標題: 想買手機, 請大家比d意見 [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 07:42 AM     標題: 想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 07:59 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
作者: iamrick    時間: 2013-6-1 08:17 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~( N, {) A$ h2 Y* h: M) Y( L6 F
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
- [1 u+ D7 t7 _3 O% n# ]
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 08:33 AM

" I+ v6 V5 p1 ^6 N2 |& _www2.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?6 P. y+ ^  f: W7 l* m4 {
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
5 o! t, s' V& E9 G  Y2 y下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:52 AM

& D$ N6 z2 L" Z2 }( @* D: D& l
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
# n/ q1 G) [/ T8 C0 ]0 itvb now,tvbnow,bttvbiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
: R% x2 x$ p; [4 a8 F4 ~: W( A+ Us4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:53 AM

公仔箱論壇6 t- D* F" Z; m4 ~) q
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
, d. \) e: B! f3 {( n' ztvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
1 F1 N- C0 ], f6 v) ~tvb now,tvbnow,bttvb唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好  d9 D. k/ G8 N7 e  V1 I5 K
仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇" `' [2 N2 w5 s0 P1 i' v
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:12 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐www2.tvboxnow.com( a5 [) {9 B9 y7 Y7 f( m/ J% j
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:22 AM

! G, K; Y$ J% p! [" m6 A# Pwww2.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好www2.tvboxnow.com$ Z5 g1 |  p5 b( q% Y) s
仲要配合埋鏡頭等等架
  ~  F' @) c- A3 W公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
% D2 {; s4 [: T4 J公仔箱論壇9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
  e8 ^. Y$ u" A
又好似幾有道理..哈哈tvb now,tvbnow,bttvb* f2 |, ~9 R# q' _6 S* T2 F. U
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:23 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐
1 N( N3 ]% M6 y- K' ttvb now,tvbnow,bttvb但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左1 Q$ J( L/ x; x$ p, t  j
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
www2.tvboxnow.com. w& h/ F% M8 M+ `5 Y" V- s, E
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:37 AM

, A# J/ }5 c6 f; v) g) ^嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
& M6 S0 Z- R0 w# `; L& Q: Gwww2.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
5 `+ `( K7 c$ l7 L8 h
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

% z) q4 m' M, a0 a. x. D+ q) @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ]  @* V4 U4 P( W8 _* `3 {
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
4 b: \2 H/ {8 z) p, T  Q, o2 z公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
! h$ g! m% I- Q+ T7 E5 _5 c多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

7 |3 w6 k* h& D1 o( S% V金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 `: b9 T0 }! w. h5 f
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
( {% D, N, X* @6 X" ?9 x& h係呀, 我以前用s3試過燒左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

tvb now,tvbnow,bttvb4 R3 z# l9 _' ]5 r& ?) M$ ^" z
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
+ R  ~& ?! M% u& O- r! w. atvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
& u9 `, T+ c4 X6 T2 [
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

公仔箱論壇# p. i: |- `8 D1 i2 ~
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index  v2 ^: x5 i! T3 ^; p4 l: R, g
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
公仔箱論壇# G% t8 B. N1 V* s. N+ \8 g
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
作者: 大口佬    時間: 2013-6-1 10:28 AM

影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-3 12:12 AM

htc one拍照清晰自然,重畫不重量很接近單眼相機,機身熱度快熱快散,雙喇叭音質很棒,屏幕很美,價格便宜
作者: snoopytat    時間: 2013-6-17 04:55 PM

宜家唔好買三星機呀!如果你嘅數據係有限 plan 就會俾佢既不能關閉自動更新功能害
/ f& _- e* U6 i$ l' RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你用好多錢架,佢會無時無刻,尤其係冇wifi 時都會更新你下載嘅 apps,咁就慘啦!
作者: masulian    時間: 2013-6-17 11:54 PM

边个话三星机容易烧咖,我自己就有两部三星,s3同note 2.过热烧机的估计是少数,通常都系的人超频或者下载bt太厉害导致的。我部note2bt下载时就真系好热。
' N' w2 S; z4 H, w  l3 v手机里面的apps都可以选择手动更新,唔会存在爆plan的问题。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0