標題: BT右下邊灰燈 [打印本頁]

作者: indoxix    時間: 2007-11-24 09:00 AM     標題: BT右下邊灰燈

BT右下邊灰燈是不是比黃燈壞; [/ [" b" [8 v5 r8 _. I& i
如何解決??????
作者: force2992    時間: 2007-11-24 11:01 AM

灰色是未能监测到您的网络状况,可能由于防火墙原因,或服务器故障。 Restart modem 和restart pc 试试。* L5 `; @; a2 A" a% |& N! U
tvb now,tvbnow,bttvb; l9 \/ L$ B8 ]! R' f. y
这样的情况有多久了?近期电脑有发生什么事故吗?如:window重灌(format);新防毒软件还是新modem 等.......www2.tvboxnow.com: m/ J6 o9 n1 H0 [& }5 R+ Y# R' `
公仔箱論壇9 R' [, I7 X6 ~6 N, k$ x
BT 设置对吗?以下是BT设置教学连接。www2.tvboxnow.com/ @6 C9 L7 x& d0 U8 V' W9 A

; V( I* i9 K3 g( E) X' Zhttp://www.tvbnow.com/thread-203523-1-1.html
作者: indoxix    時間: 2007-11-24 11:08 AM

我部pc是新機第3天^^"公仔箱論壇" r: \" w9 F  U) D
大人所給地址的方法,都未能轉色.
1 ~7 W; @  a' E, n+ b公仔箱論壇而且"tenda"我都用唔到!!!
3 z2 a! Z7 m; N" g1 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可以點做!!!!!
' v# E: S. d# Jtvb now,tvbnow,bttvb大人......
作者: force2992    時間: 2007-11-24 11:22 AM

新机是会有一点问题的。:
7 r/ x) w/ r6 g5 q' Nwww2.tvboxnow.com
& l! `  w) |' d1 S+ R3 o& T公仔箱論壇BT右下脚的一直都是灰灯吗? 还是今天是灰色罢了??有没有试过青或黄叻?
作者: ivy040875    時間: 2007-11-24 08:19 PM

請問你係唔係用hkbn?我之前用pccw,幾經辛苦,由黃轉綠,把幾多轉去hkbn以為好d,點知仲變鬼埋灰燈(一插返pccw即綠燈),我問人地話可能因為是新安裝,所以數據未uplond好,我打算等一個禮拜,都係咁就打去插hkbn!:onion31:

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0