標題: [翻唱] A-Lin 給我一個理由忘記 [打印本頁]

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 05:42 AM     標題: A-Lin 給我一個理由忘記

! a; H# u! a$ }" B
1 L1 V2 w, u2 X4 |& C* h( e+ f2 UA-Lin 給我一個理由忘記TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& v: d; x& W6 Q0 O( C

2 U$ h2 S  O. Otvb now,tvbnow,bttvb
" K- K0 e/ G8 rtvb now,tvbnow,bttvb
% a% }! h# u6 _! |9 A* H2 y% \從"我是歌手"認識這首歌,A-Lin唱得好震撼,tvb now,tvbnow,bttvb$ ^: a' \: ]8 G
一聽愛上這首歌,無奈無乜時間練歌,tvb now,tvbnow,bttvb7 U- n& T, F8 Q' b2 \( T# v
不過咁啱有朋友點了這首歌,現在唔太熟都照錄,
0 v5 ]5 E( d& X. O' \$ i0 d' ?唱得唔好請見諒,謝謝收聽!!!
1 O! B; ^# N% U  f, ]/ `9 _6 Z/ j
0 R# o+ {3 V4 f+ W: YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 B6 Q( Q! I! M: t
% s; F  J: j3 `
[youtube]RTGjBQzI7hU[/youtube]4 ?& J/ F- O1 E" L
tvb now,tvbnow,bttvb6 ?/ R9 E, U0 R+ P$ [; Q2 |% N1 h
https://app.box.com/s/k7v4ayerhoy65hnngnc6x5cmpa8py79zwww2.tvboxnow.com! ~4 K! d4 g% _3 T) B0 i
  X5 G8 p& |. P' V
http://hu.lk/8vq56mcg8w00% A7 D4 C$ ~; R0 {: w
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 u& [; e9 i/ s: o6 O
作詞:鄔裕康  作曲:游政豪   www2.tvboxnow.com3 V) R( f, ?0 Z3 C
雨都停了 這片天灰什麼呢    公仔箱論壇/ ?3 p/ |: R1 }; R" v$ T) Q+ a4 F
我還記得 你說我們要快樂   
' e+ y# X+ e; D0 Q- [tvb now,tvbnow,bttvb深夜裡的腳步聲 總是刺耳   
+ K1 V( F( n7 N+ A3 Xwww2.tvboxnow.com害怕寂寞 就讓狂歡的城市陪我關燈    公仔箱論壇9 F0 ]' z. \/ O" }2 Q
只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人   
3 _5 H) K( P- l3 C/ E& S公仔箱論壇每當我笑了 心卻狠狠的哭著   
" i0 Q+ O9 N5 C2 kwww2.tvboxnow.com給我一個理由忘記 那麼愛我的你    , K7 N; u9 X0 \. b- O# t
給我一個理由放棄 當時做的決定    www2.tvboxnow.com0 v7 P: w- F, [, k
有些愛 越想抽離卻越更清晰    tvb now,tvbnow,bttvb+ @  e5 Z6 R6 P% i( u+ w
那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡   
( V& k9 W9 ]0 O* `當我走在去過的每個地方 總會聽到你那最自由的笑    8 @6 x0 ^  N) _+ q6 L
當我回到一個人住的地方 最怕看到冬天你最愛穿的那件外套    公仔箱論壇: r9 u! w1 z7 s% O; q
只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人   
9 r" ~* t2 ~7 h3 H& y. f! Wwww2.tvboxnow.com每當我笑了 心卻狠狠的哭著    公仔箱論壇: G8 N' C6 x. r9 F2 w
給我一個理由忘記 那麼愛我的你    tvb now,tvbnow,bttvb# x; E. R  f) ]9 y& B  c. [/ V
給我一個理由放棄 當時做的決定   
9 V  `6 O: n( o7 ]. Z% i6 y5 G+ g- l( Htvb now,tvbnow,bttvb有些愛 越想抽離卻越更清晰   
2 K. i  [3 g" D% }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡   
  {/ x% Z! B: }( Z公仔箱論壇我找不到理由忘記 大雨裡的別離   
) m% S" }. A4 ]" D  D' O9 \3 g" G我找不到理由放棄 我等你的決心   
; E* |# X, E- v/ |) S1 ^0 ^3 }tvb now,tvbnow,bttvb有些愛 越想抽離卻越更清晰   
1 F0 V  S+ Y# k% ?3 Dtvb now,tvbnow,bttvb那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡
作者: pinaroo    時間: 2015-3-1 07:57 AM

本帖最後由 pinaroo 於 2015-3-1 07:58 AM 編輯 www2.tvboxnow.com# ~. P3 E+ g4 ]; ^0 y" x8 Q
0 B+ \" @# L7 c

今次壓低把聲,同感情投入.

( ]+ k6 a: q& p, K% X% L. dtvb now,tvbnow,bttvb

係我覺得可以大聲啲唱.

# {: p- Q  ~7 E

有啲走者,同部分聽倒吃力.

: w! F8 L) e9 R8 ?  ^; b* y' ^tvb now,tvbnow,bttvb

但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.

2 y1 |8 m0 {& S: l. U  uwww2.tvboxnow.com

聽倒妳盡晒力同用心唱.

& g) z/ c, n2 H9 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

不過咁啱有朋友點了這首歌

) A' e/ r- r4 b& [# O7 F8 G3 o0 c公仔箱論壇

妳呢個朋友幾多歲.新定版規.

公仔箱論壇, Y! H/ @& c$ M  V

點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.

; N- n! q/ p3 x# Y) T8 k. Y: w  n; O" J

版主 除外.

# ], d2 |, W& p% Wtvb now,tvbnow,bttvb

多謝妳的分享.

% C2 T! w+ }' f& x1 p/ j# s. e: U公仔箱論壇

請支持本論壇.

www2.tvboxnow.com" }. }5 Q& I! p8 r

努力呀.支持妳.

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 11:44 PM

今次壓低把聲,同感情投入.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) G+ a# `- \0 ]2 [& e
係我覺得可以大聲啲唱.tvb now,tvbnow,bttvb% Q# R4 U5 Z" i
有啲走者,同部分聽倒吃力.公仔箱論壇, \9 W$ [4 p' [) Q  v' h
但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.公仔箱論壇. d- W* q. F8 _
聽倒妳盡晒力同用心唱.' O" P1 i# f  `3 Y$ ^

9 n% u' ^5 z3 m3 M" n$ D1 t公仔箱論壇妳呢個朋友幾多歲.新定版規.
% t: }& C" i9 N; xwww2.tvboxnow.com點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.公仔箱論壇0 R  r8 f; [  S( E' s3 u1 |
...
1 W( R$ B+ f! `8 @" ?www2.tvboxnow.compinaroo 發表於 2015-3-1 07:57 AM
/ f7 Q% m8 g4 m5 d5 D
4 q( Q! L3 V0 N6 d3 q4 F1 ?2 G
多謝p版主收聽,可能是大家用唔同器材聽歌,我聽一啲都唔細聲呀..仲好大聲下,www2.tvboxnow.com9 l) B/ @( X, g, g
有啲位我係專登cut出嚟set細聲啲添..
作者: ~劍全~    時間: 2015-3-2 06:18 PM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.公仔箱論壇7 J- ?  h# {# q' k+ d
www2.tvboxnow.com" V5 @  T. u1 w( R5 e
只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-4 12:41 AM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.
) V- C8 f5 o. N& J# _公仔箱論壇8 i2 C& ?4 g# `' j. j
只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!
) R0 v8 F. l0 \( H, W9 j: `+ Q4 ttvb now,tvbnow,bttvb~劍全~ 發表於 2015-3-2 06:18 PM
www2.tvboxnow.com# g) `# t2 y& j6 L5 d

$ n  @6 y( {2 X( J* G) gtvb now,tvbnow,bttvb好多謝劍全版主收聽,我錄時唱得太投入,唔記拉開個咪
作者: AvrilcRy    時間: 2015-3-8 12:24 PM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-8 03:00 PM

KilykilyK,tvb now,tvbnow,bttvb9 C8 h" C7 F' A
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服
$ o$ N. D( b; K( `& A3 c2 Z公仔箱論壇Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:34 AM

KilykilyK,www2.tvboxnow.com4 M5 s( G8 `7 y. ?% Q2 z, s( E
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服tvb now,tvbnow,bttvb* N3 B: U3 m+ [; l- f) T# h% P
Evelyn
* E9 o) R: J+ B( r8 Uwww2.tvboxnow.comEvelyn. 發表於 2015-3-8 03:00 PM
# \5 a, j: Y) x公仔箱論壇4 b; E9 T4 a- `! Z3 e
原來Evelyn都鐘意這首,幾時錄咗佢呀??等聽中..
" H) Q7 l8 @1 ]7 ^# v' ntvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb" ^3 }! v( [8 g$ k$ X( j' f
好多謝妳收聽支持!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:37 AM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ~8 P& I, T, w' e
AvrilcRy 發表於 2015-3-8 12:24 PM
www2.tvboxnow.com7 J0 c6 T! |2 f

0 q0 ~( N1 w' m. O公仔箱論壇Avrilcry太客氣了,可以同妳分享歌曲很高興,多謝收聽我一向唔多夠氣,加上太小練歌,搞到長期缺養咁款haha
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-9 10:45 AM

甜美 Kilykilyk,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 n. o! W4 p( m1 z$ Y
等我有您唱得咁好先講啦!您快d指教下我!每次聽您d靚聲我都暈暈地,唱得咁好!
$ i- b. {5 z' R% C3 Y/ P4 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0