標題: [問題] 生癣!! [打印本頁]

作者: tantan23    時間: 2011-5-18 05:23 PM     標題: 生癣!!

我個腳生癣啊!! 有咩方法醫啊?!
6 Y( X  C* @8 F* _6 Swww2.tvboxnow.com除咗睇醫生之外*
作者: emimaycry    時間: 2011-5-18 05:29 PM

買個鱔煲水浸下個手~tvb now,tvbnow,bttvb8 H0 f. a4 I, r% N9 k6 I( U
我太婆教落,但我未生過癬所以未試過
作者: tantan23    時間: 2011-5-18 05:36 PM

等我而家落街買個鱔煲水浸吓個手先!!
1 Z" ^) ]* ?0 g. a1 [& X  ?不過我係個腳生癬喎.. 浸手可以浸返好個腳架咩?! www2.tvboxnow.com8 V9 V) `4 B- [$ ?# H$ b. {
煲熟咗個鱔食唔食得架? 食得唔好嘥吖嘛!
作者: emimaycry    時間: 2011-5-18 05:47 PM

係應該浸個腳先岩唔好意思~
+ o! E" {; b6 qtvb now,tvbnow,bttvb你煲到個鱔岩岩熟就得咖喇.. 唔洗煲老火湯咁煲..! H# u6 B- ?2 r4 Y
記住加片薑唔係會好聲!! S; i2 \% L7 h$ A+ q
撈番起佢加番d豉汁應該都食得下~
作者: tantan23    時間: 2011-5-19 01:20 PM

浸完之後仲大獲.. 個腳係咁甩皮.. 仲要痛.. 你太婆係咪老點你架..
作者: emimaycry    時間: 2011-5-20 02:48 PM

唔好意思....
4 P% V$ C. s& J& K* ^3 gtvb now,tvbnow,bttvb我都同你講左我自己都未曾試過呢個家傳秘方...6 v2 x' C$ m5 B+ T- N5 U6 h1 U9 d  h4 R8 f
你都係盡快求診吧啦~
作者: chankapo119    時間: 2011-5-20 10:17 PM

see doctor laaaa
! D# k8 u! D. z0 w8 B- [7 ]9 S7 {唔好信d 唔科學ge野
作者: xiaopigu    時間: 2011-5-23 11:42 PM

我的手癣脚癣病有几十年历史,几乎体验了各种癣药,结果都是白搭。tvb now,tvbnow,bttvb1 i8 l7 e3 y5 t
1986年我得到一个偏方竟然治好了,5年来再没有复发。其方很简单:
5 C# X0 C7 z; Z0 E8 Q% f7 W买一把韭菜,洗净切细,放入盆中捣碎成糊状,然后倒入开水冲泡(量够浸泡手脚即可),
8 w) O) D2 d1 }' S3 g/ y1 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。待水温降至温热,将手、脚放入浸泡,搓洗患处,约30分钟,没有什么痛苦。
4 d" P* ?# o3 I# @tvb now,tvbnow,bttvb我只泡了两次,患处渐渐不痒了,过了些日子,患处脱皮长出了光洁的皮肤。
; z; {7 {/ s7 Gwww2.tvboxnow.com
7 I  y+ k3 \% Btvb now,tvbnow,bttvb  K' m5 C* C# [1 k1 ~! `8 P9 S
以上是偏方,我试了.不只是浸泡,还用韭菜来大力搓.试了三-四次就好了

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0