標題: [翻唱] A-Lin 給我一個理由忘記 [打印本頁]

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 05:42 AM     標題: A-Lin 給我一個理由忘記

' e( o/ ~7 L* I, Gtvb now,tvbnow,bttvb* q. ~$ T8 B  W0 p
A-Lin 給我一個理由忘記
, e7 I' g3 d  M# e9 [# }+ Ztvb now,tvbnow,bttvb
- `+ I0 ^, S( R" }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' m9 j* R9 X/ Ewww2.tvboxnow.com
. g* [' [. C$ a- A/ Etvb now,tvbnow,bttvb從"我是歌手"認識這首歌,A-Lin唱得好震撼,tvb now,tvbnow,bttvb7 E8 S6 s. n$ U+ Y2 U1 U$ w
一聽愛上這首歌,無奈無乜時間練歌,0 Y$ \* d% I6 Z& N
不過咁啱有朋友點了這首歌,現在唔太熟都照錄,
0 V' g  V) G1 P8 Ptvb now,tvbnow,bttvb唱得唔好請見諒,謝謝收聽!!!公仔箱論壇0 ?* f4 g1 Q4 {- ?- ^" Y

% e: T+ a% \) x- C4 q9 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" g5 n8 d: d) U  r. E
: i& x7 T7 q  ~[youtube]RTGjBQzI7hU[/youtube]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: F% K* T# M. A+ p

0 L! Q7 v# E- ehttps://app.box.com/s/k7v4ayerhoy65hnngnc6x5cmpa8py79z
) w+ V+ V! @2 ^7 t5 [+ w* \2 ?& v1 O
5 U& p$ I. a# |9 C3 \: iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。http://hu.lk/8vq56mcg8w00tvb now,tvbnow,bttvb2 E7 l6 T8 d/ P5 N% C9 @

, |; s6 J  g7 e' E2 lwww2.tvboxnow.com作詞:鄔裕康  作曲:游政豪   tvb now,tvbnow,bttvb6 @7 G5 K3 d0 e8 L+ H
雨都停了 這片天灰什麼呢   
( ^& U1 F; W% ?www2.tvboxnow.com我還記得 你說我們要快樂    # p  |+ v( W: j% U
深夜裡的腳步聲 總是刺耳   
0 G) J8 M+ E7 g( S# g. |公仔箱論壇害怕寂寞 就讓狂歡的城市陪我關燈    公仔箱論壇- @' ^. Y: Y3 O+ ~
只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人   
/ |9 V$ A" g2 M8 o$ n$ C: W9 c9 l" _tvb now,tvbnow,bttvb每當我笑了 心卻狠狠的哭著    www2.tvboxnow.com2 \3 Z; {  L3 l1 z
給我一個理由忘記 那麼愛我的你   
2 r6 Q* H. ~8 X' v" v$ u' U) v. qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。給我一個理由放棄 當時做的決定   
4 U: {' k, |9 o% _# Q有些愛 越想抽離卻越更清晰    tvb now,tvbnow,bttvb1 y  f3 h5 ?7 \: _3 C. v
那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡   
8 D# A3 \5 V+ Q/ V! g' R當我走在去過的每個地方 總會聽到你那最自由的笑    8 k; J8 x$ b- j0 u( Q
當我回到一個人住的地方 最怕看到冬天你最愛穿的那件外套   
$ f$ [4 h9 Q! h6 D. K% A( J公仔箱論壇只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人    / n0 y! v- B3 n
每當我笑了 心卻狠狠的哭著    tvb now,tvbnow,bttvb7 f# ]3 u  J3 S# J
給我一個理由忘記 那麼愛我的你   
: T+ K. C" Q- t# ]8 |7 C9 r6 Hwww2.tvboxnow.com給我一個理由放棄 當時做的決定   
4 G/ K& c( @) l+ F3 V公仔箱論壇有些愛 越想抽離卻越更清晰   
# o  F) j4 Q! t& m" XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡    " N& k: X2 \) q+ W
我找不到理由忘記 大雨裡的別離    TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ @# t6 r. h; Z3 m9 s
我找不到理由放棄 我等你的決心   
, \" l$ m, S0 T. ]: F有些愛 越想抽離卻越更清晰   
# K- q; f* @. H3 y0 X0 l/ K% w公仔箱論壇那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡
作者: pinaroo    時間: 2015-3-1 07:57 AM

- W$ G0 d0 w6 N3 I- i4 s3 Q0 |  X( w% k3 D4 r$ z" D0 r

今次壓低把聲,同感情投入.

www2.tvboxnow.com9 X' U/ B. ?/ ^2 k9 d* \  E' H) J

係我覺得可以大聲啲唱.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- |) x  e: L& W) U* C

有啲走者,同部分聽倒吃力.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, R; v% d) J* x- c' h

但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.

/ Y1 i4 \( \* Z. w. a" ~  @

聽倒妳盡晒力同用心唱.

www2.tvboxnow.com# ~* ~8 z* v9 d9 X

不過咁啱有朋友點了這首歌

; ^& H8 `# A! a% Jwww2.tvboxnow.com

妳呢個朋友幾多歲.新定版規.

) J1 k; z. T& N6 g% i7 E6 h( C公仔箱論壇

點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.

$ ~5 f: l& s! A$ Z- U/ P公仔箱論壇

版主 除外.

1 m; V8 i! i) [tvb now,tvbnow,bttvb

多謝妳的分享.

# q! t4 C7 ^' b- r1 ]6 x# p

請支持本論壇.

6 D( C! m6 z% N$ k$ }

努力呀.支持妳.

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 11:44 PM

今次壓低把聲,同感情投入./ y8 z/ o3 t& t) b
係我覺得可以大聲啲唱.7 y% j9 P+ Z1 A( Y/ ~. h3 @4 ?
有啲走者,同部分聽倒吃力.
, Q" _3 y& O1 A% ^6 Z7 Q& F2 ^但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.www2.tvboxnow.com9 {5 E4 f: k! o- e& u- N3 C) ^7 F7 ~
聽倒妳盡晒力同用心唱.
" U, P, P, U# s  m& i' otvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇4 {, N& B) K$ |7 g, L& z, P
妳呢個朋友幾多歲.新定版規.公仔箱論壇  _& m/ t- u. `1 H; d6 n. ^) Y
點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.tvb now,tvbnow,bttvb) ^) z7 D  x. D. f* A% K7 B6 z: F
...
7 v3 B$ n3 j  Ppinaroo 發表於 2015-3-1 07:57 AM
, B( K) \7 V4 A" P! S6 {

4 Q' p, M3 F4 v6 [多謝p版主收聽,可能是大家用唔同器材聽歌,我聽一啲都唔細聲呀..仲好大聲下," n4 A, u0 z1 H# w4 N0 O2 ]
有啲位我係專登cut出嚟set細聲啲添..
作者: ~劍全~    時間: 2015-3-2 06:18 PM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.
5 u( ]6 F- p1 U( F4 w) M, C, c+ v/ B
$ T+ |' s, ]4 d0 H- m& O6 F只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-4 12:41 AM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.) ^, M9 T! P2 |( |

0 q! ]. U# [" K8 B0 n- p# _% J7 gwww2.tvboxnow.com只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!tvb now,tvbnow,bttvb. ~) D% }+ Z  F% g$ m* Y- J; p
~劍全~ 發表於 2015-3-2 06:18 PM
( Z1 Q* C0 T4 N( ~9 Kwww2.tvboxnow.com
: }* ?+ g5 x2 y9 v  ^) l好多謝劍全版主收聽,我錄時唱得太投入,唔記拉開個咪
作者: AvrilcRy    時間: 2015-3-8 12:24 PM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-8 03:00 PM

KilykilyK,$ q1 z$ C7 M# s9 p9 S1 P4 K
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服
1 ?- k( G# D' C$ C) \* v5 Q8 x公仔箱論壇Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:34 AM

KilykilyK,公仔箱論壇6 ~, ^, A- c* n3 O
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服
( i/ H, Z+ Y  R- M$ N' v公仔箱論壇EvelynTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R1 ?6 N5 l; S- D/ N, u
Evelyn. 發表於 2015-3-8 03:00 PM
8 {' H4 l. Y2 J! ?  Y" E$ e' A. B8 J
tvb now,tvbnow,bttvb# a# D1 Z' B8 K0 L
原來Evelyn都鐘意這首,幾時錄咗佢呀??等聽中..
+ W4 @6 v+ T: q% Ptvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& }/ ~; s2 D5 \
好多謝妳收聽支持!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:37 AM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!
- O' f8 x) \0 g: @8 B" s1 K2 F# YAvrilcRy 發表於 2015-3-8 12:24 PM
公仔箱論壇& ^% c5 ^' B8 t, d" H4 j: g1 g

" D" K& T1 q7 Y6 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Avrilcry太客氣了,可以同妳分享歌曲很高興,多謝收聽我一向唔多夠氣,加上太小練歌,搞到長期缺養咁款haha
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-9 10:45 AM

甜美 Kilykilyk,公仔箱論壇+ M/ C% s6 K1 U
等我有您唱得咁好先講啦!您快d指教下我!每次聽您d靚聲我都暈暈地,唱得咁好!6 m- T' J3 C" k# z6 J
Evelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0