標題: 中國人文化....海味 [打印本頁]

作者: 貓屎    時間: 2009-10-13 12:56 AM     標題: 中國人文化....海味

}4 _5 m6 @5 O, a$ D/ I2 M7 M0 f2 B1 S/ ?彭魚鰓煲無花果瘦肉.估唔到咁鮮味.老人家最中意煲粥比小朋友食.功能去瘡除毐..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, t; s8 O& C6 ]8 E9 J8 K6 B

$ w! r8 v9 n  f1 s4 j! I公仔箱論壇舦蛇干煲老雞除風去濕
' u+ a' V7 U# Y% K4 B! ]3 ?2 [5 w公仔箱論壇9 D. c) P* O& h# S6 E
中國人至愛靚靚馬友咸魚
9 y4 g, x7 U! N$ u% I1 \+ d( [公仔箱論壇# e/ E: [2 ~( t2 f
名貴血燕.公仔箱論壇% l  F* E& s6 e* o

9 L* W; u0 o% }; K' S9 Z" eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大大鱔膠治胃病一流
6 `3 n8 S2 n9 l. _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 i  U. ^: J* a$ o& p# {4 d3 B4 A& Y
三角官燕.無線曾經介紹過.雖然比較細隻.但勝在肉身厚價錢較平7 M- A, a1 C/ U$ X
公仔箱論壇% c$ S, U% U* ~+ I+ _9 {. i/ ?
南非3--4頭網包3 X. O1 z* ^5 K/ u6 l1 k+ P, T
tvb now,tvbnow,bttvb* h: |: }( y6 U* q6 i2 c
萬元百花膠滋補養顏.. E4 {* K2 s# s: w0 k& z

( a- b' n4 W4 X# r公仔箱論壇日本正潦蔘.防癌.養生佳品7 j; c- K: H( K0 s% X: G

2 s. A* P- d$ w4 a( Otvb now,tvbnow,bttvb餃魚酒樓食店.咸魚雞粒炒飯..正1 Y! M+ F6 E6 F+ w0 _: i

作者: yhrrmihiyrsu    時間: 2009-10-14 06:13 PM

一向都唔好呢味野... 不過可以知道一下ge!!!
作者: lisasecretgirl    時間: 2009-10-16 12:03 PM

thank you for sharing
作者: jmiller    時間: 2009-12-5 12:29 AM

Chinese tradition.  Thank you.
作者: lw772    時間: 2009-12-10 02:40 PM

呵呵,欣赏了,真不错!
作者: 大單88    時間: 2009-12-10 08:54 PM

谢谢你的分享!
作者: tvbckbt    時間: 2009-12-12 05:56 PM

見識
作者: jimmykw    時間: 2009-12-12 07:12 PM

非常感謝樓主分享
作者: enterset    時間: 2009-12-23 09:58 AM

多谢分享
作者: pony83    時間: 2010-1-1 06:53 PM

thanks you for sharings
作者: chowold2    時間: 2010-1-2 02:19 AM

見得多,但很少幾會吃得到
作者: ahru123    時間: 2010-2-4 04:06 PM

谢谢分享...应该没机会吃到啦
作者: Sunshiny    時間: 2010-2-4 10:56 PM

啲翅咁大,似乎係鎮店之寶多啲,唔賣架下嘛?
作者: lie924    時間: 2010-2-4 11:10 PM

我家很少买海味的,因为家里人少。。
; K$ F: K0 a3 r! j2 T公仔箱論壇最多也是买鲍鱼而已。。。www2.tvboxnow.com, }) Z) a$ ?. x8 s- b2 M
而且还是罐头鲍鱼。。。
作者: shinman123    時間: 2010-2-7 11:45 PM

好似除左条咸鱼之外全部都贵价野啵。。。
作者: jjwah    時間: 2010-2-8 02:42 AM

以前細個呀媽帶去西環買海味一樣呢貨
作者: dereklam    時間: 2010-2-8 02:46 AM

以前細個呀媽帶去西環買海味一樣呢貨
/ ?6 r1 d; |- g8 U9 \tvb now,tvbnow,bttvbjjwah 發表於 2010-2-8 02:42 AM
2 B! m% P: i! L% j7 h
' t0 \. @% C# M8 J" _1 F  o4 n5 C% f9 }9 j# y" k1 _
係呀,西環個處的海味我幫趁唔少!
作者: mlcheung88    時間: 2010-2-17 10:20 AM

我國是識飲識食的民族,深知食物養生之道,應引以為榮,謝謝分享
作者: franklukrose    時間: 2010-2-28 10:49 AM

呢D海味真係好貴!
作者: plcy7675    時間: 2010-2-28 11:02 PM

作者: banny288    時間: 2010-3-1 11:25 PM

謝謝你的分享!!!!!!!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0