標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 公仔箱論壇% U" V8 C1 C" X  Z4 s' @7 _8 d
www2.tvboxnow.com2 c: R  P' Q0 O5 C% ^$ u
今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心 . b. M8 f0 f! L3 M7 A& t7 b
如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。
$ U" W3 r# M; V8 Stvb now,tvbnow,bttvb
( `/ b7 _. \  v! l& M8 gwww2.tvboxnow.com公仔箱論壇1 p' k) E, R/ E9 F% O1 l+ l

/ v3 \# q% s9 M' a1 ~, }/ u. XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!
8 p1 K7 F' I# @2 n5 T: p! b+ K
- ~8 f" y! \* ^- e: J9 V話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 www2.tvboxnow.com1 ]% ^7 @- D% O, }

+ n! Y1 B( k  @$ R! c2 E6 U$ b2# ~劍全~
" P1 k2 F; v2 O$ Atvb now,tvbnow,bttvb
1 b* \7 l) y% C5 d1 Qwww2.tvboxnow.com系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
4 e+ {. C! Q9 N7 Htvb now,tvbnow,bttvbjeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM

$ S" P8 h6 w5 V5 M" G# V+ d
$ j4 C- V& q# {6 N谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準
- P; y! c6 i# r; _& j% Uwww2.tvboxnow.commar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
; i, n" F8 J4 t; z% m公仔箱論壇
  F! Z- m2 n9 _; l7 O/ q+ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀公仔箱論壇8 Z2 y6 F3 X  F! S/ `5 o
Samtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
% G0 A( d/ o7 s" ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ B/ x: ?% v; B7 J. D' ~公仔箱論壇谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 I8 }( e/ i8 T# ~8 J1 ?) `

- W9 X5 X# b+ ?; T  a谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥 www2.tvboxnow.com  w: n. e$ S% \6 X* V( Y
; |$ @" @* u0 Q5 Y$ f) B
千枝針刺在心
2 _2 Q3 @& M4 T% \www2.tvboxnow.com作曲:林子祥
/ |* g! Z$ L* _. ?% R8 T7 a' N填詞:鄭國江
6 A" o; r& Z. [! VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, Q. `( k# C0 E. e
你何故牽走了我的一顆心
8 c6 N8 b0 @/ l/ r/ P) k( ?tvb now,tvbnow,bttvb更何故竟不顧而行tvb now,tvbnow,bttvb% E1 r, R' |4 o5 Q3 W* W3 T2 [
還令我的愛彷似在泥裡陷1 d3 ^; G! E7 }; ~8 G
愛人你何殘忍
! Y+ [6 i, J- Q你何故不問問www2.tvboxnow.com. O# d7 D5 z. g. o4 Z8 J' i0 F: B
你何故竟毀碎我的心tvb now,tvbnow,bttvb" f  [$ k+ g8 m
難道那些快樂不再令你留下
* q" Q, U; M0 O  e公仔箱論壇空追憶枕上唇印www2.tvboxnow.com2 l& q6 D- i3 C8 Y
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
$ h. L  E# n1 B9 m# O& _9 |+ L: X  bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一顆心一顆心插著針tvb now,tvbnow,bttvb& V. ]7 W" v  X7 c
它的痛苦有誰問
* _( H. R* d7 P1 b; H& BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。千枝針千枝針刺在心
9 o* P9 u& Q: XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。心內凝著的血盡變淚痕
5 d+ M& j/ X3 x5 U  Y4 F9 P3 atvb now,tvbnow,bttvb我還要裝作我不打緊  A* v$ B) q/ X# _8 H# X$ Y
我還要裝作更開心
3 }; ^* b4 x4 E3 a9 e* Ctvb now,tvbnow,bttvb誰料我的快樂只是迷陣
+ t/ V+ H8 h- _7 T枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎
: J2 k3 o$ A# U5 l5 \% C4 `+ K成個幾月前既歌,依家先補歌詞
- T% |9 K( S- c( K# O公仔箱論壇開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享www2.tvboxnow.com0 p& v- g+ _* K; y7 `# N
個個forum都係咁,你駛吾駛呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' W8 D8 w% B: g8 }% m: s/ l0 m
其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha
9 t) \1 f: |; e; qwww2.tvboxnow.com$ i+ V$ T1 v6 B( C$ r
你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 X$ Z. ]+ |& k# M" u+ a
一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只公仔箱論壇+ g1 H2 b7 l1 t1 t. W8 ?$ D' r: Q
侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha
- o" \6 W; X( j0 i( M6 {7 L8 f, |6 ~, _( _$ ~: `- O1 H" [# L
還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
- f) w) ?! A& l: wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
. I3 ?; m3 N, F" A& V4 H  u, `www2.tvboxnow.com咁大個人都唔怕醜嘅!
+ o+ m; Y$ n3 w- M, W9 q$ A4 Y公仔箱論壇寸完見版好覆帖用“支持本論壇”
6 j2 q- L- S6 g/ J0 t# m1 r8 ctvb now,tvbnow,bttvb自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha ; W$ Z( W: d9 W' \* ], R2 f

6 ~' T- x# k3 F, ^你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha tvb now,tvbnow,bttvb. k6 A8 M% h/ j# I+ e
0 c; r: m. _  J( _; p+ H( _
有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
5 L- A" _, j7 ^' {. h$ Y! l2 O! t' VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 L& m5 g/ ~' t$ @0 Y. J2 ^3 _, o
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!
" g0 j6 _, n+ i* k5 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,公仔箱論壇  f, p7 B. E0 y  t' Q1 d; a
你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.tvb now,tvbnow,bttvb& x+ H) T* C% z1 c

" ^, b+ r2 P) S* z2 L3 J; g1 Uwww2.tvboxnow.com至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
% l. s/ h0 t! s. S# J- g3 R- s~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
www2.tvboxnow.com2 ]6 v5 M5 j/ {( O* l$ i5 x* f
9 a& i, C4 i, u; D" i& W  H$ Y
唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor公仔箱論壇2 _' Q( `% A* D) _3 u0 g
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!tvb now,tvbnow,bttvb7 q' I* @0 `$ U3 P) Q# |5 x8 ~: r+ s# O
咁大個人都唔怕醜嘅!
% V4 S# n" q; r8 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。寸完見版好覆帖用“支持本論壇”公仔箱論壇* L7 V( \9 Z" x$ N
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫tvb now,tvbnow,bttvb8 z; h( B& w! {* O& B4 {
需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?
# ~  V! a/ S$ s% j' v- @9 x: Jtvb now,tvbnow,bttvb唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來
4 Z/ ]: e7 c" q9 M果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖
5 S; F3 S0 a( _www2.tvboxnow.com其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回
: r" ^, _# d# m& ?! ywww2.tvboxnow.com話要一聽再聽喎!仲要推親推半版公仔箱論壇$ k: N) [2 H  W: ?! W0 N
其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha www2.tvboxnow.com0 ]! O/ z: F' H6 w2 ?

' Z# l. Z' ^! I/ l/ i' |. r公仔箱論壇你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha
0 U2 V/ d% s  w5 g- B9 W: Mwww2.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- b9 ]* O& \1 M- M* A$ b9 w) o
好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0