標題: [疑難求助] 想追一個女仔 [打印本頁]

作者: pyp    時間: 2010-1-19 10:08 AM     標題: 想追一個女仔

剛剛係朋友中識到一個女仔, 雖然唔算得上好靚, 但佢都係我心目既選擇..., Y* b% Z: h5 _, a* @
從我朋友口中佢係一個幾smart既女仔, 其實我自己都唔知可唔可以配得上佢...但係為左我既幸福, 我都要試下...
% l. _1 K$ y5 z但我自問戀愛經驗不多, 所以希望有邊位大大傳受一d技巧俾我, 等我得到美人歸: X4 e, I1 O7 J3 `- w
我手頭上有女仔既資料只係 msn, 因為只係見過一次面, 同埋唔知佢係咪唔鍾意msn定係返工好忙冇時間, 每次msn佢都係一句起兩句止, 我試過問佢攞電話, 佢只係俾我頭4個字我, 佢話淨低既遲d先俾埋我...
  {2 R! v! d  z! ?/ cwww2.tvboxnow.com係咪因為我地仲未熟, 所以女仔有d保留呢? 係呢個moment我可以做咩呢?
6 F! c) ^! u+ ^/ u, f唔該各位大大!!!
作者: antikiss    時間: 2010-1-19 11:49 AM

先由朋友做起吧~~~tvb now,tvbnow,bttvb! M( w$ \' n8 \$ ^
我是女生...你說你只見過他一次就想追她?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 C1 \# p' g1 G( A9 z! t, y
那我勸你別那麼快表白喔~
+ _7 W5 ]" v  k4 Z( `公仔箱論壇要不然女生會覺得你很膚淺~~~
& \6 ?" d6 J7 ~0 R% t' ~' `8 x先由簡單的msn網友做起吧~~
% z2 p& c" u3 I  ~3 U; r% l) A# X5 Gwww2.tvboxnow.com要盡量找話題跟他聊~~聊久了~
" S3 P/ z7 m5 J* l7 \$ \0 M你才說想約一大班人一起出來吃飯之類的~~
; n; a: \7 r% T: S$ M" v: m6 W  I問他方便給你他的電話號碼嗎...www2.tvboxnow.com6 u2 `/ H6 f' n/ v% a' [/ I
說你遲些辦派對或者是出來喝杯茶之類的~~
' h4 w; e8 j7 M! V6 T, qwww2.tvboxnow.com這樣就可以簡單拿到電話號碼啦~~www2.tvboxnow.com/ S, k' g0 K9 _' T
記得喔~~要說是約一班朋友喔~別說是單獨喔~
! U- l, d4 o" Z" L6 O2 V% e% eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。祝你好運和希望對你有幫助吧~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-19 12:09 PM

我係對她有好感, 我呢個時候梗係唔可以用追佢既心態啦...1 w: R9 k% O' Q+ c# R3 _
即係話而家最好係由班人起步先啦...right?
作者: antikiss    時間: 2010-1-19 12:20 PM

對~~~公仔箱論壇# u- V! b2 O$ L! K& y) _' Z
由一班人起步先..不過要讓你的朋友知道你想要跟那個女生有進一步的發展喔~~~
' X0 O8 R% k- S$ m  U1 S5 T9 H0 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。要不然你的朋友們喜歡上那位女生就不好了~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-19 04:07 PM

對~~~tvb now,tvbnow,bttvb5 y" B5 M/ z; o9 ^- W' c5 h
由一班人起步先..不過要讓你的朋友知道你想要跟那個女生有進一步的發展喔~~~
" O( m9 V; i! J$ l' m/ D要不然你的朋友們喜歡上那位女生就不好了~~^^tvb now,tvbnow,bttvb8 X' P5 f, j& J1 P4 \. _
antikiss 發表於 2010-1-19 12:20 PM
公仔箱論壇; p% j: \# x' W! o' D7 u
+ h3 B. A! \3 b$ W# P
haha...明白...www2.tvboxnow.com" F  Y* _" d- K, h2 C
假如我有她的 msn, 可否每天都找她聊天, 會不會這樣會令她覺得你煩了? 令她反感?
作者: laijiarong    時間: 2010-1-19 10:21 PM

直接约距出黎 得就得 唔得就翻顺德
作者: antikiss    時間: 2010-1-20 09:59 AM

www2.tvboxnow.com$ K# m) C* K# \# n0 Q' n9 A- P
www2.tvboxnow.com% U1 f! M6 X, ~3 \3 [
haha...明白...
6 D7 u+ n! h9 C( s( C" y公仔箱論壇假如我有她的 msn, 可否每天都找她聊天, 會不會這樣會令她覺得你煩了? 令她反感?tvb now,tvbnow,bttvb2 O, }; T$ W: [& H6 G  _6 j
pyp 發表於 2010-1-19 04:07 PM
www2.tvboxnow.com8 ^* {6 ?" q1 K6 F0 X
起步時最好別每天..最好是隔幾天~~~
5 C7 X4 @( y5 S5 C4 b0 H+ k公仔箱論壇然後聊了差不多1個星期左右~就可以每天找他聊天了~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-21 01:19 PM

7# antikiss
% ]" s2 P1 c4 _; I" X( ]/ v3 ]% d9 i4 n5 z) O: S* J5 ~# f3 R  c) T
呢個女仔都算係外冷內熱既人...佢對我好似有 d 避記咁...會唔會見得兩次先會係咁呢???
作者: antikiss    時間: 2010-1-22 03:42 PM

其實會哦~~~www2.tvboxnow.com" ~/ y- x8 ]9 t  c
女生呢~~你要儘量找一些有趣的話題跟她聊哦~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  q+ S* w! k; h- b; o; \7 Z( Y
最好是幽默~~大多數女生都很喜歡的哦~~
9 Q3 [0 a6 C0 _- A' d不過呢~~~+ `( m8 A& ]+ i5 R
聊天的範圍要寬一點點~~別定在幾個話題上面~~要是約了出來的話呢~~就千萬別只顧著跟她談天哦~tvb now,tvbnow,bttvb2 o! x' K+ ]2 ^) ~
要多跟你的男生朋友有多一點的互動~~再偶爾把注意力放在她身上~問她累不累阿~~要不要喝水之類的話不要在同一個時間問哦~~~公仔箱論壇8 e$ F( K- u# P$ r
女人跟男人就好比釣魚~~~8 }; {& J  d" O5 g
放長線,就自然是釣大魚拉~~^^" Y- o4 w' N( S- {9 Z
祝你好運哦~~^^
作者: 小甜甜    時間: 2010-2-6 06:53 PM

頭4個字.......?我建议你放弃.你20岁以下就可以试一下.......公仔箱論壇& Q3 ~$ S/ z' H0 P9 F4 q9 s* m
后4個字........!你要加油,我最睇吾起半途而废的人.......因为你有70%到80%的机会......(大前题:你要在有后4個字两天内再见到他)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0