標題: [八字命理] 免费苏派八字简批 [打印本頁]

作者: charlesou    時間: 2014-5-22 03:41 PM     標題: 免费苏派八字简批

现帮群友免费简批八字,填写以下内容即可,也可以短信找我详批,我会不定时上来帮大家算

例:
新历:1988年8月8日8时8分   时辰按24小时填写,按你出生的地方时间
国家/地区:香港
问:财运/事業/身体
作者: sunwahky    時間: 2014-5-22 05:53 PM

新历:1970年12月29日15时10分
作者: charlesou    時間: 2014-5-22 08:07 PM

新历:1970年12月29日15时10分
sunwahky 發表於 2014-5-22 05:53 PM
财运:你的财运最好时候是2025-2027开始

事业:适宜大机构打工揸权唔转工

身体:留意肠胃,肾、膀胱、泌尿系统

你比较大男人,要脸唔衰得,你同你老婆的脾气都唔好,大家迁就一下吧
作者: SolidLab    時間: 2014-5-22 09:20 PM

新历:1979年12月14日22时25分
问:姻緣/财运

謝謝!
作者: charlesou    時間: 2014-5-22 10:02 PM

新历:1979年12月14日22时25分
问:姻緣/财运

謝謝!
SolidLab 發表於 2014-5-22 09:20 PM
姻缘:8同9是你的结婚年,08、09错过左,就要18、19,流年:猴、虎、蛇,是你的桃花年,要多加留意身边的女性,你命格25岁前有比较重的姻缘

财运:你年轻时12-22比较多零用钱,或自己努力揾到下钱

你要留意,你内心比较硬颈固执,你的老婆性格都是一样,你要多加注意你的情绪方面,唔好突然好开心,又突然无厘头又变得好伤心好失落咁,会让身边的人无所适从,唔知你发生咩事

你要注意眼方面,容易近视方面,有眼疾
作者: tsenfui    時間: 2014-5-23 12:47 PM

新历:1982年07月31日08时
国家/地区:马来西亚
问:财运/事業/姻緣
作者: charlesou    時間: 2014-5-23 01:53 PM

新历:1982年07月31日08时
tsenfui 發表於 2014-5-23 12:47 PM
财运:你33后入运,行30年舒服懒运,但入运前几年,运程会比较差,需要混乱3-5年,容易住屋变化,感情变化等等...

事业:适宜大机构打工揸权唔转工,49后可以投D钱做生意,自己唔使管理,比人管理

姻缘:你一生多异性帮助,

9是你的重结婚年,错过08、09后就要18、19,流年桃花年:蛇、猪、猴,犯/冲太岁有心仪对象也可以结,你命格30后还有姻缘

你硬颈固执,迷信、容易俾人呃,身体肠胃容易有问题,父母容易唔夹

作者: tsenfui    時間: 2014-5-23 03:53 PM

谢谢版主~
作者: charlesou    時間: 2014-5-23 04:30 PM

谢谢版主~
tsenfui 發表於 2014-5-23 03:53 PM
呵呵,我不是版主,我路过而已
作者: donut168    時間: 2014-5-23 07:51 PM

新历:1987年07月05日13时58分
作者: vwilson1980    時間: 2014-5-23 08:24 PM

1965年3月11日 9 am 生於香港 男性
想問事業及財運

谢谢
作者: hkng1986    時間: 2014-5-23 11:20 PM

新历:1986年07月03日22时
作者: 200626    時間: 2014-5-23 11:36 PM

新历:1987年7月21日6时   
问:姻緣/财运/事業
作者: charlesou    時間: 2014-5-23 11:37 PM

新历:1987年07月05日13时58分
donut168 發表於 2014-5-23 07:51 PM
财运:你依家已经行紧,行到30

事业:30-50适宜做专业或收入唔稳定的工作,如果是稳定做到痴肺都没着数

姻缘:30后一样有姻缘,唔使急,流年桃花年,鼠、马、猴、蛇
作者: charlesou    時間: 2014-5-24 12:01 AM

1965年3月11日 9 am 生於香港 男性
想問事業及財運

谢谢
vwilson1980 發表於 2014-5-23 08:24 PM
事业:你依家行紧衰运,应该都衰左几年,由你45左右开始,到54开始好翻

财运:22-42你的运唔错,就是呢42-52大问题,之后继续向好
作者: donut168    時間: 2014-5-24 12:27 AM

财运:你依家已经行紧,行到30

事业:30-50适宜做专业或收入唔稳定的工作,如果是稳定做到痴肺都没着数

姻缘:30后一样有姻缘,唔使急,流年桃花年,鼠、马、猴、蛇 ...
charlesou 發表於 2014-5-23 11:37 PM
多谢搂主

其实我也大概算过自己的命。。我走运走到30,可是师傅讲男人30岁前走运没用。。。大多数把握不到,我自己知道我是走运时 已经是尾声了 T.T  。。。今年都27岁了。。。T.T。。。10年 财运就这样没了。。也没留到钱 。。。T.T。。。现在又还是大火年,还有一年半 才走水年 。。走到水年 。。好运没了。。

30-50 我应该是 辛苦个人力量的财运  的霉运。。所以我就在烦恼着。。hehe 。。因为走霉运好像也留不住那些钱,所以我也不懂要怎样~~~T.T

因为我只是研究下才。。完全不知道应该怎样做。。hehe。。请大师指点指点。。

难道我要等到 50的大运 ~~~50~80好运 50~53还是大火年。。所以我真真好应该会是在 54 后对吗? 2040年 我才会好。。。hehe
作者: vwilson1980    時間: 2014-5-24 04:48 AM

多謝師父
再問1966年3月10日7上午
女性生於香港
問財運及家庭子女
謝謝
作者: vwilson1980    時間: 2014-5-24 04:48 AM

多謝師父
女性生於香港
問財運及家庭子女
謝謝
作者: abc6day    時間: 2014-5-24 10:15 AM

新历:1988年12月25日6时xx分
作者: pang1988    時間: 2014-5-24 07:19 PM

新历:1988年12月21日10时50分  
国家/地区:澳門
问:财运/事業/家庭/愛情

謝謝大師!!!
作者: carlwong    時間: 2014-5-24 07:51 PM

1992-02-25,09:02am
生於中國三水,男
問:財運/事業/姻緣/健康
作者: charlesou    時間: 2014-5-24 08:04 PM

新历:1986年07月03日22时
hkng1986 發表於 2014-5-23 11:20 PM
财运:但最快要到44后,41岁入运个段时间容易住屋变化、感情变化、好多烦恼的事,有新的路唔成功.........直至试到成功为止

事业:31-41行衰运,要小心提防,唔好进取

姻缘:适宜迟婚,30后(无上限后到几时),流年桃花年:牛、羊、兔、龙,或犯/冲太岁都容易结婚  重结婚年为2、3尾,不过错过左一样可以结,但是你容易45岁前无论识边个都觉得唔夹,唔是理想对象,过左45后没事

今年小心犯官非和妈妈身体健康
作者: chtim    時間: 2014-5-24 09:09 PM

1994年7月27日 上午11時22分
甲戌年六月十九日午時

中國香港

想問八字/健康/事業/財運

萬分感謝大師
作者: charlesou    時間: 2014-5-24 09:59 PM

新历:1987年7月21日6时   
问:姻緣/财运/事業
200626 發表於 2014-5-23 11:36 PM
姻缘:30后都有姻缘(没上限后到几时),流年桃花年:子、午、鸡、猪

财运:34-54 20年财运,但呢个财运,容易左手来右手去,适宜买实物,不过你是储到钱的

事业:适宜做专业的工作
作者: charlesou    時間: 2014-5-24 10:26 PM

多谢搂主

其实我也大概算过自己的命。。我走运走到30,可是师傅讲男人30岁前走运没用。。。大多数把握不到,我自己知道我是走运时 已经是尾声了 T.T  。。。今年都27岁了。。。T.T。。。10年 财运就这样没了。。也 ...
donut168 發表於 2014-5-24 12:27 AM
是啊,男人30前行运没用的原因是,好多人都把握唔到,你个运可以行到2016年的9月份,努力下咯,虽然落来的运是麻麻,但是如果你做收入唔稳定or专业的话,都没问题的,唔好霖到甘灰,起码56先开始好,最好是66,到时退休舒服运
作者: charlesou    時間: 2014-5-24 11:00 PM

多謝師父
女性生於香港
問財運及家庭子女
謝謝
vwilson1980 發表於 2014-5-24 04:48 AM
财运:为人中意储钱,但又未必储到钱,11-41,30年财运,依家行紧衰运

家庭:与老公、仔女都唔是好夹,夫妻经常吵架,与子女也不太夹,肠胃容易有问题
作者: charlesou    時間: 2014-5-24 11:26 PM

新历:1988年12月25日6时xx分
abc6day 發表於 2014-5-24 10:15 AM
财运:34后,10年财运,但呢个财运的钱,易来易去

事业:

49后,30年思想得财运,适宜霖计dot桥的工作

身体:容易肠胃有问题,可能肠、可能胃,呢个医唔好的,自己注意下,吃多D清淡的野,另外注意肾、膀胱、泌尿系统
作者: xhunterx    時間: 2014-5-25 01:20 AM

新历:1982年7月23日23时50分   
问:财运/事業/身体/姻緣
作者: donut168    時間: 2014-5-25 01:57 AM

是啊,男人30前行运没用的原因是,好多人都把握唔到,你个运可以行到2016年的9月份,努力下咯,虽然落来的运是麻麻,但是如果你做收入唔稳定or专业的话,都没问题的,唔好霖到甘灰,起码56先开始好,最好是66,到时 ...
charlesou 發表於 2014-5-24 10:26 PM
多谢搂主~~

都几灰下。。hehe。。

我现在都是做收入不稳定的工作。。。不过因为知道自己 30-50 走辛苦力量得财运-不过又霉运。就是担心霉运会找不到钱。。。

又不像打稳定工。。可以定定出粮。。

所以很烦恼。。打不稳定工,因为霉运,怕找不到钱。。可是又不适合打稳定收入的工。。。。

但是很奇怪。。我帮我女朋友算过,他是在 34-54 走好的财运。。。

我记得师傅讲过。。女人走财运=走旺老公运,但是我们知道,人的命是单独的。。。他走好财运,只不过是他会

找到一个找到钱可以依靠的老公。。。如果是这样,就跟我的运有点倒翻了。。。

不过我们是不正常姻缘。。我们是同年的。。他比我大。。。

他是1987-04-27 19:28

师傅也讲过。。不同运的人。。多数。。走不到最后。。。hehe

我跟我女朋友 - 我就 30-50 走霉运 ,他就 34-54走好财运。。我们的运反了,一个好一个不好

请大师指点指点。。。hehe

我是不是超出 ~简批~的定义了。。。哈哈哈。。。

Anyway 多谢搂主。。。hehe

作者: vitocean    時間: 2014-5-25 12:13 PM

新历:1976年10月7日约早上5-6点生。卯时
国家/地区:台湾高雄
问:财运/事業/感情
作者: allenw995    時間: 2014-5-25 01:58 PM

師傅你好

新历:1980年07月17日,早上8點多(農曆6月初6辰時)
作者: vwilson1980    時間: 2014-5-25 02:38 PM

26# charlesou [/b請問何時才轉好
多謝回覆
作者: charlesou    時間: 2014-5-26 12:33 AM

新历:1988年12月21日10时50分  
国家/地区:澳門
问:财运/事業/家庭/愛情

謝謝大師!!!
pang1988 發表於 2014-5-24 07:19 PM
财运:15-35岁20年财运,35-45停一停(呢10年是衰运,要小心,肠胃容易出问题,如果结左婚,容易同伴侣多争吵),仲有30年打工揸权运

事业:好好把握,仲有10年财运(25-35),45后还有好的运

家庭:今年留意父母身体,留意手指、腰骨,今年你容易思想闭塞,唔知自己想点

姻缘:25-27有重姻缘,就算结唔到都好,犯/冲太岁都可以结,流年桃花年:猪、蛇、狗、马  重桃花年:4、5结尾的年
作者: chtim    時間: 2014-5-26 01:41 PM

甲戌年六月十九日午時
國家/地區:中國香港

問:事業/財運/健康

謝謝
作者: charlesou    時間: 2014-5-26 11:18 PM

1992-02-25,09:02am
生於中國三水,男
問:財運/事業/姻緣/健康
carlwong 發表於 2014-5-24 07:51 PM
财运:唔会没钱,特别35后储到钱,屋企都是有钱,爸爸有帮助

事业:33后容易

揸权(打工或做生意都容易揸权)

姻缘:25-27重姻缘,犯/冲太岁都可以,流年桃花:羊、牛、鸡、猪   重桃花年4、5尾的年

健康:留意脚上的菠萝盖受伤

PS1:姻缘

具体要睇翻你当地会唔会早婚,相差可能3-5年,我讲的25-27是相当于正常时间,唔算早婚个种

PS2:你要控制下你的思想,因为人地会觉得你好奇怪,一时好高兴,一时无厘头好悲甘,但人地又唔知你发生咩事

作者: kwankwan1828    時間: 2014-5-26 11:25 PM

新历:1983年3月9日3时
国家/地区:中國廣州
作者: benny0528    時間: 2014-5-26 11:28 PM

新历:1977年05月28日21时47分
问:财运/事業
作者: charlesou    時間: 2014-5-26 11:35 PM

多谢搂主~~

都几灰下。。hehe。。

我现在都是做收入不稳定的工作。。。不过因为知道自己 30-50 走辛苦力量得财运-不过又霉运。就是担心霉运会找不到钱。。。

又不像打稳定工。。可以定定出粮。。

所以很烦恼。 ...
donut168 發表於 2014-5-25 01:57 AM
到时你唔做收入唔稳定仲衰,你都识讲她是你女朋友,未是老婆,老婆先会旺到你,一日未签纸都没用,另外叫你女朋友快嫁给你,咪先30后好难嫁得出
作者: donut168    時間: 2014-5-26 11:42 PM

到时你唔做收入唔稳定仲衰,你都识讲她是你女朋友,未是老婆,老婆先会旺到你,一日未签纸都没用,另外叫你女朋友快嫁给你,咪先30后好难嫁得出 ...
charlesou 發表於 2014-5-26 11:35 PM
hehe...屋子还没建好。。。hehe 2016 啦。。屋子建好,就结婚咯。。。

你的意识是。。。我绝对要做收入不稳定的工咯。。。那好咯。。。。

生意呢。。。我不适合吗?
生意也是收入不稳定的。。。hehe

还是我女朋友做生意。。我帮他打工。。。。哈哈哈
作者: charlesou    時間: 2014-5-26 11:47 PM

甲戌年六月十九日午時

中國香港

想問八字/健康/事業/財運

萬分感謝大師
chtim 發表於 2014-5-24 09:09 PM
健康:留意肠胃,容易肚疴等问题

事业:适宜做专业(律师,医生.....)

财运:24-34虽是财运,但容易左来右去,34后混乱3-5年,会有一段比较好的运

为人比较急躁,又反叛,脾气又唔好要注意下,好易得罪人
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 12:02 AM

hehe...屋子还没建好。。。hehe 2016 啦。。屋子建好,就结婚咯。。。

你的意识是。。。我绝对要做收入不稳定的工咯。。。那好咯。。。。

生意呢。。。我不适合吗?
生意也是收入不稳定的。。。hehe

还是我女朋 ...
donut168 發表於 2014-5-26 11:42 PM
做唔稳定好过稳定,你呢20年就唔好霖,如果你女朋友

做生意

起码要44岁后先可以做

作者: donut168    時間: 2014-5-27 12:11 AM

做唔稳定好过稳定,你呢20年就唔好霖,如果你女朋友做生意起码要44岁后先可以做
charlesou 發表於 2014-5-27 12:02 AM
好的。。多谢搂主
作者: pemay24    時間: 2014-5-27 10:58 AM

1962年10月18日,1pm 生於香港, 男
問事業,財運

謝謝
作者: alantiu81    時間: 2014-5-27 12:48 PM

新历:1981年06月15日07时
谢谢
作者: chtim    時間: 2014-5-27 01:15 PM

健康:留意肠胃,容易肚疴等问题

事业:适宜做专业(律师,医生.....)

财运:24-34虽是财运,但容易左来右去,34后混乱3-5年,会有一段比较好的运

为人比较急躁,又反叛,脾气又唔好要注意下,好易得罪人 ...
charlesou 發表於 2014-5-26 11:47 PM
謝謝大師,想再問下經紀行業適合我嗎?和如果做生意又適合嗎?
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 05:24 PM

新历:1982年7月23日23时50分   
问:财运/事業/身体/姻緣
xhunterx 發表於 2014-5-25 01:20 AM
财运:喜欢储钱,但储唔到,少年时候多零用钱,25-35要守

事業:35后混乱3-5年,然后逐渐好,适宜打工揸权,最好是46后

身体:注意肠胃方面

姻緣:流年桃花年:蛇、猪、羊、猴  重桃花年:0、1尾的年份,或者犯/冲太岁
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 05:36 PM

vitocean 發表於 2014-5-25 12:13 PM
财运:46后财运渐入佳境

事業:适宜做专业或者收入唔稳定的工作,46后可做霖计dot桥的工作

感情:夫妻相合,但与子女有点不咬眩,但不太严重,45前即使结婚都会觉得唔夹,唔是理想对象,过后没事
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 05:51 PM

師傅你好

新历:1980年07月17日,早上8點多(農曆6月初6辰時)
allenw995 發表於 2014-5-25 01:58 PM
财运:一生容易得异性之助,2几岁就容易储到钱

事業:适宜做设计,策划,霖计dot桥的工作,或者做演艺界

姻緣:30后依然有姻缘运,流年桃花年:羊、牛、鸡、猪

27-37行紧衰运,有可能工都没得做,积极D

假如你依家都未结到婚的话,原因好大机会出系你思想上,你的喜怒衰乐转得太快,伴侣未必接受到你甘的性格
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 05:57 PM

謝謝大師,想再問下經紀行業適合我嗎?和如果做生意又適合嗎?
chtim 發表於 2014-5-27 01:15 PM
都可以,都算是专业,不过就没医生律师个D甘好,不过我都知你读书唔掂,除非你是到外国读书,否则你系本地读书是唔掂的,你暂时唔适宜做生意,起码34后,你依家先20
作者: chtim    時間: 2014-5-27 06:15 PM

都可以,都算是专业,不过就没医生律师个D甘好,不过我都知你读书唔掂,除非你是到外国读书,否则你系本地读书是唔掂的,你暂时唔适宜做生意,起码34后,你依家先20 ...
charlesou 發表於 2014-5-27 05:57 PM
謝謝大師,但我其實已做左兩年經紀,但都係揾唔到!唉!我都已經好灰,自細屋企又有不幸事發生,自己書又讀唔掂,屋企又唔好環境,好迷惘好黑咁前面好似
作者: allenw995    時間: 2014-5-27 06:57 PM

48# charlesou
ok...非常感謝您...
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 10:11 PM

謝謝大師,但我其實已做左兩年經紀,但都係揾唔到!唉!我都已經好灰,自細屋企又有不幸事發生,自己書又讀唔掂,屋企又唔好環境,好迷惘好黑咁前面好似 ...
chtim 發表於 2014-5-27 06:15 PM
呢几年大火年,对你肯定唔好的,2016,9月后-2021,呢几年对你会好少少的,父母唔夹,容易自少离家,同阿妈的缘份比较薄弱

你俾D心机,唔使甘灰的,希望在明天,39后会慢慢好
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 10:24 PM

新历:1983年3月9日3时
国家/地区:中國廣州
kwankwan1828 發表於 2014-5-26 11:25 PM
财运:一生得异性之助,不过储唔到钱

事業:适宜大机构打工揸权

身体:留意脚的菠萝盖,肝胆四肢
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 10:32 PM

新历:1977年05月28日21时47分
benny0528 發表於 2014-5-26 11:28 PM
财运:踏入38岁,会混乱3-5年,最快42岁,慢慢渐入佳境,你比较中意储钱,但又储唔到

事業:适宜霖计dot桥,做策划,设计的工作

PS:留意肺、喉咙、气管,呼吸系统
作者: keongono    時間: 2014-5-27 10:42 PM

新歷:1978年10月10日上午5时45分   
國家/地区:澳門
問:財運/事業/身體
請大師指點一下
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 10:52 PM

1962年10月18日,1pm 生於香港, 男
問事業,財運

謝謝
pemay24 發表於 2014-5-27 10:58 AM
事業:依家适宜打工揸权

財運:63虽然仲有财,但我建议你留意下身体57-67,呢10年身体要多留意,比较多问题,而且都几严重
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 11:06 PM

新历:1981年06月15日07时
谢谢
alantiu81 發表於 2014-5-27 12:48 PM
财运:47岁后有财运,一路到退休都唔错的运

事業:你依家适宜做专业或收入唔稳定的工作

姻緣:35岁前无论识边个都觉得唔夹唔是理想对象,流年桃花年:鼠、马

PS1:你本身命中桃花都几旺下,今年重桃花

PS2:今年要留意父母身体,你自己也要注意手和腰损伤,特别留意6月6-7月7, 12月7-1月6 呢2个月
作者: keongono    時間: 2014-5-27 11:32 PM

西歷:1978年10月10日上午5时45分   
國家/地區:澳門
請大師指點一下
作者: charlesou    時間: 2014-5-27 11:33 PM

西歷:1978年10月10日上午5时45分   
國家/地區:澳門
請大師指點一下
keongono 發表於 2014-5-27 11:32 PM
財運:一生都唔会没钱,阿爸帮助最大,你命格唔错,只是你暂时未行运

事業:44后运势逐渐转好,40后适宜做收入唔稳定的工

身體:留意肾、膀胱、泌尿系统
作者: chtim    時間: 2014-5-28 02:32 AM

呢几年大火年,对你肯定唔好的,2016,9月后-2021,呢几年对你会好少少的,父母唔夹,容易自少离家,同阿妈的缘份比较薄弱

你俾D心机,唔使甘灰的,希望在明天,39后会慢慢好 ...
charlesou 發表於 2014-5-27 10:11 PM
多謝大師,那我是否應該找一些五行屬水的行業會較好? 和會不會帶一些什麼吉祥/風水物能幫助一下我的財運和健康
作者: vwilson1980    時間: 2014-5-28 04:40 AM

26# charlesou

請問何時才轉好
多謝回覆

作者: 616105452    時間: 2014-5-28 06:58 AM

1973年10月14日,00:30点出生
香港

现住: 美國三藩市
問事業&姻緣
作者: pemay24    時間: 2014-5-28 10:56 AM

多謝指點
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 12:14 PM

多謝大師,那我是否應該找一些五行屬水的行業會較好? 和會不會帶一些什麼吉祥/風水物能幫助一下我的財運和健康
chtim 發表於 2014-5-28 02:32 AM
唔关事的,行运就乜都得,唔行运乜都唔得,随身佩戴的野没咩用,家居风水可以摆下
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 12:15 PM

26# charlesou

請問何時才轉好
多謝回覆
vwilson1980 發表於 2014-5-28 04:40 AM
你是指你还是女那个?转好是指边方面转好?
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 12:27 PM

1973年10月14日,00:30点出生
香港

现住: 美國三藩市
問事業&姻緣
616105452 發表於 2014-5-28 06:58 AM
事業:你依家行紧好的财运,做咩都得喇,又可以打工揸权,又可以做生意

姻緣:你依家已经行紧桃花运,多D留意身边的女仔  犯/冲太岁都容易结婚,流年桃花:虎、猴、午  重桃花年:6、7尾的年
作者: chtim    時間: 2014-5-28 02:33 PM

唔关事的,行运就乜都得,唔行运乜都唔得,随身佩戴的野没咩用,家居风水可以摆下
charlesou 發表於 2014-5-28 12:14 PM
謝謝大師,最後想問係未2016年9月後我就會好些?那這幾年我可以做到d咩會好d?請大師指点迷津
作者: aykseng    時間: 2014-5-28 03:16 PM

新历:1968年12月21日17时50分
国家:马来西亚
问: 事业/财运/姻缘/大运
我是苏民峰粉丝
谢谢
作者: vitocean    時間: 2014-5-28 03:17 PM

作者: charlesou    時間: 2014-5-28 03:43 PM

謝謝大師,最後想問係未2016年9月後我就會好些?那這幾年我可以做到d咩會好d?請大師指点迷津
chtim 發表於 2014-5-28 02:33 PM
嗯,有机会增值下自己
作者: aykseng    時間: 2014-5-28 04:03 PM

新历: 1968年12月21日17时50分
国家/马来西亚
我是苏民峰粉丝
谢谢
作者: vwilson1980    時間: 2014-5-28 06:07 PM

65# charlesou
是女的。因你說她正行衰運,所以很想知道何時才轉好?

多謝師父回覆
作者: allenw995    時間: 2014-5-28 08:15 PM

财运:一生容易得异性之助,2几岁就容易储到钱

事業:适宜做设计,策划,霖计dot桥的工作,或者做演艺界

姻緣:30后依然有姻缘运,流年桃花年:羊、牛、鸡、猪

27-37行紧衰运,有可能工都没得做,积极D

假 ...
charlesou 發表於 2014-5-27 05:51 PM
非常感謝您...但對於第一點財運的:我ge情況同您講ge系完全相反...我都而家都儲唔到錢,而且同女人特別無緣。
事業方面,的確我好中意策劃,霖計dot橋,我呢方面比較會專注。
27-37行緊衰運,我系從差唔多26開始到而家,都好吻合。希望快d過....

我系中意ge人面前比較靜態,好少話喜怒哀樂一直掛在面上。好多謝您的分析,希望自己快d好過。。
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 09:07 PM

非常感謝您...但對於第一點財運的:我ge情況同您講ge系完全相反...我都而家都儲唔到錢,而且同女人特別無緣。
事業方面,的確我好中意策劃,霖計dot橋,我呢方面比較會專注。
27-37行緊衰運,我系從差唔多26開始到 ...
allenw995 發表於 2014-5-28 08:15 PM
我的意思是有女人帮到你,但女朋友/老婆没帮助的,可能是你的上司,长辈,唔是泛指平辈的人

唔好意思,我一下睇漏左眼,你27-37行衰运,是储唔到钱,但你命格是储到钱的,最好是51后,39后逐渐转好,到时就会储到钱

但你的朋友有没同你讲或者你自己有没觉得,明明好开心的时候,但你自己又会觉得突然好失落会唔开心

未结到婚仲有一个原因是你

唔敢投入感情,一时中意个威猛,一时中意温柔,唔知自己想揾咩类型的女仔
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 09:19 PM

65# charlesou
是女的。因你說她正行衰運,所以很想知道何時才轉好?

多謝師父回覆
vwilson1980 發表於 2014-5-28 06:07 PM
最快是56,最好是58
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 10:40 PM

新历:1968年12月21日17时50分
国家:马来西亚
我是苏民峰粉丝
谢谢
aykseng 發表於 2014-5-28 03:16 PM
事业:45岁后适宜做霖计dot桥的工作,57后运气会更加好,就睇你到时想唔想做生意

财运:容易得异性之助,可能是女性朋友、长辈、上司....,57后

姻缘:命中夫妻相合,但老婆对你帮助不大  流年桃花:羊、牛、猴、蛇  你依家都是行紧桃花运,人缘方面会较好

你依家需要混乱3-5年先会逐渐转好
作者: allenw995    時間: 2014-5-28 10:51 PM

我的意思是有女人帮到你,但女朋友/老婆没帮助的,可能是你的上司,长辈,唔是泛指平辈的人

唔好意思,我一下睇漏左眼,你27-37行衰运,是储唔到钱,但你命格是储到钱的,最好是51后,39后逐渐转好,到时就会储到 ...
charlesou 發表於 2014-5-28 09:07 PM
完全到位!準!多謝曬...系咪意思你List入邊ge桃花年,比較容易遇到適合的對象啊?多謝大師....
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 10:57 PM

vitocean 發表於 2014-5-28 03:17 PM
财运:要去到49后先会好

事業:你适宜打工,不适宜做生意

感情:流年桃花:猪、鸡、鼠、蛇 重桃花年:6、7尾的年  另外改改你的脾气,脾气非常唔好

PS:40后留意肠胃
作者: allenw995    時間: 2014-5-28 10:57 PM

唔好意思,我一下睇漏左眼,你27-37行衰运,是储唔到钱,但你命格是储到钱的,最好是51后,39后逐渐转好,到时就会储到 ...
charlesou 發表於 2014-5-28 09:07 PM
完全到位!準!
女朋友/老婆有無幫助就未知...但比女性長輩or上司幫助...想想下又好似從來都無,唔緊要,我會多留意。thanks

我的確唔敢投入感情,傷害過好多次,咩類型都唔知,呢個準。
大師你意思系咪在你list桃花年入邊,比較容易出現合適的對象啊?
的確我人比較偏向哀傷方面,好少話真系成日都開開心心咁....
作者: charlesou    時間: 2014-5-28 11:05 PM

完全到位!準!
女朋友/老婆有無幫助就未知...但比女性長輩or上司幫助...想想下又好似從來都無,唔緊要,我會多留意。thanks

我的確唔敢投入感情,傷害過好多次,咩類型都唔知,呢個準。
大師你意思系咪在你list桃 ...
allenw995 發表於 2014-5-28 10:57 PM
甘即是代表你的命有异性的帮助,但你没利用到呢一点,以后好好利用,会帮到你的,反而女朋友/老婆帮唔到你,我指帮唔到你的意思是钱银上

桃花个几年是代表容易有桃花,也代表人缘方面,唔一定是男女之间的感情,其实你唔是没女的,只是你落唔到注,你需要停下霖清楚,唔好俾以前受过的伤害影响到你落注的决定,屡败屡战,加油
作者: aykseng    時間: 2014-5-29 01:00 AM

76# charlesou
谢谢您解答了我进大运问题,依家是大火年我今年想做生意,可不可以做?
作者: charlesou    時間: 2014-5-29 01:07 AM

76# charlesou  
谢谢您解答了我进大运问题,依家是大火年我今年想做生意,可不可以做?
aykseng 發表於 2014-5-29 01:00 AM
依家未得住,57先得
作者: allenw995    時間: 2014-5-29 07:06 AM

甘即是代表你的命有异性的帮助,但你没利用到呢一点,以后好好利用,会帮到你的,反而女朋友/老婆帮唔到你,我指帮唔到你的意思是钱银上

桃花个几年是代表容易有桃花,也代表人缘方面,唔一定是男女之间的感情,其 ...
charlesou 發表於 2014-5-28 11:05 PM
ok...非常多謝您...
都祝你一切順利,安康。
作者: vwilson1980    時間: 2014-6-13 06:50 AM

新曆1997年10月16日上午十時,男性,澳洲出生
請問他的運程如何?
多謝師父指教
作者: audrey_jialing    時間: 2014-6-15 05:31 AM

新历:1986年4月2日20时00分
问:财运/事業/姻缘/读书
作者: charlesou    時間: 2014-6-16 01:46 PM

新曆1997年10月16日上午十時,男性,澳洲出生
請問他的運程如何?
多謝師父指教
vwilson1980 發表於 2014-6-13 06:50 AM
运程唔错,尤其23后慢慢开始,28有小小的运,40后最好,但要提防事非与感情问题
作者: charlesou    時間: 2014-6-16 01:58 PM

新历:1986年4月2日20时00分
问:财运/事業/姻缘/读书
audrey_jialing 發表於 2014-6-15 05:31 AM
财运:财运要小心有人同你争,尽量唔好借钱给人,财运晚年先会好

事業:适宜做文职/策划、霖计的工作

姻缘:命带2个桃花,早行桃花运,27-30有重姻缘,虎、兔、牛、羊年都是你的桃花年,重桃花年是2、3尾的年份,例如:2012、2013

读书:29-34,可以读,过后就唔使霖了
作者: audrey_jialing    時間: 2014-6-17 09:36 AM

87# charlesou
多谢大师。但系我到依家都未有男朋友,桃花年就来过晒了。
作者: charlesou    時間: 2014-6-17 11:46 AM

87# charlesou
多谢大师。但系我到依家都未有男朋友,桃花年就来过晒了。
audrey_jialing 發表於 2014-6-17 09:36 AM
明年羊年也是你的桃花年,可以把握
作者: sozaipk    時間: 2014-6-19 01:01 AM

新历:1986年4月15日
作者: charlesou    時間: 2014-6-19 02:44 PM

新历:1986年4月15日
sozaipk 發表於 2014-6-19 01:01 AM
没时辰

财运:财运要晚年先会较好

事業:45岁后先有起息,留意27-37呢10年,与伴侣多争吵,也不利肠胃,特别留意2015
作者: sozaipk    時間: 2014-6-20 12:50 AM

91# charlesou

谢谢
作者: adamwai6666    時間: 2014-6-20 02:47 AM

新历:1981年3月20号 辰时出世
问:姻缘/事業
作者: charlesou    時間: 2014-6-20 02:12 PM

新历:1981年3月20号 辰时出世
问:姻缘/事業
adamwai6666 發表於 2014-6-20 02:47 AM
姻缘:马、鼠、羊、猴,都是你的桃花年,重桃花年0、1,例如:2010、2011,一生容易有异性之助

事業:38岁后会是一个比较好的大运,容易暗中地位提升

PS:你要留意你身体,腰骨、呼吸系统方面,肝胆四肢,皮肤容易有湿疹
作者: adamwai6666    時間: 2014-6-20 04:28 PM

94# charlesou 感谢~准哦~我真的肝和皮肤问题
作者: allenw995    時間: 2014-6-20 09:05 PM

桃花个几年是代表容易有桃花,也代表人缘方面,唔一定是男女之间的感情,其 ...
charlesou 發表於 2014-5-28 11:05 PM
哦系呢大師..以前有兩,三個算命都話我逢親都系碰到三角戀,而且系不正常婚姻,譬如話異國戀,or細我10年,or大我10年呢d...
請問您呢度有其他說法嗎?

避免你要穩返我時辰八字,我呢度打多次...真系多謝

1980年7月17日辰時 (農曆六月初六,庚申)
住   :馬來
作者: charlesou    時間: 2014-6-21 12:22 AM

哦系呢大師..以前有兩,三個算命都話我逢親都系碰到三角戀,而且系不正常婚姻,譬如話異國戀,or細我10年,or大我10年呢d...
請問您呢度有其他說法嗎?

避免你要穩返我時辰八字,我呢度打多次...真系多謝

1980年7 ...
allenw995 發表於 2014-6-20 09:05 PM
呵呵,我记得你

你留意4、5的年,例如:2014/2015 特别5尾的年,同埋17-27岁呢段时间最易被抢/三角恋,不过你过左35后逐渐好转,没你的相睇唔到你是咪适宜唔正常姻缘,唔使甘灰的
作者: allenw995    時間: 2014-6-21 04:08 PM

呵呵,我记得你

你留意4、5的年,例如:2014/2015 特别5尾的年,同埋17-27岁呢段时间最易被抢/三角恋,不过你过左35后逐渐好转,没你的相睇唔到你是咪适宜唔正常姻缘,唔使甘灰的 ...
charlesou 發表於 2014-6-21 12:22 AM
哦哦..所以至少仲要過埋明年先安全... 17-27 o既話就過左(老左)

不過可以系度post相咩?
anyway,再次多謝您先!
作者: charlesou    時間: 2014-6-21 04:24 PM

哦哦..所以至少仲要過埋明年先安全... 17-27 o既話就過左(老左)

不過可以系度post相咩?
anyway,再次多謝您先!
allenw995 發表於 2014-6-21 04:08 PM
我意思是讲你当时,相其实都可以post吧,人家发电影个D都有海报
作者: yin281    時間: 2014-6-29 06:57 PM

新历:1986年10月15日13时30分   

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0