標題: 死都要返屋企 [打印本頁]

作者: wwfrita    時間: 2007-10-6 11:17 AM     標題: 死都要返屋企

自從地鐵通車之後,想自殺嘅人就又多一個選擇——「跳軌」。以前我都唔相信地鐵咁邪,直到我有一位朋友阿何入咗去地鐵度做之後,佢八埋八埋唔少以前啲恐怖怪事俾我聽,唔到我唔信到十足十,搭地鐵嗰陣諗起都真係起毛管動。
, h4 d1 \1 n# v) `# W; H  A( [5 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* h+ k: `: u+ }+ ~( c6 E7 }www2.tvboxnow.com記得阿何講過,20幾年前,啲油麻地站度,有個女人突然無緣無故跌落路軌,究竟係自殺定係俾人推落去,都真係冇人知。 tvb now,tvbnow,bttvb1 Z, `% z8 [1 @3 r+ E- L

; {% [6 A- Y$ B3 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。意外發生之後,地鐵啲工作人員急急腳落去睇吓咩情況,點知搵咗好耐都搵唔到個女仔條屍!但現場所有目擊者都異口同聲話:睇住個女人跌咗落去,一直都冇返過上嚟。 : M  f0 w4 r+ {+ t9 m% o$ x
9 o' {2 r6 u6 }0 S3 f; W1 m+ Z
咁究竟個女人去咗邊度呢?結果都係搵唔到,經過一輪調查後,到而家仲係一個謎。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  s6 L9 c2 j0 c' f. E# S; T6 {
+ n/ l, w- p9 C& C* R
不過,阿何話有種講法:點解大家會搵唔到條屍?原因好簡單,係因為個女人活生生咁返咗屋企,而佢啲屋企人就一啲都唔知佢曾經跌落路軌呢件事,只係見到佢返到屋企嗰陣神情呆滯,轉個頭就返入房;冇耐,屋企人發現佢喺房入面死咗。

% p+ h# R9 I+ \+ I! cwww2.tvboxnow.com
0 r1 I( [$ H! F% O( C4 Z% g# R" A本來搵唔到條屍經已夠恐怖,點知轉個頭仲話佢自己行返屋企,最後仲死喺房入面添,真係嚇餐飽!不過玄學家就解釋:因為呢個女人死前同死後都充滿怨氣,而且死嗰陣仲好想見屋企人。

作者: yiu1966119    時間: 2007-10-7 11:22 PM

作者: 老油條    時間: 2007-10-11 10:44 PM

這件事當晚新聞也有報導
作者: kitty50    時間: 2007-10-12 01:36 AM

:onion14: :014:
作者: manstein    時間: 2007-10-24 10:53 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0