標題: 讚彈陳展鵬: 【四眼look定係《叛逃》Carson look 好睇啲? 】新増IQ題,答得好有獎。 [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-3-20 07:47 PM     標題: 讚彈陳展鵬: 【四眼look定係《叛逃》Carson look 好睇啲? 】新増IQ題,答得好有獎。

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-27 04:34 PM 編輯 : ?6 }0 p8 O. d. p$ }! [& ]% G. U7 J
$ u6 C4 t+ p/ c% {& I9 B
讚彈《陳展鵬》,由【四眼look定係《叛逃》Carson look 好睇啲? 】開始
( D2 f" v1 T: gwww2.tvboxnow.com-------------------------------------------------------------------------------------------------------------tvb now,tvbnow,bttvb4 ^. G9 }+ C2 y- _" Q

: L8 z3 S$ g3 c' i, {3 Q新増IQ題,答得過癮獎300000TVB元。
7 M6 M) Q1 L0 H4 r& Vtvb now,tvbnow,bttvb
; c0 l& z# w# |/ |6 Gtvb now,tvbnow,bttvb自由發揮題。
7 A, L# {- v9 ctvb now,tvbnow,bttvb「不論古裝或時裝,煎Pan做邊一類/邊一個角色唔會比人批評眼細呢?」
4 X4 ~2 c/ t  M2 O1 N- S# t

& `+ f: C8 `7 ^: u. htvb now,tvbnow,bttvb---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
; a! Q4 x' ?. T# j' Y. e, T唔知各位網友有無留意,陳展鵬係男演員之中,經常以戴眼鏡造型演譯角色,對陳展鵬第一次較有印象嘅角色係2011年《真相》少爺兵律師“劉思傑”。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 {% V5 B4 F2 m) E+ [5 K' _
當時首個感覺係呢個新人(小弟有段時間無睇港劇,後來查知展鹏一啲都唔新,喺TVB同ATV來來回回服務多次)咁得意嘅,戴個有框眼鏡斯斯文文幾討好,四眼look更係非常夾劉思傑嗰種自細已經衣食無憂,少經風浪兼未知天高地厚嘅“大少”氣質,但不損角色強烈正義感,我幾喜歡此角,亦係喺本劇開始留意陳展鵬。
5 o# N. Z, b, P
. D( {" t9 u+ M- O. q2 }6 a+ O! x莊有正嘅自信心強、風趣、不拘小節、随機應變、富正義感,基本上難唔到陳展鵬嘅,但這類太正面嘅角色若要排眾而出就一啲都唔易留俾各位網友一路睇劇一路讚讚彈彈啦
& F  H- H- b# H$ Ttvb now,tvbnow,bttvb[attach]2700951[/attach] tvb now,tvbnow,bttvb3 }* }1 Z% G5 Z2 D
之後時裝古裝都見過陳展鵬的演出,基本上無戴同有載眼鏡嘅比例係4成對6成,有小部份劇集更係兩種造型都有。
  J4 x; W. K" LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。喺《叛逃》裡面,陳展鵬個角色“莊有正(Carson)”喺設定上應該係唔戴眼鏡嘅 (當然唔排除劇情上可能安排Carson查案時要扮吓嘢戴),我發覺係某啲鏡頭下,陳展鵬唔戴眼鏡時好似有啲啲「豆鼓眼」咁噃。

! d/ r0 a* f0 o2 x  TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# l9 A: j9 e0 g- q/ i+ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知點解我總係覺得陳展鵬戴眼鏡時靚仔啲有型啲,如果要夾硬解釋,有可能係鏡片有意無意之間將佢一雙美目稍為放大咗少少,令到佢雙眼同其他五官及面型配合得更為‘完美’咁啩?www2.tvboxnow.com. }5 i+ ?: t# c' i- y$ ]
[attach]2700952[/attach] [attach]2700953[/attach]6 G6 c) j4 d5 w/ E; M  R  Y. V
現在挑選咗部份“煎Pan”早年及近幾年喺兩台劇集啲造型照,睇吓各位覺得有戴定無戴眼鏡嘅陳展鵬觀眾緣好啲呢?
; c5 p) `  U3 F2 \www2.tvboxnow.com[attach]2700954[/attach]單戀雙城(陸恭梓)        * G; B, l% ~( I$ n5 ~/ q
[attach]2700955[/attach] 巨輪(喬天生)
& A; {' U1 o' T! G3 ^; ]. `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2700956[/attach]情越海岸線(Fit榮)
( l! ~) ]- _5 D  I公仔箱論壇[attach]2700957[/attach]心路GPS (Summer)www2.tvboxnow.com: |0 b% V7 M& U& E+ |* H
[attach]2700958[/attach] [attach]2700959[/attach]  
+ ^% z7 b! f1 Kwww2.tvboxnow.com衝呀!瘦薪兵團(巫雅歷)      情越雙白線(關樹人)           
& i; y3 Q1 X: k' J

( Z2 \& h3 F! _" j/ D$ _& jwww2.tvboxnow.com[attach]2700961[/attach] [attach]2700962[/attach]
* F1 y7 v& B3 |Only You 只有您(吳兆海)     回到三國(周瑜)tvb now,tvbnow,bttvb! i6 r1 e+ U0 t* w" b6 p
[attach]2700960[/attach]
' ?* c$ l( v) x- v真相(劉思傑)
8 s% Q) d# `( M3 s) ?& w1 C公仔箱論壇
[attach]2700979[/attach]
  z& o- {$ B' D) f; j; n- t7 ?www2.tvboxnow.com# f7 X3 h5 J* K; \# K) Q
tvb now,tvbnow,bttvb+ k8 t. O% f" |  e. V

7 p6 M. ^7 M: `, W9 ltvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb  }4 V! Y; K% K* l  s

2 ]* I4 V; {* M+ m2 J; R4 s, lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

作者: leekwoklam    時間: 2014-3-20 07:56 PM

# F/ |2 }1 S2 v2 n8 gtvb now,tvbnow,bttvb
6 h9 Q# a+ ]2 s& C, T3 f0 R) k公仔箱論壇其實我哋都有注意到陳展鵬拍劇時獲眼鏡商贊助,甚至見到佢為眼鏡店開幕擔任剪綵嘉賓,但係有無啲出名嘅國際眼鏡品牌,考慮揾陳展鵬正正式式代言眼鏡產品咁呢?www2.tvboxnow.com3 K) |9 N3 S, H) k

7 I, i  t% j) \' Y2 h* LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2700972[/attach]
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-21 12:38 AM

lol... 我琴晚睇套劇時就係問咗同一個問題呀!... 點解我地咁夾架??? tvb now,tvbnow,bttvb0 v) K, ?; [+ ]# B3 T

1 t6 K1 _' N0 l2 O佢對眼唔戴眼鏡真係怪怪地.. 唔知點形容.. 可能戴開眼鏡啲人, 一唔戴會有啲咁嘅感覺掛... 好似有少少鬥雞咁! 一路睇一路叫佢戴番眼鏡呀!
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-21 12:19 PM

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-21 12:22 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb4 L2 h! S# |) E; `4 X' `: I
公仔箱論壇. H6 Y* Z; @% i, M8 y
lol... 我琴晚睇套劇時就係問咗同一個問題呀!... 點解我地咁夾架??? 公仔箱論壇' \1 `( Y- w. A$ m1 T5 [3 K" R$ U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& v* `; Y$ _! Z3 c: V
佢對眼唔戴眼鏡真係怪怪地.. 唔知點形容.. 可能戴開眼鏡啲人, 一唔戴會有啲咁嘅感覺掛... 好似有少少鬥雞咁! 一路睇一路叫佢戴番眼鏡呀! ...
5 a$ g0 }" ^, Q公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-21 12:38 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) g8 l+ R8 S9 G- W3 ^' Z0 s; \

0 L* d# O5 P% i4 }tvb now,tvbnow,bttvb係呀!
! {" Q8 [7 n. F% V  s. \4 a
( H2 v9 }+ L0 R8 h/ w1 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我就係驚自己有問題唔知有無睇錯!tvb now,tvbnow,bttvb* F. G6 D' F* R: L% Q) A; ]' k  Z

+ z" f  \  E! e9 z公仔箱論壇[attach]2701561[/attach]
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-22 12:25 AM

( Y  Z9 n$ p$ O+ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" H9 w7 C1 P, [
係呀!- s4 J  G/ _% ?& [  D

( a/ K0 [% m% {/ j% w1 iwww2.tvboxnow.com我就係驚自己有問題唔知有無睇錯!
( f# P9 M0 \, C  v& @公仔箱論壇 公仔箱論壇: \$ @+ _' _1 \
% t, B+ g9 B; H* Q, J$ o# qwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-21 12:19 PM
/ l' [2 B7 Z/ u6 n, u( T/ Swww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb8 q% Q. [3 ?9 X6 r& q
好似只係女主角, 我同你有咁嘅感覺喎, 其他人無反應呀, 可能佢地唔想comment外觀呀. 唔緊要, 應該仲有好多人有同感, 佢地可能未join tvboxnow啫.
作者: mnb1123    時間: 2014-3-22 02:17 PM

我中意煎pan戴眼鏡多D!佢戴上眼鏡好睇好多
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-22 03:04 PM

www2.tvboxnow.com0 H) ^' V4 ~2 m+ V" K

9 A- ?# f" S5 U4 Q4 e9 Z; ztvb now,tvbnow,bttvb好似只係女主角, 我同你有咁嘅感覺喎, 其他人無反應呀, 可能佢地唔想comment外觀呀. 唔緊要, 應該仲有好多人有同感, 佢地可能未join tvboxnow啫. ...8 \% \2 A* h" U6 N
大文細佬 發表於 2014-3-22 12:25 AM
www2.tvboxnow.com- `+ w6 B, g& E% g
tvb now,tvbnow,bttvb8 O! f* v: Q) z& e9 m8 R) j8 w
無戴眼鏡嘅煎Pan眼神好似有啲閃縮,載番之後即時正氣返晒嚟咁囉,唔知你地讚同否?
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-22 03:18 PM

我中意煎pan戴眼鏡多D!佢戴上眼鏡好睇好多
! O3 Q, K0 B+ Kmnb1123 發表於 2014-3-22 02:17 PM
) S( `1 R) w1 @6 T$ L6 Ktvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ?  F  l& O5 U5 Q7 u
真係順眼啲架呵.........
作者: arthur2005    時間: 2014-3-22 09:34 PM

我喜歡他戴眼鏡look, 斯文有型的。
作者: butyu    時間: 2014-3-23 03:19 PM

陳展鵬戴眼鏡比較斯文, 不過後期習慣了,沒有戴眼鏡也順眼很多.
作者: mnb1123    時間: 2014-3-25 02:24 PM

- M+ m. D3 F" wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* K" ?8 k5 Q% m  [& [" W
真係順眼啲架呵.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 a* ]5 n3 o3 b" f! q) t
leekwoklam 發表於 2014-3-22 03:18 PM
睇咗6集《叛逃》,認真留意,真係發覺佢有小小豆豉眼 。大大真好眼
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-26 01:32 PM

睇咗6集《叛逃》,認真留意,真係發覺佢有小小豆豉眼 。大大真好眼
$ M" L5 I: \' ~+ }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-3-25 02:24 PM
; r& }5 y( \7 O) ftvb now,tvbnow,bttvb
) R' L: f- {! @6 a  E5 x& u公仔箱論壇www2.tvboxnow.com3 D/ b5 x" ]- [0 z0 ?; y% y( G% r
係啊,我相信展鵬自已都會知,所以我真係建議無記少啲安非排佢做古裝。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( I: N: g! p2 M# z1 C

* p1 C8 N* a: N0 Z5 o: b/ v: _tvb now,tvbnow,bttvb問大家一個I.Q.題吖,煎Pan做邊啲角色唔會比人批評眼細呢?
作者: mnb1123    時間: 2014-3-27 12:49 AM

& F8 l( F- Z- |4 x% V; Z$ @2 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( {5 Y: b- i$ I' O
tvb now,tvbnow,bttvb$ M4 t' f9 l4 T; B+ d* E% I

( v  c1 t  }4 l7 e' X/ S+ p$ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! K2 e+ M7 v; X
係啊,我相信展鵬自已都會知,所以我真係建議無記少啲安非排佢做古裝。8 A$ k8 |/ w* a7 Z/ t5 w7 f+ t
9 q' e2 T: b2 T4 M* \; l  k( e( ^
問大家一個I.Q.題吖,煎Pan做邊啲角色唔會比人批評眼細呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' I  l1 r* [2 c1 |* F- B
leekwoklam 發表於 2014-3-26 01:32 PM
做瞎人按摩治療師一定唔會比人話,佢一定會戴黑超!
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-27 04:11 PM

做瞎人按摩治療師一定唔會比人話,佢一定會戴黑超!
; g9 Z  i* ]$ g) V3 L' ttvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-27 12:49 AM
6 m+ n5 c+ o5 N* Y; M! K公仔箱論壇
5 a% d, \- Q' q& n7 g! \啱嘞!
; _% u, K' k" ]" N& VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇4 U/ n4 R# w7 P& J4 b' e  y& y
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-28 12:42 AM

總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉! 總結, 佢應該做戴有框眼鏡响office工作嘅人最啱, 因為office工作唔洗太大動作嘛!
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-28 12:47 AM

www2.tvboxnow.com9 o! c2 Z: N8 X4 }9 ?! Y
' W; q+ ]0 ^- C8 `& f. i
啱嘞!
7 `# B4 J% J5 s, @& `& cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 E5 }& o% G; a" R- @5 `我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
$ w: H1 c2 z4 m& r$ Q: n, K公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
' N0 `% T* _! j* c( G8 ttvb now,tvbnow,bttvb
' x7 ]* h0 I) l/ K+ {9 R嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
作者: mnb1123    時間: 2014-3-28 05:25 AM

總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...www2.tvboxnow.com+ o+ e5 P$ u9 v5 S
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
作者: mnb1123    時間: 2014-3-28 05:59 AM

www2.tvboxnow.com; z. q  K0 f4 T# w- j1 n8 h

: }' O0 ^3 H! d) `: }% I9 ^啱嘞!
6 T$ v% `  |! ]) f, t- p公仔箱論壇
# o4 J$ E, w" r我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?www2.tvboxnow.com  c9 x, J1 n7 s) m; m
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb# G4 z5 P6 R" m7 @# A& ]
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-28 01:53 PM

tvb now,tvbnow,bttvb  `: u8 f' w0 J; o  Q0 [2 |

9 O- P  Z. U) Q1 q! x嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!www2.tvboxnow.com9 I" t0 ]# ^/ j! Z7 U# `: r2 ~
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
& k* A) k# J# j% k+ \* stvb now,tvbnow,bttvb
, r9 `8 k2 k$ D- ^* E係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-28 02:01 PM

大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇1 ]0 }! `! ?- x: n, ]
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
" I: D4 D- ^+ i0 dmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# _- D. g; g$ J2 I
3 X% |0 z; e: }# ~
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
; n+ j* }- A  Y/ L: f: k/ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# c/ K7 ^1 }& r* X2 I  W/ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 S3 I! Z1 k( h; F+ @
+ F8 J' L# w) d' i
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-28 11:37 PM

: e- l" Y5 r; J8 D4 r' j, @2 o& X6 cwww2.tvboxnow.com
0 x* g1 [( S5 i0 ^4 S& ~+ dtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
( }% Z6 r6 a! e5 `) j$ s" Jwww2.tvboxnow.com
* ^; J/ X2 C- u/ y仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
( f0 a2 `, x3 J: y0 f( h1 `* ^) U www2.tvboxnow.com$ `  k+ s9 R) b" G1 s' ?  u' ~3 j
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇6 V, Y# u0 r0 [8 Y* K
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
$ s1 f/ g7 @8 d# ~+ Htvb now,tvbnow,bttvb
" Q0 j: A. Y) ]/ E9 ~多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-28 11:46 PM

大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇8 T5 P$ V7 ]0 `. u+ a
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住tvb now,tvbnow,bttvb9 a7 t4 s. ?0 M2 n( I* V$ U4 z
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 F% g& Z6 ^4 D$ R6 W1 y) G9 c5 n  |, h

/ k1 ?1 T7 K# w$ Y/ B公仔箱論壇唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
作者: mnb1123    時間: 2014-3-29 01:04 AM

公仔箱論壇. H( e- J. ?. b- y
0 H  J) Z5 u* f- j/ B3 {$ w
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。tvb now,tvbnow,bttvb$ M7 V" ]6 t9 k) s

$ z6 Y8 t- D' `8 _1 X1 b4 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
3 u. ?% t& ?9 q3 v! x* O  i公仔箱論壇- t* B2 u  y/ _8 r- _9 Z
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...www2.tvboxnow.com! @0 f3 {$ M# Q' o" }
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加) t3 `, v" [  ~8 l2 i
論壇學嘢,平時真係冇時间
作者: mnb1123    時間: 2014-3-29 01:31 AM

% u/ P& a+ t9 l4 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 y/ ^: ]7 V+ q  C* m8 l' m/ S
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...tvb now,tvbnow,bttvb: Q5 A9 P. {7 R9 N2 N0 f
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-31 05:30 PM

* K" j7 ]4 ]- [- D1 D7 f6 J# S* aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! M' u, k2 l# w  u& s
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& d: a6 ^, X7 t3 x$ Z+ ^
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
www2.tvboxnow.com2 U; b8 m6 d0 ?( c. k7 \( a7 s4 A

' r% s$ @7 J* d- ~5 y1 Gtvb now,tvbnow,bttvb香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-31 05:32 PM

多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
) V% P. ?0 o/ C8 H$ H* [論壇學嘢,平時真係冇時间www2.tvboxnow.com; F* r6 d. {! \  W" r
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
# c9 t/ R9 o6 j; R) bwww2.tvboxnow.com得閒就多啲回帖啦。
作者: 大文細佬    時間: 2014-4-3 01:16 AM

9 [( T9 z& C. U/ A. h

8 }. ?- D1 U* ?% k  h香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
  E' k9 P+ C4 p: c; W$ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
6 B; \& m& ]& Q, O' d1 I$ Z% U4 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) O7 r4 `8 S  H, Z公仔箱論壇啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
作者: leekwoklam    時間: 2014-4-4 12:41 PM

; T& j3 l0 L) ^1 `4 jtvb now,tvbnow,bttvb
/ [) o2 P- C# I: f) h/ t啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
* P, X  K* k8 M+ X8 {2 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
- [+ i1 I/ ~9 L) m* E# T
( [  D" L" j& v' Y* }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
  V0 Y2 K( @) p/ g( |0 i3 q) Ytvb now,tvbnow,bttvb TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R) h3 r1 C% J2 S& P
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
作者: bb4748    時間: 2014-4-4 10:32 PM

我覺得沒有比較型
& o" i: X2 v+ F/ Q% b5 S公仔箱論壇因為角色較活潑
作者: b1991    時間: 2014-4-5 03:09 AM

禾覺得戴5戴刀巧好體
作者: molaytau    時間: 2014-4-14 09:44 AM

古代人suppose吾care對眼的大小, 細眼反而啱晒做奸角,,,
8 F& J$ j( Q& a& g$ S另外戴眼鏡確係靚仔好多...
作者: leekwoklam    時間: 2014-4-14 08:38 PM

其實點解無人想起盲俠嘅?
作者: ahking99    時間: 2014-4-15 12:18 PM

>> 梗係陳展鵬搭司棋姐最好睇啦~~~
6 q& _. Z1 m2 L3 ]+ I+ m9 v$ x2 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。>> 戴黑超做盲人, 咪晤覺眼細咯
作者: xxxevolutionxxx    時間: 2014-4-16 05:26 PM

两种造型都不错! 戴眼镜就比较斯文..没戴眼睛比较酷...带有一点神秘感...哈哈哈!
作者: X.sing    時間: 2014-4-17 03:24 PM

我想睇佢係乒乓球港隊時期 打乒乓球
作者: cottoncandy    時間: 2014-4-29 07:05 PM

四眼look順眼好多
作者: mofuyu    時間: 2014-5-6 08:33 AM

廉政2014  第四集“黑球”裡面都係冇戴眼鏡,個Look又幾OK,對眼好有精神
作者: hou_lilian    時間: 2014-5-7 12:48 AM

戴眼鏡好Q,好可愛
; b* H  M& h" hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不帶眼鏡,眼睛好深邃,超有feel 的
作者: wengfai00    時間: 2014-5-13 11:35 PM

他有戴没戴都是那么的帅!~~
作者: michaelho    時間: 2014-5-28 09:33 AM

戴好D.唔戴好似唔係咁好.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0