 會哪種樂器   鋼琴+ 吉他+ trumpet
3. 有幾年經驗    吉他自學緊
4. 你最喜歡的曲子?CAN CAN
5. 你有演出經驗嗎?有
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?有既...
7. 你最喜歡哪種樂器?  吉他
8. 你現在身處的國家和地區    hk~!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0