標題: 討厭星期一? 我有辦法... [打印本頁]

作者: tommy883    時間: 2012-6-12 11:56 AM     標題: 討厭星期一? 我有辦法...

其實減低對星期一,二嘅厭惡好簡單
就係限定自己星期一,二收工後唔可以返屋企,要plan節目搵娛樂
個個都以為friday saturday 先可以娛樂
其實monday tuesday 收工先至係最需要娛樂!

咁到你monday tuesday 返工個時,
instead of 諗住 "仲有成個星期挨..."
你嘅思維係 "今晚有節目!"
咁你d時間就會過得快d,個人都開心d,做野都積極d

當然,如果你要OT 就無計啦
不過如果你係通常monday 6pm 收工就go home嘅人
我覺得呢個係好方法++
作者: jackyyu0902    時間: 2012-6-12 10:10 PM

我份工永冇準時走! 但我不太討厭星期一
作者: potatodog    時間: 2012-6-12 11:15 PM

me too
作者: cuttof    時間: 2012-6-12 11:19 PM

我討厭星期一係因為要早起身, 只有星期日可以睡多一點係唔夠.
作者: 鎌首    時間: 2012-6-13 01:08 AM

禮拜六日蒲完仲玩, 好攰喎巴打
作者: poisonxp    時間: 2012-6-18 02:46 PM

我都系比较讨厌星期日训佐觉爽佐,星期一又神甘早爬起身返工....工作时间其实并唔太讨厌....因为可以蛇王吓....
作者: rty45630988    時間: 2012-6-18 11:33 PM

唔係唔得既, 不過我覺得星期六日都玩左去, 星期一二仲去玩既話星期三四五點捱?!
作者: wng86    時間: 2012-6-19 08:22 PM

好好的提议,那么到了礼拜天,心情又会blue blue底囖
作者: berenraito753    時間: 2012-6-21 01:16 AM

完左個happy hour 又係re loop 一次
作者: 偃月    時間: 2012-6-21 03:00 AM

Thank you very much for your sharing!!
作者: ss3tung    時間: 2012-6-21 02:04 PM

試下樓主個方法得唔得先~ 真係極討厭星期一

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0