標題: 正骨場都濫收小費 [打印本頁]

作者: scene    時間: 2009-1-9 10:22 AM     標題: 正骨場都濫收小費

近年發覺好多正骨場都濫收小費,而且更兼小o上星期小弟前往冬方中泉,兩個鐘中式,正骨,到簽小費時我沒打鉤,只寫二十大元,(小弟一向宗指正骨無咩特別好的,十元一個鐘,不到位,可能吾比,非常好,十五元一個鐘)條女當堂破口大罵,意思係佢D客最小比一百,最多試過一千,我回番佢,你做雞呀?下刪一百字,結果去到更衣室比D LOCkER 仔串,可能佢地收到風,開櫃門時說話單單打打,又話D骨女好辛苦,全靠小費,仲要比乜費物費,扣呢扣路…佢地LOCkER 仔都系一樣,出得黎玩都吾差一千幾百,串到我火都黎,我好大聲咁鬧佢話,小費系客人隨心比,吾系一定要比,你地點慘系你地攞黎的,點解要比錢買工做?惡性循環,比老細哈就死狗,個客比小D就串生哂,結果一毫子小費都吾比,平時我都比十元港紙,大堂就一定吾比。我從來吾投訢,大6D野,意見接受,行動照舊。我一向以行動代替投訢,咁既服務,我就吾會再去,投訴咪教精佢。
作者: scene    時間: 2009-1-9 08:31 PM

希望各位能支持十元一個鐘小費,傳開去,團結就是力量。
作者: scene    時間: 2009-1-10 12:18 PM

多謝咁多位C Hing的意見,其實而家深圳好多地方都收加一同小費,呢D都系我地班港人仲慣,自食其果,當中吾排除有部份人士比多多Tips,扮豪客,博溝女,女女收慣左就想個個客都比多D,多D又多D,永無止境。分析女女收入,分賬及小費收入平均都有成三、四千一個月,以大6 D 生活水平己經好好,不過D無良老細,好多時眼紅D火記揾到錢,巧立明目,左扣右扣,所以D女女個個都好大壓力,想揾快錢走人,但有幾多個咁有定力識收吖,EASY COME EASY GO,吾系比鄉下炸干就系比狼狗騙。D老細仲衰,開間場就無想過做好過場,只系借過場騙錢,首先騙裝修佬,然後騙員工入職費,按金、、、、之如此類一大堆乜費物費,好似某大場咁,未正識開張己經回本,根手即刻轉手出賣,洗乜做!接手果個又系咁,系咁比壓力D經理想辦法,吾系做好個場,系想辦法點樣炸干D客同下屬員工,所以邊有好結果架,酒店系咁,酒樓系咁,餐廳系咁,大排檔都系咁,呢D就系深圳成功興旺之道,我心地D港人北上消費都系貪平姐,車腳加時間,再加風險,仲要濫收各樣雜費,真系留港消費好過。不過北上消費己經成為習慣,真系貼錢買難受,次次都一肚氣,只希望用群眾力量,底制D無良商人,距比小費,距比加一,一傳十,十傳百,發揮人肉搜尋器功能,功德無量。
作者: vaffanculo65    時間: 2009-1-15 12:17 AM

push push!!
作者: pirateking168    時間: 2009-1-19 08:54 PM

Suport!! We are no "water turtle"! Stop ripping us off!!
作者: yweb    時間: 2009-1-20 09:37 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0