標題: 有冇人出左S4? [打印本頁]

作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-19 12:11 PM     標題: 有冇人出左S4?

我本身都想買S4, 但見到D報導講好似好多問題, 請問有人出左嗎?部機有冇事??
作者: 一百蚊    時間: 2013-5-20 06:32 AM

我買左, 講真有d後悔...好食ram, 玩game有d lag
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 06:58 AM

我陪我個fd去買, check左幾部機先揀得落手, qc唔係咁好
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 07:18 AM

我買左, 講真有d後悔...好食ram, 玩game有d lag公仔箱論壇/ p( P6 U- B7 y5 r2 w) q- D
一百蚊 發表於 2013-5-20 06:32 AM
) `6 i! b4 @* N. Z6 |
下, 但部機唔係有2GB RAM咩?都唔夠?
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 07:18 AM

我陪我個fd去買, check左幾部機先揀得落手, qc唔係咁好
9 h0 k. i- \, L. l4 |: g5 W1 P你還好嗎 發表於 2013-5-20 06:58 AM
' {7 n, t0 _) n) Y8 u4 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係嘛..咁你個FD用落有冇D咩問題?
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 07:32 AM

公仔箱論壇5 C5 G$ R  G+ p2 h
唔係嘛..咁你個FD用落有冇D咩問題?tvb now,tvbnow,bttvb) [( u4 V9 W( @1 l
米奇老鼠 發表於 2013-5-20 07:18 AM
公仔箱論壇9 D( D0 P  p  w5 X2 y- A8 X
聽佢講機身好易熱, 禁左陣whatsapp熱到有d辣手, 我記得之前都睇過d報導話有呢個問題
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 07:33 AM

: `- j7 l( N# `2 X$ [tvb now,tvbnow,bttvb下, 但部機唔係有2GB RAM咩?都唔夠?
; p8 M6 w3 l- f9 a) M$ p, f! v5 _/ j公仔箱論壇米奇老鼠 發表於 2013-5-20 07:18 AM
' Q7 |, K: M1 G% a6 ]; V我個fd話開機就得7xx mb free ram咋喎, 同埋本身部機都裝左好多app冇得del
作者: i.miss.u    時間: 2013-5-20 07:51 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@/ u' c. _* h" O/ {- M
好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:10 AM

www2.tvboxnow.com* c. J' e  N& b; J* ^& v. O5 t
聽佢講機身好易熱, 禁左陣whatsapp熱到有d辣手, 我記得之前都睇過d報導話有呢個問題1 i" ?0 @8 d6 }  S1 \
你還好嗎 發表於 2013-5-20 07:32 AM
公仔箱論壇; U! H! _5 K5 C: L6 H# o6 M
下, 咁萬一燒左底板就慘喇, 維修又要錢
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:10 AM

公仔箱論壇- _  K- y, N2 V% J" N7 X. n8 h3 {
我個fd話開機就得7xx mb free ram咋喎, 同埋本身部機都裝左好多app冇得del4 F! t  W! `2 o0 E) j/ ^# n- t
你還好嗎 發表於 2013-5-20 07:33 AM
! b) U3 l3 Z9 d* Y/ S. Q0 N
咁衰?咁搞法如果16gb都未必夠
作者: 晴天陰天    時間: 2013-5-20 08:28 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@tvb now,tvbnow,bttvb6 x8 l% V  F' s: {9 k7 ^0 b
好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
8 J3 O# J7 w+ y1 Ti.miss.u 發表於 2013-5-20 07:51 AM
4 [6 o7 ^4 O& _  k' @' D- k! a8 V1 k我都覺得one正d, 個mon靚好多好多
作者: syrinx    時間: 2013-5-20 08:30 AM

我剛剛出咗, 無熱既問題, 係覺得個殼有D单薄, 要加保護套, 而且一定要加Micro SD card!!!至於Ram 方面, 每次行完一個App以後要關咗佢, 如果唔係佢仲係背後行緊拖慢部机! 累積得四五個programs 就要係個Ram 度一次过清!!!
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:44 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@
3 l! B- ~4 l! Y# B( u# A' ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
7 h% p) J& `$ Y6 i$ a; Iwww2.tvboxnow.comi.miss.u 發表於 2013-5-20 07:51 AM
www2.tvboxnow.com" s$ Y7 w# R: Q4 g5 O- |
one係咪最新個部?
5 A" ~  m  I, c公仔箱論壇呢部好嗎?
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:44 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 ], ?# q' ^# [  R+ s. O
我都覺得one正d, 個mon靚好多好多www2.tvboxnow.com+ ?- K) {3 h: n- ^% }* {
晴天陰天 發表於 2013-5-20 08:28 AM
公仔箱論壇  P) j' K6 z8 o8 T8 @+ m
咁不嬲3星既mon都係差d既...amoled mon既通病
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:45 AM

我剛剛出咗, 無熱既問題, 係覺得個殼有D单薄, 要加保護套, 而且一定要加Micro SD card!!!至於Ram 方面, 每次行完一個App以後要關咗佢, 如果唔係佢仲係背後行緊拖慢部机! 累積得四五個programs 就要係個Ram 度一次过 ...
( {- t. E# a. S2 X- i0 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。syrinx 發表於 2013-5-20 08:30 AM
公仔箱論壇- k" B: u* V" {7 O" l, D* E" Q6 M
咁麻煩...係呢..咁新功能係咪冇咩用??
作者: i.miss.u    時間: 2013-5-20 08:46 AM

3 Q( M1 V* t+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。one係咪最新個部?www2.tvboxnow.com: l+ n2 Q- ]5 C8 w4 I6 |7 W8 u
呢部好嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( G& t9 A7 I) y/ Y
米奇老鼠 發表於 2013-5-20 08:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% b! T) x1 U; c' x
係呀, new one囉" f) ^, B/ a; X) h3 S1 h9 ~# n
我覺得好好用, 個款又靚仔, 仲係金屬機殼, 比較襟用
作者: yimmh2013    時間: 2013-5-20 05:30 PM

s3好d定s4好d?& H2 U* {: M) R* \! D
我部s3依家好食電..玩一陣都變得熱左= =
作者: lamqqq    時間: 2013-5-20 07:15 PM

咁大個mon就一定熱架啦。
作者: syrinx    時間: 2013-5-21 12:27 PM

15# 米奇老鼠   h" ^  q/ U6 D% v4 E

4 P! C! [7 ]. c- ltvb now,tvbnow,bttvb部份新功能都幾有用, 例如那懸浮接電話便可在双手污糟邋遢, 如吃東西時免弄污机身亦可接電話, 另相机特效不少, 而且影出來效果不俗!! 但那面容解鎖便不是那麼穩當, 還是用回傳統劃圖形較佳!!!!
作者: 81147-2    時間: 2013-5-23 02:38 PM

出左冇耐,唔好提.......轉小米2s好過

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0