標題: [翻唱] 劉美君 《最後一夜》 [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-8 12:11 PM     標題: 劉美君 《最後一夜》

& c) k% M* L9 L4 s' P/ c3 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% v% G9 {. g1 o. b! _劉美君《最後一夜》
+ T( Y) R/ {# o7 [www2.tvboxnow.com( Q0 }- o8 d( z1 ]. y; Z. S

* Z# ~" {  y7 \+ \# @公仔箱論壇 公仔箱論壇; g0 O. p; T* {) c6 [
大家好!  很久沒有放歌。我也來翻唱劉美君小姐的《最後一夜》, 今次自己錄歌做埋個片。哈哈,希望我上歌個格式o岩啦,因為我經常出錯擺烏籠 。這歌,多謝您們收聽,謝謝版主 ,謝謝眾歌友, 謝謝大家!公仔箱論壇% T# h$ z3 I( o0 s6 p" o
, t6 d  ^  {. N4 R! p

% e8 G9 e6 ?4 Jtvb now,tvbnow,bttvb[youtube]FqZiFbxlHn4[/youtube]; |( U& ?- S" B2 F* H
公仔箱論壇6 L6 n' ]7 |- n- F2 v0 y
https://youtu.be/FqZiFbxlHn4公仔箱論壇' S, {9 V3 S/ g. Z' C# j

, ^  Z" T  o, p( D" J  `: uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇0 ^, ?7 {4 l6 D
《最後一夜》公仔箱論壇$ i$ R! e6 Y4 @; P
作詞:林振強www2.tvboxnow.com% w+ m, d/ `, p: j# Y# a1 o
作曲:T. Hendrik / K. Van Harren /M. Applegatetvb now,tvbnow,bttvb. y% W" C$ M7 D  D+ A0 ?
編曲:亞里安
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ p4 ~! D; g' N2 ?) E1 V  t* _) P

& H" m/ M- V4 ~' C4 e3 Nwww2.tvboxnow.com放低 願你把身體放低
! |" t, y5 y! u; S1 e公仔箱論壇縱使 沒法把心窩放低
9 Z' ?* F! m0 T% }3 A
再伴我一晚 讓記憶添一分美麗
8 k( ?9 [7 N7 l4 i5 x0 ?0 qtvb now,tvbnow,bttvb最後這一晚 就快消逝

; O$ }" G" W1 y' u0 d1 [& y$ H4 g
8 H2 @5 t. D" K/ F! Y4 H( ltvb now,tvbnow,bttvb*以後未來是個謎+ w: s9 E7 i6 s! ], M' j
不必牽強說盟誓+ Y/ m6 `) y7 D, G) ^+ l
難料哪夜再一齊
- k$ m5 s- ^1 b6 B" Q! q8 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Let me touch you one more night
tvb now,tvbnow,bttvb6 a& t; r9 I" v0 A7 f- O! P0 z3 C$ f

: I( d. P; ^7 E公仔箱論壇以後未來像個謎
0 m0 b  n( y  A! @tvb now,tvbnow,bttvb只知愛你(愛你)愛難逝, p0 G5 {* A/ j0 P; X7 x" ?
無論有沒有將來0 W" r' _' |$ `* Y6 h$ _
Let me hold you one more night
( Q) F% D: A4 ?3 q% \

! E2 e8 t9 A0 X1 L4 q0 C4 h- Y6 b, vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。徹底 讓愛火燒得徹底www2.tvboxnow.com2 P8 T0 b' _1 q# J
縱使 沒法可相戀到底tvb now,tvbnow,bttvb. `. N# s# Z) j4 Z; Q
你是我所愛 就算交低一堆嘆喟
/ T' P1 i. {0 l, {" ?' C' Htvb now,tvbnow,bttvb你是我一切 就算消逝
www2.tvboxnow.com( K1 @5 C* R. |' H' O' d! ]4 G

! F) s' t! h4 Z4 Q3 L
% h, s  b+ C- W/ G6 q6 {! Owww2.tvboxnow.com重唱 *,*
; E* h& m( t9 ^

作者: pinaroo    時間: 2015-6-8 04:23 PM

5 p# @# B( J, u; P. ~4 pwww2.tvboxnow.com
* m. ~1 m- M- T. Z) k0 D

唱得好好.一陣先講.

7 Q9 n5 `8 a, t$ c' D  S

希望我上歌個格式o岩啦

1 O# N( e2 C0 k; h& u% K5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

格式係有小小錯.

公仔箱論壇( V; k7 ?( ~! I, @3 V9 n0 J9 {1 g

唔洗寫  [翻唱] 劉美君 《最後一夜》

tvb now,tvbnow,bttvb" n( d6 w* q/ N/ C

同 Youtube 插入係咁 FqZiFbxlHn4

" v/ M0 D! ~4 T7 Awww2.tvboxnow.com

因為我經常出錯擺烏籠

! i7 ^9 s+ z) s0 m! A1 {6 b

唔緊要,反而可愛.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 q9 Q7 N# x4 S& X, K1 k# U; j

我只係 想妳唱大聲小小,俾多啲力.

: \$ P; t# j: n9 gwww2.tvboxnow.com

其他 非常好.

4 o- w/ O) I$ w/ u

順暢,groove 好,Ad Lib 加得好好.

tvb now,tvbnow,bttvb- a1 M+ j. `4 E$ [/ p. u# b8 C9 u

成首歌唱得,有感情.

& q2 i7 [9 O. O- c- b2 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

係 加多 小小 起伏 就 非常完美.

. V& b8 m5 k. X2 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

但小心過火,因為現在巳 非常好.

* j) i9 Z4 ]5 ]$ e& ]公仔箱論壇

妳先去開個活動帖.再有新歌就加上去.

M1 y, [# U0 D4 ^% gwww2.tvboxnow.com

[音樂唱作區] 第一屆 個人演唱會 活動

www2.tvboxnow.com3 @7 Q$ f; h6 b, y9 S$ P1 L

多謝妳的分享.

# e6 M' B4 S% l. H: q) D! ^0 }  twww2.tvboxnow.com

請支持本論壇.

tvb now,tvbnow,bttvb9 T: J7 u- ?* r3 a2 G

努力呀.支持妳.

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 10:10 AM

P版主:
3 s  K7 b) u2 ?) S) u
. o* g& Y- p2 a' F6 i您好! 首先,我好多謝您黎聽我唱歌,仲給我好多寶貴意見仲加埋您既鼓勵! 感謝啊!我會繼續努力,希望可以再唱好d就好喇!
! x7 [( e; J5 E  P0 k* a
' J! R1 }4 P1 O1 R0 U至於上歌個格式,發帖前, 我好認真睇過個格式, 仲靜靜雞望吓 kilykilyk 點做。出帖,第一行出3個格仔,我都諗左10分鍾要輸入d什麼 ,好似跟以前貼歌唔同既。哈哈,結果都係錯。 今次要煩麻P版主幫手,真係唔好意思!謝謝!
- E; M8 h/ I7 F; ctvb now,tvbnow,bttvb8 k$ z) L# J. U& g  f
仲有,我想再係度多謝大家! 請您們多多指教!音樂常在!www2.tvboxnow.com8 y1 m/ m. U2 C' s( n( i
6 B5 X# W: n! a  u8 M$ W
Evelyn
作者: ~劍全~    時間: 2015-6-9 01:47 PM

Evelyn 唱得好有感情又輕快,聽得好舒服.3 y/ y- j. Y7 b5 x8 @3 N

' A3 x% i1 T" g: g# }6 r9 ]" v/ s公仔箱論壇期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 09:20 PM

劍全版主:www2.tvboxnow.com9 ^* i6 h: {3 H( \+ c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. R. C6 O6 i% u6 D0 x
您好! 我好開心您也來聽歌與留言,同樣,我感恩有您既支持鼓勵呀!   唱歌,我仍在努力中,更希望下次上歌會有進步,不過我真係要好好練習,因為好多時都覺得唱得不夠好 www2.tvboxnow.com7 O2 b8 m" }( M  u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( p3 Q0 S& q8 Q3 T& o  E: C
Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-6-9 11:14 PM

Evelyn終於出歌仔唱得真夠feel,帶點sexy感覺,唱得好好聽,繼續唱好歌,頂力支持!!
作者: cyrus0613    時間: 2015-6-10 07:41 PM

多謝樓主, 聲音很甜, 希望閣下可以多點做歌, 我會等的.
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:25 PM

kilykilyk:公仔箱論壇, M) F4 O) u+ q& T# ?- D
公仔箱論壇# @! m1 o2 F& Y
您好! 我特別多謝您對我既關愛!這裡太多好歌既朋友,而您係其中一位我好欣賞 ,好鍾意聽您既歌聲 仲要每次都係靚歌分享!今次,我好感動您來留言支持我呀!在此, 再向 kilykilyk 您說聲:「謝謝!」
! Z1 A' E7 `9 G4 i2 AEvelyn
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:32 PM

cyrus0613:公仔箱論壇  i8 \  t% \3 ?- M. n
公仔箱論壇( M7 v$ `; y9 W  w4 a/ H+ r
您好! 很高興在這裡認識您啊!謝謝您的讚言,太過獎了! 感謝您給我的正能量!我也希望下次出歌再有您既支持。同樣,我會等的! 謝謝您!
6 U) q& ?8 M" ZEvelyn
作者: patsypatpat    時間: 2015-6-15 08:00 PM

未聽過哩首歌... Evelyn的確唱得好sexy... haa haaaaa 得好sexy!
% v8 S% E2 F6 O1 gsupport Evelyn!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-15 09:21 PM

本帖最後由 Evelyn. 於 2015-6-15 09:25 PM 編輯 公仔箱論壇3 I3 I" u+ Q% j7 q5 g' D

, X; j  ~) N7 i9 P9 C5 ~tvb now,tvbnow,bttvbpatsypatpat:6 \" ^: V( m+ z; H2 A* C
5 e9 z+ d! X3 E/ e8 }& V
您好呀! 很感謝您支持同給我鼓勵,好感動呀! 我是這裡新丁,唔敢四圍走四圍留言。我已聽您演繹的《等了又等》,非常動聽,演唱跟原曲一樣!patsypatpat 您好厲害哇! 請您日後多多指教!至於我唱歌,真係好麻麻,自己聽番又唔覺 sexy。其實,分享歌曲,我好驚冇人聽兼零回應,因為我怕好冷冰冰既地方,這是我的心底話。今次,有您同大家既鼓勵,我會十分珍惜和感激! 再謝謝啊!www2.tvboxnow.com; u$ V- t/ J, T% R5 N. G
Evelyn
作者: 忘鳥    時間: 2015-7-1 04:03 PM

這"一夜"是一種難忘的感受,在這一夜能聽到如此"一夜"的好歌,能揮走不少煩惱。
作者: Evelyn.    時間: 2015-7-2 04:35 PM

忘鳥:
5 Z% N- W% e4 {0 Jtvb now,tvbnow,bttvb謝謝您來訪!很開心有您和其他歌友的鼓勵支持,大家日後要多d互動 ,有分享就會好開心!祝您快樂!% ?. F7 B, X$ i
Evelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0