標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :
: g, d% i1 i( S7 J( \. Y6 o你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 b4 q/ c. o( g* g
不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~tvb now,tvbnow,bttvb7 i9 _' A1 v3 V; Z8 d
我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦www2.tvboxnow.com. a5 {6 Z& p! O9 x; w( k$ g# f

8 u8 ~' _8 ?4 I' e' U- B希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<
, J# j8 M. F* t# H4 Etvb now,tvbnow,bttvb最後....多謝收聽^^
: N" C; A* B9 t' l4 G& m* Xtvb now,tvbnow,bttvb
9 R3 V' D9 Y/ [; Shttps://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it
- W# ^5 [8 S$ t0 Y6 V6 Mtvb now,tvbnow,bttvb
8 a3 g& H' L, |9 |對不起、我愛你TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* j' y- q6 [/ N, P+ W
作詞:向雪懷
4 a* ^7 V+ }5 w) q3 c* B8 N作曲:盧東尼
) y: O+ h5 P# ^編曲:雷頌德- }0 k0 q( w% a6 d1 L! g  x9 v
www2.tvboxnow.com0 p7 U6 A) p7 d6 v9 m0 R- E$ @+ G
多麼想用說話留住你 心中想說
8 ~, j$ |0 p1 |1 Z7 w& nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一生之中 都只愛你 為何換了對不起
" ?% C) c$ B7 \1 b( m7 s0 ?! NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ Q& H! H% ~2 E
*今天分手像我完全負你
8 v2 _, o, M) ?# U/ U% ^www2.tvboxnow.com 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記3 j/ x1 S% w4 @( G
 我每日也想著你 靠在這街中等你
2 H: J! S$ j  U+ w# p公仔箱論壇 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你
1 c) i, J" M( q( |tvb now,tvbnow,bttvb
- S9 F( L5 X% T6 K  ~& Q& w4 O8 Fwww2.tvboxnow.com 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
' E& e, w& V- ?公仔箱論壇 立定決心以後分離 一生裡頭
& m- L  J& Y4 T6 P8 t* z 誰是我的心中最美 往日的你*TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 T0 c# y" y( i; L
tvb now,tvbnow,bttvb8 `9 h0 @) N2 j' r
Repeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

# M& l# x( m) r: atvb now,tvbnow,bttvb
" r7 ?7 W, d0 d+ Y8 W3 y) h1 w
Kily :
: X, a3 t' ]$ n" C6 E& e你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>
' _9 A# D' Y6 _/ S: @( ~9 z- I公仔箱論壇不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...tvb now,tvbnow,bttvb3 I5 X0 }8 ]% ^! U3 {1 d3 O7 O  p
treekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 x" d3 {( p: |6 g# m2 d
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~tvb now,tvbnow,bttvb( G  g$ U3 {5 r. K3 w% _
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...
$ F9 A/ d0 w" I0 Y
/ ^" B1 l# a$ E) I; ewww2.tvboxnow.com你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果公仔箱論壇( m7 M# Y( J2 m  E7 y, W. h' {% v
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。
2 E& ^; O# U( y* }5 d# H然後自己 聽返下個錄音。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 \# W3 E( Z2 h5 H+ ^- K

) F+ {- b- v+ C. ^% Z再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅4 y/ F/ Q$ u, M' C
用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.公仔箱論壇' c9 e' j8 K% A$ r! |
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

tvb now,tvbnow,bttvb! D) p, l3 k* z& P
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~
& {" Q1 Q0 h4 `! T, K+ w, d: M- Utvb now,tvbnow,bttvb唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc公仔箱論壇0 t" q2 m/ O, g: {$ w; d, k3 v9 i
kilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
  Z  b! t& j4 i+ G# _" N3 A# Y

; B* P& ^* s* q, Z1 v( eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<tvb now,tvbnow,bttvb- ~0 m) Q* h2 b+ {4 U2 L9 t
www2.tvboxnow.com. o: x$ f6 w, h  H
um ...
5 D8 [! l  b2 p+ D5 v6 s: nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www2.tvboxnow.com! R! {$ M$ [3 h0 |8 |
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果tvb now,tvbnow,bttvb- f, ?# X4 d7 Z6 F- \; t
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。www2.tvboxnow.com1 L! U! P5 A* R4 E, x' \
然後自己 聽返下個錄音。
- b- }9 A/ z- y6 j3 w3 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇! Y- X" ]: F- Q1 n- ?4 t* N$ F
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
7 V9 S- Q% @2 Swww2.tvboxnow.com用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...www2.tvboxnow.com2 S2 T2 G% M; |. ?
la..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! H! p  H' Y. `6 N4 ]

0 _: p7 E- F# _0 N+ P; R有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!+ t3 f+ }# G# [3 j# Y; O* R$ h& ?
再有建議記得話我知啊!!!!!www2.tvboxnow.com/ a) Q& L9 ~! A
公仔箱論壇2 g/ l9 n' \8 V: e! X1 Q5 d4 F! u: l8 {
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.
4 M+ @4 q- r0 h2 R我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
( i* x# T5 U9 `0 i; fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 I- Y% y! V: F) e( j

; Y6 e+ A& a  Otvb now,tvbnow,bttvb其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

- v7 y* w6 _1 M0 s6 [: w4 M
tvb now,tvbnow,bttvb. n' G) b- a# b" Y" W* |
確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<www2.tvboxnow.com2 r/ {, }: i, _6 s: K" `6 l

# Q6 U8 z0 ~- i( S! vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 {1 i, R7 Q7 t/ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 H' o+ v; ?) s: E1 c8 t" `有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
2 k/ z/ L4 I' Q' |公仔箱論壇再有建議記得話我知啊!!!!!
  X, c, m) I/ y" I0 v9 htvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇. h0 M+ Y3 x2 d( f
tvb now,tvbnow,bttvb1 K2 U( a& t1 F* G2 u5 @6 v% a- Q
; u: M4 O2 X# u: Y+ N& x
其實....我好有 ...4 _) R/ q) }0 {! }- o
treekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
www2.tvboxnow.com/ V0 }8 c3 Y- _' w: e$ H
我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0