返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!公仔箱論壇, i1 D- c; r* S
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, A! Y2 j# f; u2 S7 Y, P: |

$ A) p5 O/ H/ j! [. x# `tvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
* r  h! L' c% t
3 {4 @; t- c2 F6 C4 j9 v. X* \! M公仔箱論壇今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ k/ Y* {+ a. L0 j+ G: [" [
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利www2.tvboxnow.com: C' H: B1 |" S3 d6 _: @

4 t: P+ [# m. t; P" ~. z( b" ^之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
4 }# q) x; T' a5 T. y0 m! p! c0 Ttvb now,tvbnow,bttvb3 o. j( N2 A5 @) t' x
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)www2.tvboxnow.com3 A2 y: T: q9 u& t( D, z+ Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# I- r* Z0 h! f& c
今晚恰巧8點幾 ...
) i+ y* v4 ~, @* Y$ k& G4 @公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇$ @# n$ G+ j4 v0 W

6 f: Q$ p3 @; G- j' W  d( [- otvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
tvb now,tvbnow,bttvb5 u# Y* c" K  ?/ ^

& i( U! \2 F. STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% t# H$ u& O( l6 G5 _) y
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
# U+ i% c; w0 c9 k- j' h* Mwww2.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 A% Y; D( X0 y( m+ K' O1 }

% g) f  Y% X* u4 `* T9 N  L係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
tvb now,tvbnow,bttvb) r: O: l. |0 z( o3 v! d* q$ E, T
7 y1 C$ \6 n$ M( i$ a  t
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...tvb now,tvbnow,bttvb* ?* l) B3 e7 ?  b$ e4 O1 P; ]+ n
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
公仔箱論壇% a) z6 L6 h, K) g" u  A
tvb now,tvbnow,bttvb% }$ i6 ~2 w0 s
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
& _, p  I6 q8 d  a+ L" p4 E公仔箱論壇其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
( E2 b& I# A6 p

# A1 ]' o3 K  z$ S1 i4 C$ ~8 \tvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb" s7 d( I: ]5 k
公仔箱論壇; h% L1 A+ N7 W# c  }0 ?, i" J
今晚恰巧8點幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 c- r( M; h0 W* J) V6 q6 V
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
' j, z+ b% @6 J: W) P9 t8 a
0 g2 W/ t2 Z% A) a4 k公仔箱論壇公仔箱論壇4 l# b3 a/ s; `" o
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
$ W2 f+ a: j" q# j/ Z# Y$ s9 t同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
4 J, V  I# P# b/ xtvb now,tvbnow,bttvb第二集就慢慢開始可以適應啦~
# Q, K0 H+ a  J; Y0 ]. c6 o期待今晚呢一集~ tvb now,tvbnow,bttvb( a9 M( I+ f' J, h; R" l
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
- a7 N! f0 E! R$ m公仔箱論壇, q2 A: b7 T6 b, y
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: l+ s% i2 V$ k: N) `+ d5 O* q. u

4 p5 b. O  ^& V- _) e1 R+ RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
  M+ H3 {) M9 d, }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 T0 Q* Z& p* h% N- m. F
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
5 j' j! ^! W: ?, X: x" l: M+ e
- Y% @+ R2 V$ ^$ {, mwww2.tvboxnow.com另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!; Y6 B/ c. I" C4 X) z# W
公仔箱論壇# K3 R3 n$ w4 y2 A! T
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...0 d! `8 r# i/ K+ V5 g' n5 N, P" ]
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
: J+ a+ \# K4 ?9 Ywww2.tvboxnow.com
; b. k7 \# b; m, G2 W公仔箱論壇係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......7 m: S7 F7 w$ j4 w0 g0 k5 c

: `- \: W3 k6 w- ]+ }. Q我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
& C0 G) N, H+ N5 l公仔箱論壇其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
- v* o5 s7 s8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好公仔箱論壇3 {& Z6 V4 T/ x2 P' ^9 F
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
  q8 G! l3 l6 r2 D. @6 ?www2.tvboxnow.com佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb9 [# |. V8 G0 \4 ^! Y
公仔箱論壇6 O: E3 o* B9 X- \) d% n
4 G% l0 Y% g+ ^4 F- @: j佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!公仔箱論壇' A/ X/ h  J) X( C* p( R
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
7 O% A2 b. p) `" t# i% |7 ftvb now,tvbnow,bttvb對!* l) R5 H/ q5 p3 I& I
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。tvb now,tvbnow,bttvb: I! N: u4 X8 i
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

. D9 S- L& t, f! F( d5 E公仔箱論壇
4 k: [" u# l9 c( f- z其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb; q# e, C1 g' r  _, p, y, c
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
6 G" G1 @0 d, U4 F& M: X5 f4 a" s嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
( n; o% H9 Z5 S; X& S- y( ~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  U; Y7 S; T" T3 j9 j& O- q
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
) A/ \: s% D9 r  X5 U
2 l, }8 @0 g9 [! W1 ]# a+ q( l TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 l- E: o9 S. y: b3 j0 m
3 @' x  q1 G) l
  X" x" o! U. }! \0 m- m3 T9 z
4 j+ I$ G# J; ]4 U, @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  n! X7 G) W5 A" c& K7 ]
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
0 `/ R! ~# Z7 F  f- I. N tvb now,tvbnow,bttvb1 S7 U+ X/ ~* q: ~, }
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
, G, n* O. @6 y" E* Z  [( k2713145
! \, G, \5 x: Y/ S. v/ V' r5 J3 n公仔箱論壇 公仔箱論壇* @7 ]" \1 Z  o# l* q

* F( k1 _; h- T! i! B1 w+ |! V- f: Q公仔箱論壇 ...
5 O0 F; M4 W# oleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
- s" r+ Q! V* N: ~/ _公仔箱論壇都係講事實o者~~
3 ], [; a$ j/ P* z公仔箱論壇我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
( ^! k- n6 K/ ]# }3 Ktvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇" a; u; _& P% D
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
0 k9 X' l3 s( c( R1 i6 P]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數