標題: [翻唱] 陳百强《偏偏喜歡你》cover by Evelyn [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 03:55 PM     標題: 陳百强《偏偏喜歡你》cover by Evelyn

本帖最後由 pinaroo 於 2016-4-24 05:40 PM 編輯 2 `2 Z4 L8 z  @* l5 d; \8 `% z7 M! B
3 x2 V/ k  L. w$ _. k8 R8 U7 o
         https://app.box.com/s/askvjpnpkg1w25f2887pnrhcroe78uri
作者: pinaroo    時間: 2016-4-24 04:52 PM

靚女 妳發帖 格式 層出不窮。
, _4 s; M4 i  U0 V* p1 ^' sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。連 P 版主 所創格式 都俾 妳改埋。公仔箱論壇7 Z/ H5 b" S8 O6 M4 x
但又 樣樣 齊。
; J& C3 j( U7 \  T9 C4 B5 ^www2.tvboxnow.com唱得 唔錯。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 C# Q/ B0 l2 e1 z1 X6 N" S
兩首厭小,就狂唱啦。
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 07:02 PM

1 |3 v2 Z2 c( M% {公仔箱論壇
: s0 N* Q# w1 L' a! R- f) J% F  N公仔箱論壇
0 g3 z! f9 M8 T0 s5 |; mwww2.tvboxnow.com0 t3 h" G& t" r
公仔箱論壇- g/ d, K0 x/ G& A
P版主:tvb now,tvbnow,bttvb! J, r: W) ?5 C+ X; F3 u

' N8 h. x8 Y& S8 Y0 I1 j# jtvb now,tvbnow,bttvb
www2.tvboxnow.com& r: M' f& H4 E! s, p: n3 E, Y
哈哈!我唔放大d您部手機點睇?我發貼個格式做齊晒!冇得罰我!tvb now,tvbnow,bttvb0 B$ y1 X1 G- O4 `+ K% E

1 g7 O2 F3 r/ @  ?. FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。謝謝您留言鼓勵!知您出字唔易,所以再講聲『謝謝』!謝謝P版主!《偏偏喜歡你》唱得麻麻,希望唔好介意!Danny 既歌,我最想唱係呢首,因為我好喜歡個歌名,簡單又直接地講出個感覺 後o黎睇番資料,鄭國江老師提及《偏偏喜歡你》寫既係個『痴』字,講一個男仔失戀,原來係鄭老師學生一個真實故事。
" d. B2 q0 ~6 [( _* S# i* }www2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb8 ?1 Q2 U5 a/ e/ b( s- ^

# Y+ A) i! i! E0 i1 ~$ y. P- tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。P版主,您快快完全康復喇!唔知點解,每次我諗起您『食物好好』4個字我就會笑出黎好番就快d出o黎!1 v  O7 j* k. O  X, u+ v
tvb now,tvbnow,bttvb6 V, ^; _0 e3 t8 y7 r) a3 ^
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% G$ Z2 p8 q3 j: T% {
Evelyn
作者: pinaroo    時間: 2016-4-24 07:20 PM

# ^: h& u% F# L" s( ^4 V* Lwww2.tvboxnow.com" B2 a% g$ a2 M5 g7 c; X
其實 後來 發覺 有小小错。7 V$ K1 j  F: u
標題 要寫 歌手名 歌名。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; y/ W! e1 I$ I* _4 `& t
手機 留言 係有點  辛苦。
- R- F; ~2 l# p- S, Jtvb now,tvbnow,bttvb所以 無辩法,要選擇 性 留言。' i; ]/ ]9 a6 Z$ V3 Y  G
唔係 差。妳係 自彈,降咗個 Key.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ o( x8 |# T3 h8 T* v7 P3 [/ ?
但有個人 風格。
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 08:17 PM

3 {, j+ V  o& _. F- ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# [+ i+ ]  B0 Z7 d' h5 l& b1 f  @
公仔箱論壇& a: |! k3 S( ^7 D

5 P0 Q* k* [4 f9 m0 |  WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! c6 V) M0 z; c6 c

$ t3 g# G6 [4 H5 F7 [公仔箱論壇P版主:" L* ~" d4 m, ^! t

, _& t/ c! h6 W* g

* Q9 F4 U; p9 U; u6 W6 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 z9 z2 M" C: d/ Q

. ^9 r; Z$ n3 \* c- d再謝謝留言!P版主真的康復,咁都搵到出錯,果然厲害!標題填格仔我已經好小心,諗左好耐都錯 ......  Sorry!Sorry! 麻煩P版主更正。tvb now,tvbnow,bttvb4 u' o5 K2 l& V, N% M$ |

" {0 s2 ^) \* @. ?www2.tvboxnow.com

" ?: t5 y" E) P* n" }tvb now,tvbnow,bttvb# Z5 V1 l( U! B" R! |. \' {
音樂部分唔係我彈,係網上download咋。
( X" @* ?8 l2 z$ Z( S% A公仔箱論壇, A4 d( M+ T7 I& B! K

! s: m# c2 I+ Y. ^; G; n/ p; NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

N# d% G  N6 _. g# B$ stvb now,tvbnow,bttvbP版主好勤力,機不離手,記得要多多休息!tvb now,tvbnow,bttvb( C6 z+ C! a" M+ r/ @
公仔箱論壇6 U$ W& t7 [* S! p
tvb now,tvbnow,bttvb" \8 D2 Z. b* Q$ f

; }& t4 p* k* x9 f0 X( X% Dtvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: ~劍全~    時間: 2016-4-24 09:13 PM

Evelyn. 唱得好柔和,聽得好舒服又投入.
$ q! C5 M6 L" Z% O+ n8 _( mwww2.tvboxnow.com/ V' F) x+ \9 u! ~& p! a
請繼續努力,有妳留言同發帖,會令自唱區更加精彩.
0 H/ o! C2 G( J* E1 l! N
7 T- H) z& @" B$ Y& ywww2.tvboxnow.com期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 10:26 PM

tvb now,tvbnow,bttvb# H% Z5 Z: m$ ]4 ^
4 b- @& W! r' E# E. Q3 r4 m$ z+ C
劍全版主:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# k# b4 ^& b$ s% M

. J0 ?1 u* o1 W) e, H/ g' n1 M公仔箱論壇
5 H; j8 J1 P, o$ U1 f& E/ J7 w您好!謝謝劍全版主聽歌支持!我加入貴網自唱區1年加2個月。哈哈,我留言多過唱歌,見諒見諒!錄歌要關係密室,其實我唔係好鍾意。我的老師教我自製錄音棚,就係去IKEA2個衣櫃再加隔音綿,我最後都冇做,都係關係房間加塊reflection filter就咁錄歌。
0 b7 @: e+ m0 e0 q, F
2 Y( R9 h, Y# O5 w" [. f
公仔箱論壇( E' Q) l$ H6 M: R. z( O

9 q0 B& G8 G0 a- CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劍全版主我要多謝您!您係最熱心照顧每一位歌友,辛苦晒!我加入自唱區好開心呀!聽大家唱歌好專業,好享受!精彩真係來自每一位歌友們。而我唱歌真係麻麻,聽我歌係給我大大鼓勵喇。謝謝貴網給我一個分享的機會!我較喜歡互動,鐘意新奇既事物,哈哈,我好少會悶,反而係覺得時間太少。tvb now,tvbnow,bttvb1 _2 b3 e- J# b' |/ ~

. W: X7 r4 l1 utvb now,tvbnow,bttvb
, q9 t- [, K% J( u) ?2 {, qtvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: beepbeep113    時間: 2016-4-24 10:28 PM

Very Jazzy.  Good Ah!  Thanks for sharing
作者: kilykilyk    時間: 2016-4-24 11:52 PM

http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91697        http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91698  https://app.box.com/s/askvjpnpkg1w25f2887pnrhcroe78uri
  Z7 n8 L% d5 b8 g; E# B; @Evelyn. 發表於 2016-4-24 03:55 PM
公仔箱論壇; m5 I  K. T) x) M; G; B) M

' T$ h) W! G# H- U6 q2 p; {' ~一直很喜歡這歌,好開心能夠聽到Evelyn,這個版本好正...
- `/ A# P# v6 Z5 }  h( swww2.tvboxnow.com好襯Evelyn靚聲同演繹,聽得好enjoy,very good cover!!支持!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-25 02:16 PM

. J/ @0 w3 E3 n# ]' t' e公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% y5 E$ z* z' M, p. L6 ~# J

- B" X2 B% F0 j9 M4 C9 O+ f+ xtvb now,tvbnow,bttvb( W0 {9 Y& k2 P# v
beepbeep113:
7 @/ p3 [$ i! L8 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. ~! i% N3 H8 m+ J( \2 vwww2.tvboxnow.com謝謝 beepbeep113 來賞歌!beepbeep113 係一位好主動又熱心既朋友,謝謝您和 Channel Band!有幸在這裡可以欣賞您們的精彩表演,演唱演奏都好pro,2位主音哥哥擁有譚校長同歌神學友既歌聲!我十分喜歡 Channel Band 近作《千載不變》,合拍之餘仲唱出友情既可貴,呢個係音樂奇妙之處,聽到我好感動!好好聽!您曾經講過,要夾歌也非易事,我明白o架。我既工作非常刻板,跟音樂同創作冇任何關連。您們有音樂理想,有自己樂隊,更有自己既空間可以做音樂製作,興趣亦可以係工作,好令人羨慕呀!
( i- _8 l& i5 ]$ m6 L3 y5 n; f
# y# U- z9 b/ F% K) Y) lEvelynwww2.tvboxnow.com' I( p; \- [) D% g- y9 f" b6 e' x

作者: Evelyn.    時間: 2016-4-25 02:50 PM

, z$ w- S  t% B% ~, D3 B2 \5 ltvb now,tvbnow,bttvb# {6 T# @7 N: B, T7 U  V
kilykilyk:% N: B: N: _: [) s
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Z% Z, k" t9 ?  u" y; _4 n
tvb now,tvbnow,bttvb' ]+ s# T9 ]5 n- j
哈哈!偏偏喜歡你系列,一定有甜美 kilykilyk,kilykilyk 係一位非常友善的朋友!現實版 kilykilyk 都應該係一位嬌滴滴既可人兒!我仲記得我第一次發貼,都係睇您個格式學做,亦直覺您係位唱歌好叻既模範師姐!我講過多次,很喜歡及欣賞 kilykilyk 歌聲!您擁有一把甜美靚聲!這是您的歌唱天賦!獨一無二!仲有,我以為喜歡貓貓既人比較冷傲,但認識既 kilykilyk 係好熱情!好會關心朋友,這是我另一個欣賞您的優點!更謝謝您百忙之中再給我鼓勵呀!www2.tvboxnow.com$ r; L/ {1 E+ `: m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 A+ n" E+ C( C, s$ L
5 e8 U$ D0 |7 v& H) m3 g
Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2016-4-25 11:26 PM

http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91698
! Z3 O/ f/ K& Y3 S* C* r& h, |* [8 a, Btvb now,tvbnow,bttvb& z. M7 V9 [) v( D4 Q3 D- l
kilykilyk:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 }, y5 d9 r' {5 T; q

$ F. K0 P+ E5 }6 h, D# K
5 U2 b' A% B9 Q3 _0 f哈哈!偏偏喜歡你系列,一定有甜美 kilykilyk,kilykilyk 係一位非常友善的朋友!現實版 kilykilyk 都應該係一位嬌滴滴既可人兒!我仲記得我第一 ...
  C# w  A+ O* e( E' J( ewww2.tvboxnow.comEvelyn. 發表於 2016-4-25 02:50 PM
2 W$ h" t  L, I/ X4 b) m2 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb% c% {& {/ K5 x( d7 ~# E# k7 x
哈哈~同Evelyn傾下計先..其實我都幾高架!!一啲都唔嬌滴滴,同埋妳講得啱,公仔箱論壇' w0 \5 B8 [; M* Q6 Y0 Q1 H5 U3 W9 @; [
鐘意貓的人可能真係比較cool,唔小朋友話我cool架!!只係唔知點解唱歌變咗甜Evelyn你鐘意貓嗎??tvb now,tvbnow,bttvb5 ]5 ?6 q6 b) n1 F" l8 @
不過又好開朗,講開又講..Evelyn你歌聲咁性感,個真人係咪好性感??
1 s8 P) G( L5 e, O; h; h) ~# I公仔箱論壇自唱區有Evelyn真好,熱鬧了不小,我喜歡Evelyn熱情同正能量,要繼續出好歌啊!!我會一直支持!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-26 03:05 PM

2 o& X& i' P: Y( t7 J
$ e5 T1 H5 F* Q* \) ~  W9 S! F甜美 kilykilyk:tvb now,tvbnow,bttvb, c1 @/ j* X# B
公仔箱論壇6 i( m9 `9 r; u; m+ g8 g
公仔箱論壇# B- ^% S& o8 i3 E

2 p6 P$ C+ j0 D4 ^- J' s5 I公仔箱論壇再多謝您的回覆!網絡世界無邊無界,睇多左,又聯繫到好多好朋友。如果可以既話,我較喜歡交流,但呢樣野要花d時間同加d主動。不是我黎佐熱鬧,而係大家多了分享!我呢段時間較okay,但忙既時候,就未必可以留言喇,我估大家都一樣!我知 kilykilyk 您喜歡貓貓,所以貼好多貓貓,現實版既我係怕貓貓,我養過好多狗仔,但貓貓一隻都冇。我唱歌唔叻亦聽唔出您講既,我猜愛唱歌既較感性吧!謝謝kilykilyk!好開心由唱歌可以認識您多一d喇!tvb now,tvbnow,bttvb4 n' r$ z1 Y+ |0 A% s8 Z

# S8 f5 Z( x, m9 X! p- T
公仔箱論壇5 L) V+ }0 R4 \) n8 o8 ]

2 L  V9 Y. o& jwww2.tvboxnow.comEvelynwww2.tvboxnow.com; m1 I4 i0 G. f# v2 W  O. Z

作者: shirleywychan    時間: 2016-5-8 01:27 PM

! K* X) y' L. P1 `2 ~0 J: Mtvb now,tvbnow,bttvb
& Q0 o, {+ u% Q& Z" y/ t: ?: c( F 非常棒的Jazzy, 歌詞好、演繹好、唱得好! 讚!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-5-9 11:36 AM

3 @- Q& u& }) X: kshirleywychan:www2.tvboxnow.com( W2 B, G) Z& n) N+ P

. X' _% L9 @% \. K0 a公仔箱論壇

7 t* w! g! O4 X9 c: ?, O公仔箱論壇您好!先謝謝師姐您在我歌唱帖留言及支持!感激您的每句每字呢!您主講 Audition 的錄音操作教學非常專業,資料詳盡,讀後獲益良多!令我十分佩服!我是用 Cubase 軟件錄音但仍在學習階段,日後請多多指教!謝謝您師姐!
% X7 w5 d7 S3 Z+ o- Q, `& @- CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, F0 L# i& I+ l% h& W0 |. Ptvb now,tvbnow,bttvb
. D  L6 c9 P2 }; V8 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0