標題: [問題] 聽講食多啲火龍果會對身體好好? [打印本頁]

作者: blueprint    時間: 2018-6-13 08:26 AM     標題: 聽講食多啲火龍果會對身體好好?

請問喺咁多種生果入面9 M% ^- l7 t: k1 j. S. y$ O9 k
火龍果算唔算係營養比較多www2.tvboxnow.com- }. M# U  \5 X, x
而且對身體比較好嘅一種生果啊?
' h, X; |- R- C; s3 ~: CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為依家天氣好熱
2 G3 G4 J2 e. Q( M) L: ctvb now,tvbnow,bttvb我阿婆成日食唔落嘢公仔箱論壇) k8 _# \6 |  Y5 C1 q8 I" R
佢又唔想食嘢我哋逼佢食都冇辦法
3 E" _# L3 d) c/ g% Y/ v1 @: J9 Y/ ^3 k但佢至少可以食啲生果
: s, _' Q) g+ y0 l- ~涼啲嘅生果 而且又有甜份嘅 佢應該比較會接受tvb now,tvbnow,bttvb3 {  M+ m7 d$ _( l, v& {  E9 U( {+ i% d
我之前好似有聽講過
1 \  c- u6 v+ B2 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。火龍果嘅營養對身體好好
0 t( g. v8 E( ^/ i, Q. v0 B1 s就想買多啲火龍果畀我阿婆食啊
作者: fulfill    時間: 2018-6-13 06:54 PM

火龍果係好好嘅生果啊
* o% s1 i9 Y0 \) G6 ^佢入面嘅營養真係唔少) v) ~  B6 U6 W+ V1 |% ]1 s
同時對身體都唔錯
" k* A7 e" ]: j2 R" `1 g9 R- x我知道食多啲火龍果可以幫助消化TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Y, b4 }: O0 ~( K) ?2 k; [
我自己都會成日食
作者: abeyance    時間: 2018-6-13 08:14 PM

火龍果真係唔錯
8 b6 r% X" Q! V2 F公仔箱論壇但係要確認下你阿婆有冇糖尿病先TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Z' i; x1 [  h& r% X2 Z6 l1 w
雖然佢係低GI嘅生果, ^, p# C+ m4 \) d) u, G
但畢竟佢仲係有糖份嘅
8 {' @3 J3 P! N我建議你去買火龍果嘅時候揀白肉嘅會比較好
6 k, f. Q) Z' d: T( m: ~www2.tvboxnow.com因為白肉食起嚟果肉會比較脆tvb now,tvbnow,bttvb- _/ B* Z" D6 Z$ Q7 A4 S1 `
唔似紅肉咁比較軟又比較甜9 ]4 }+ q) J# L( n* S
但係入面嘅糖份相對就冇咁高www2.tvboxnow.com3 d) Z4 e8 j2 R3 b8 n! ^
反而有更豐富嘅膳食纖維
- p; t! h1 m6 m% M: n+ m6 C$ O8 L) xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。更加能夠幫助腸胃蠕動消化!
. n: v# a" f9 n% u4 C# aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而且我之前有睇到新聞tvb now,tvbnow,bttvb9 u  g% Y% L; f6 m, P/ M
仲有講火龍果可以預防大腸癌
/ U9 h# V: q. X# w公仔箱論壇又能讓人避免有腦退化症嘅情況0 n1 w4 V) _$ d* O
其實真係有好多嘅好處
, N# Z; g# U8 s: u7 K+ T, s我屋企附近嘅wellcome之前有見到
7 Q4 Z) {' S$ a2 hwww2.tvboxnow.comKing Ping嘅火龍果最近減價% S  ^5 M2 H1 A9 G* U0 B
睇下你洗唔洗去買幾個畀你阿婆試下www2.tvboxnow.com$ [* B- O; G  v! q; t. g
大概一日食半個到一個左右就夠啦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 I+ _: W) ]4 N! M$ p# H
記得等到要食嘅時候先好切開3 Y( x. z1 C- l' q
如果唔係太早切又放太久嘅話 營養會流失哂
作者: humanities    時間: 2018-6-14 11:50 AM

火龍果GOOD!
9 N! f4 C: K. ?* p由細細嗰就好中意食呢種生果; A  P% e% A/ b, g
到咗依家都成日食
作者: lastaugust    時間: 2018-6-14 01:13 PM

感覺腸胃消化唔好嘅話公仔箱論壇- \/ D8 ?+ |( d' n

l. F, u/ W3 }7 {+ w( v& ^( atvb now,tvbnow,bttvb食火龍果真係好好
- i1 ]! o, o6 v1 A) P# I# A, ?
2 l5 W( V! B" Q7 W+ s+ D0 j3 Jwww2.tvboxnow.com我有時候便秘都會去買火龍果嚟食連續食兩三日就會順暢啦
" f/ W. o4 c# l  v$ i: \% F* Y/ r

作者: blueprint    時間: 2018-6-14 06:40 PM

睇嚟大家都覺得火龍果唔錯啊
4 q- U) s+ v" h8 Ltvb now,tvbnow,bttvb
1 f* v9 e: O  ]* |; w6 G. g1 ~+ awww2.tvboxnow.com我都搵日去睇下先2 _3 q, X% L$ C! V# b
) u* k$ u4 K* x; n
如果仲有減價嘅話就要快手去買返個啦

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0