標題: [翻唱] 夜夜夜夜_音域涯邊了 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 08:05 PM     標題: 夜夜夜夜_音域涯邊了

本帖最後由 cfuwai 於 2013-11-3 11:23 PM 編輯 www2.tvboxnow.com# i& d+ R" K' y0 `9 x6 Y% V; W6 ]

# ^6 p3 I: {7 ~7 q[youtube]bpjeKFCyZ1E[/youtube]
. w2 g1 {$ O4 ktvb now,tvbnow,bttvb
3 i, J+ Q" D6 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& G6 f5 [: c# b" o  J* x
作曲:熊天平       填詞:熊天平 ! j3 f. x! P* V

( ]6 k/ m# l& G8 b  R, K公仔箱論壇想問天你在哪裡我又想問問我自己
6 N: u  c! X% {  k7 Rtvb now,tvbnow,bttvb一開始我聰明結束我聰明
1 O2 d' B& @: `4 ]: C- M3 h9 W& [聰明得幾乎的毀掉了我自己
* K$ `/ ?$ O0 ~' F: r4 }3 \3 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想問天問大地或者是迷信問問宿命 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" e/ A; e( ~" e' E" _1 X
放棄所有拋下所有
  Z, |1 E! f5 X# I4 V, R* s公仔箱論壇讓我漂流在安靜的夜夜空裡
% ]3 D* E9 o9 V, |  n3 swww2.tvboxnow.com你也不必牽強再說愛我 3 a6 L" i. Y: V% ?4 A% o
反正我的靈魂已片片凋落 # h% J4 x5 p9 H" ?. e; u( [' h
慢慢的拼湊 慢慢的拼湊 tvb now,tvbnow,bttvb7 p  n/ l5 ^2 C$ A. u' R0 A
拼湊成一個完全不屬於真正的我 2 B& ~5 ], _9 c
我不願再放縱 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 k, I& V' P/ e' V% b  Y5 t
我不願每天每夜每秒漂流 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 K$ f0 ?; ~" e+ g2 G' e( a' H
也不願再多問再多說再多求我的夢
作者: pinaroo    時間: 2013-11-3 08:41 PM

+ T$ |) t# x; P8 t& ]
* J1 _1 ^& z' @3 T! ]1 f公仔箱論壇cfuwai 兄
$ G# l. J* w& z/ `) d公仔箱論壇www2.tvboxnow.com( g* P. f/ D' m6 l  R6 Q8 d2 C
標題你巳講晒.
) x/ L' i/ C& l! z) I% @+ B公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb* V1 ]8 x( F4 \9 e' v3 i& e
下次再聽你的靚聲.tvb now,tvbnow,bttvb( `4 @% C) @9 o  {& h! l0 U; @

$ w' i8 U9 ^+ c. v5 w0 T" g呢首歌唔啱你唱.公仔箱論壇9 _3 a" m0 m6 t

1 o" Z" f+ S$ H+ R% z; L2 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時唱歌唔好太免強自己.公仔箱論壇( x3 A: w' d5 \% Z9 Y$ \! y- e; P

- D. `" c2 d+ I: t* C

唱得自己舒服,還更重要.

* b+ ?+ @$ Y! B+ B  d( {1 N) H% e; `6 vtvb now,tvbnow,bttvb請繼續支持本論壇.
& D  o4 E+ T( ~0 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; O' i" H. I6 \5 I/ L, ^努力呀.支持你
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 10:17 PM

雖然今次 cfuwai 唱得有啲勉強,不過都唱得唔錯.
6 z& a& I& b) B# W& L. N公仔箱論壇0 ~. b) U6 S: J4 e
期待你下個作品!!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 10:17 PM

哈~~~!歌是冇問題的,不過key就唔啱我,不過我喜歡音域涯邊的快感呢!
作者: blackpig936    時間: 2013-11-3 11:14 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-11-3 11:15 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V! A6 I+ }! h1 i2 g! Q

/ J, o. k5 Z" V; U0 n係勉強咗少少,但呢首歌唱到己經唔簡單啦!公仔箱論壇9 T( |- B# G' I: q  d4 z6 D

8 d, V4 O2 \9 n5 K0 j: l公仔箱論壇亦冇點off , 只怪首歌真係太難唱!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 x8 L0 U( c  `: a/ X
www2.tvboxnow.com. w1 {8 ]( s) G8 i& G" L) d
下次唱首冇咁難嘅好D……anyway 加油 !
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 11:25 PM

5# blackpig936 www2.tvboxnow.com$ f3 J" m/ ~+ d* P8 O7 a: E" `
www2.tvboxnow.com" [; D$ w2 e: f- K; D
係我貪玩吧!其實男聲原唱易唱好多,不過唔好玩,所以用女聲"梁靜如"個版本唱,好玩好多呢!
作者: kitgorgor    時間: 2013-11-4 11:55 AM

我耐不耐都好喜歡向難度挑戰下,我覺得這首歌咁唱法有的位個dfeel好鬼正。,列如2:10 個段,好震憾下。。support support!
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:22 PM

一開始入歌個feel已經勁正,好like爆位..真係好震撼,用好rock聲音唱出這首歌真係好吸引,
4 K* a5 Y% T" f1 e" Z: \雖然高音位有小小免強,但整體感覺真係非常好,very good~~~
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:07 PM

7# kitgorgor . v0 u/ b1 T9 Z+ s5 i+ E
4 P% v. T' E4 k$ U. ?* P, `- K8 J

2 n" O. m3 z5 K9 r( r* l3 M/ Atvb now,tvbnow,bttvb我地d玩唱歌的人,又唔洗同比錢買cd聽歌的聽眾交代,始終可以衰得起,咁既然衰得起就梗要唱自己鐘意d歌啦.
2 h* j, ~1 w8 ?6 _; w2 E: ?0 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, R7 i$ q- h2 a% z' _* b
放歌都唔一定要每一首都袛有讚的嘛,分享下一首歌自己的唱法都可以係樂事黎架.哈~~~!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:08 PM

8# kilykilyk
/ F2 h3 h4 b" t- R) l& q( R1 m+ Ytvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb% Y0 N  v' @4 K0 @9 P6 k: _" ~8 s. [$ k
2 {  B" y1 s: m. ~! R& T
哈~~!我都覺得差極都有小小譜的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0