標題: [翻唱] 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:04 PM     標題: 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱

[youtube]G7fa2P41mes[/youtube]
/ l4 s8 s0 s. O5 d7 r: }) Z" FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www2.tvboxnow.com7 C8 u) Q. S! i* s# @
歌名: 忘不了您
0 j3 L% r0 M! ~/ lwww2.tvboxnow.com作曲: 五輪真弓
% t4 U7 N# S" l4 H" J2 r: V5 utvb now,tvbnow,bttvb填詞: 林敏聰公仔箱論壇" d9 E+ ?/ p( a) V  w! c6 f
誰令我心中 痴痴的醉公仔箱論壇# I& t+ `4 C1 H  `) x
在我身邊 每天為我洒滴滴眼淚3 i4 q8 g) ^+ @5 M
讓我的每一天 也是睛天
; S! l$ V4 s" }+ y" x1 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。懷著滿腔熱誠 藏在我心裡
* s( a3 Y: n' @0 [& S1 Htvb now,tvbnow,bttvb如何喜歡您 如何結識您
9 [4 d% ?3 j: s9 r# Owww2.tvboxnow.com我似是一一的淡忘 唯獨情深一片1 f4 X* N/ o& G5 r5 J
誰與我終生依戀 誰給我真心不變
: b2 c8 j. z7 u& Z2 @" r5 ^tvb now,tvbnow,bttvb只要我一息尚存 也忘不了您www2.tvboxnow.com4 v+ A) Q7 |3 d  ?; D
誰共我此生 真心相獻TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ^7 f2 s$ d7 w) R, P# Y
在我身邊 每天為我憂日夜掛念
' R8 ?6 h0 E7 r- y2 rwww2.tvboxnow.com讓我的這一生 有著明天
( x5 J8 N, f" m3 C; a6 {+ q; v懷著滿腔熱情 來讓我溫暖
* a- l" i/ Y+ m# j3 h4 e8 F; d/ n3 b公仔箱論壇如何喜歡您 如何結識您tvb now,tvbnow,bttvb1 S- Z6 ~. e; \, c+ ~' n8 i& F* }
我已是一一的淡忘 唯獨情深一片" f% |0 g' W6 I
誰與我終生依戀 誰給我真心不變
' F7 R1 C6 P" g- [* W8 ^只要我一息尚存 我忘不了您
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:21 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-4 11:41 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb7 i' E2 V% J4 l3 ]+ t/ W& U
公仔箱論壇0 j- n6 @  p  o& k
有問題.無聲., M7 G5 V: }& C. p# v

* J4 F0 l' M6 F& F5 N5 H4 K

忘不了你 唱首後生果陣的愛歌

: o( i, B5 u# a& N) T1 Q9 z公仔箱論壇真係 忘不了你.無聲嘅歌都係第一次聽.
  R( e7 u, P* Y
" q- @9 b4 g! R$ ~4 w( \$ `& pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

唱首後生果陣

公仔箱論壇( J( D8 J& w" ~: K( h$ l8 R

乜你好老咩.上次就話叫你去報到.

. q5 G$ {# W2 K2 p

報到咗.報到唔洗咁密.

# f8 O( [: z4 o9 [4 z, X  v

蝦蝦 妳就唔好叫人做叫叔啦.

+ q) X  F8 ?1 Z! f# _( b  H) C

雖然聽唔倒.估呢首歌難唔倒你.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:42 PM

2# pinaroo
, B. ]+ ~, `' t  a0 u+ Y% g/ n; D1 ^2 ltvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb. ^. m$ w9 v& D' l- S4 D3 h+ {; t
有聲喎,咁奇?
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:53 PM

9 q  N& _9 k# b& {* ?0 utvb now,tvbnow,bttvb4 B3 ~0 y3 p6 Z( E. m7 N, |
3# cfuwai TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ p) }4 y/ Y4 x9 L+ ~

8 B) q! k6 x; Jtvb now,tvbnow,bttvb

係 youtube 問題.我 check 你其它帖一樣無聲.

) o4 W" Z6 w6 @: j

Check 過其他人有用 youtube 一樣無聲.

4 k+ J: I; _& Q* V, ^1 x$ d4 p" `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。建議加條 box Link.
, Y. [. V4 z4 b/ D# utvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb; x1 h8 Q. T0 \; k

唱得咁好聽.唔介意俾人下載收聽嗎.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 12:30 AM

0 T5 x  Q: |" t& F) CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; K: _, p7 J( f9 S+ H+ v& [' s公仔箱論壇4# pinaroo 公仔箱論壇. j8 W1 ]# k2 g$ e) q$ P
www2.tvboxnow.com! H$ ?* |1 P1 H) O
我唔介意架,問題係我唔知有冇權決定?
5 T3 h" E' ?! r8 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 w. a' @, \% F% Y, z1 O其實呢首歌真係唔太易唱得順耳.
作者: pinaroo    時間: 2013-10-5 12:55 AM

問題係我唔知有冇權決定
% I+ R8 I0 s, W7 S. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& y% u$ _) V* B% a+ ]8 w$ u: K你是指版權.因為是你唱,你先有版權.
6 s, Z6 r2 K+ O  Ltvb now,tvbnow,bttvb
* Q4 t9 Y( L$ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。音樂只要你改一粒音巳經係第二首歌.tvb now,tvbnow,bttvb1 {; P2 v7 j: z4 _# ]4 B* X- c' q% v
tvb now,tvbnow,bttvb$ c( {3 a$ _) g6 Q! S
咁當然以呢首歌為例.唔通有一百個人,個個都改一粒音.4 Q/ X/ [9 \9 |) r8 W8 ?' ^3 v
www2.tvboxnow.com7 x+ m( g# L/ j; ~% h- D
就變成有一百首,忘不了唔知乜.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-5 01:38 AM

我好采啲,我聽到,ha* n2 O( x: t" z) |: ]
首歌正喎!!這類歌小啲感情都演繹唔到,www2.tvboxnow.com3 U# Q. p9 b  g0 ~4 `9 [$ N' ^
師兄好嘢~support~
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:41 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-5 02:42 PM 編輯 / J# q  P; f0 z" ~' E

8 E9 a, d# W! }3 s: K/ F! B# X7 n我這兩天上來,我個youtube都搞到無聲,唔知點解。之前個電腦就收到有script 的warning。唔知系唔係這個原因。不過如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume向右就ok了。 。
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:52 AM

張學友都是大叔,都有n甘多人喜歡哦。 。好聽
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-5 10:03 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-5 10:04 PM 編輯 - i: h. I( Z9 K+ [, ^' y7 M
$ G9 F4 t$ H4 k3 O5 J1 I, _& g
張學友嘅經典金曲首首都係咁正,真係少啲唱功都唱唔好.( }% k: q+ [, `
cfuwai 唱得好有感情同唱得好好,多謝自唱分享
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:32 PM

9# jenniferdream TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 _. y& {3 {  t2 d  u) K2 f+ |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 y  i! X& p0 B0 g  L' G* ]
我大過學友架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:35 PM

10# ~劍全~ 0 K, T( R5 a' [& C: ]( ?1 M) w

: p3 q* O! r: H% I公仔箱論壇5 k* _5 s0 ^9 e* A* Z
哈~~~!你太後生啦,呢首係"譚詠麟"既作品黎架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-6 12:06 AM

6# pinaroo
. W; r7 {) h6 V3 v  xtvb now,tvbnow,bttvb- V  B- s2 }. T0 W1 D. H' [4 h$ W
咁請教下,如果網上搵到一些伴唱音樂片,我加入自己的人聲錄成一首自己唱的歌,咁版權是誰的呢?
- z; i0 h; _- m2 ^可以放上網公開嗎?會不會比人告的風險呢?
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-6 12:20 AM

11# cfuwai
- y( X  z+ g$ x, h% |  X% Gwww2.tvboxnow.com. I/ H% V' [" b6 ~) G
甘又真晤覺你有甘大,好像三十幾乍
作者: blackpig936    時間: 2013-10-6 01:07 AM

好有個人風格,支持!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:22 AM

14# jenniferdream 6 |0 U2 Y/ t8 c
4 O4 D5 i6 ^( K8 Q+ ^0 {
哈!你真會令老人家開心.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:23 AM

15# blackpig936
. g; `0 Q3 o, T/ l/ O3 W* rwww2.tvboxnow.com
( e* Q0 c* N9 R. ]( X9 x9 stvb now,tvbnow,bttvb/ s9 `5 w# L% B$ X) x6 {5 h
多謝你呀!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-8 11:18 AM

um....我暫時冇諗咁多wor。 反正唔係商業用途, 咁 學習交流 要唔要算 版權噶???公仔箱論壇( h) e& P" K* @
公仔箱論壇+ R9 {6 _/ S/ P% Z! X+ U6 K2 L: D
不過真係認真 正!! 俾個good 你。
作者: cfuwai    時間: 2013-10-9 12:59 AM

18# la..lala^0^
$ r3 s9 o7 s. c( f+ b
' ?* u8 i% P, Twww2.tvboxnow.com冇法啦,我呢D冇青春,冇錢,冇膽的三冇人員,天性貪玩又天性怕事嘛!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0