標題: 想買手機, 請大家比d意見 [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 07:42 AM     標題: 想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 07:59 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
作者: iamrick    時間: 2013-6-1 08:17 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
# |0 V5 G) ]( U- J6 x9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
' i2 `+ B7 a% z  M7 c+ V2 a) w+ Bwww2.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 08:33 AM

6 @% _" U7 c! k8 q) [' I0 Z4 _' R師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?  R/ o& G- l: {4 ~3 s# |
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb2 t9 u" p# S9 j8 z3 x; J) V! D- V
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:52 AM

! X2 W9 A1 I& l$ Q$ \3 ^公仔箱論壇師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
0 P7 Y- A: Q( D6 X! OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# N( e2 r6 Z. p  h- R6 i7 r
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:53 AM

2 {! |/ C* i- d/ G$ N" K
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎www2.tvboxnow.com' ?* }  `3 F4 l) _: J( d% x
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
www2.tvboxnow.com7 R  S! E  s( u; b4 C' v
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
6 h( m. F2 a. I, d" g仲要配合埋鏡頭等等架3 c4 b( r9 c8 T" q1 q3 c* l- q
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:12 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐, t3 B0 y2 z+ ?3 {7 l& u
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:22 AM

; [8 o7 c. `/ j' U  k8 S* z
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
1 U: ~3 q0 @; Y! d公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; j. j( v4 z7 y. x3 n/ f
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, t$ [% \3 z+ [9 V
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
- u) G- {% R0 ^) t2 n! q$ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈www2.tvboxnow.com/ B5 ]' M4 H: L
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:23 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐
" u8 ]( l4 I! M! q1 L) u4 P但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
' T" J; y8 Z) }; ztvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# [; U) O2 L3 y/ c) S
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:37 AM

7 G+ R5 p5 l3 t1 pwww2.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
$ T2 r$ G+ i' k9 N公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
www2.tvboxnow.com' Z  g; ~* H6 I
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

: I0 c: K3 i# }% y又好似幾有道理..哈哈
7 `/ P) e5 O5 C. Iwww2.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
" N0 h& G6 R2 f# Y( F5 l公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
# r) _/ l2 T; }多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

tvb now,tvbnow,bttvb( \- J" h; o# s, }) ?$ @6 p1 Y
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
7 a' I; i/ ^/ wtvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
2 w% p2 ~6 k+ R6 G0 P
係呀, 我以前用s3試過燒左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ^8 D- A) p' D, ~  N) d5 ~
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 u6 f+ {# F# L
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
3 z: K0 N8 w9 [. p' Z; Mtvb now,tvbnow,bttvbic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

. ~+ O5 q% w$ ^8 @# w' H6 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index6 }; U' {0 j* Y, _4 i; S
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
www2.tvboxnow.com; _, F6 }3 c6 B; \3 F) p: w
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
作者: 大口佬    時間: 2013-6-1 10:28 AM

影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-3 12:12 AM

htc one拍照清晰自然,重畫不重量很接近單眼相機,機身熱度快熱快散,雙喇叭音質很棒,屏幕很美,價格便宜
作者: snoopytat    時間: 2013-6-17 04:55 PM

宜家唔好買三星機呀!如果你嘅數據係有限 plan 就會俾佢既不能關閉自動更新功能害TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 c2 O0 q8 `) `. L. z0 c
你用好多錢架,佢會無時無刻,尤其係冇wifi 時都會更新你下載嘅 apps,咁就慘啦!
作者: masulian    時間: 2013-6-17 11:54 PM

边个话三星机容易烧咖,我自己就有两部三星,s3同note 2.过热烧机的估计是少数,通常都系的人超频或者下载bt太厉害导致的。我部note2bt下载时就真系好热。
& i9 }$ V, Y/ U. u手机里面的apps都可以选择手动更新,唔会存在爆plan的问题。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0