標題: [香港] 學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,」 [打印本頁]

作者: joe死妳    時間: 2014-9-28 10:21 PM     標題: 學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,」

借轉貼『Kc Cheung From 香港大學學生會學苑即時新聞: o4 Q( n6 [: X2 O  l

- Y) E; E  p# [( K2 i, NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。【重要資訊一覽】
& U; d3 U4 A$ H/ j6 Jwww2.tvboxnow.com
5 T7 n5 o0 W* E. V: C' Dtvb now,tvbnow,bttvb學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,離開現場,擇日再聚」公仔箱論壇- }2 d- `' W2 e

' y) f6 w9 F1 Twww2.tvboxnow.com大會:已宣佈無限期罷課,倡議罷工罷市。, Z4 I' ]; B: g

' ~. t) ~0 m/ f# L5 J$ E% [9 V教協:宣布明日罷工
4 V# v; t( m- `. f( q& P; B" a+ B" v" f+ a6 {# r
港鐵:宣布荃灣線和港島線列車將不停金鐘站。
7 S& W  A! \& n" Dwww2.tvboxnow.com( H; d: g, ~0 n. N9 t
急救站:金鐘站恆生銀行櫃員機旁5 L9 y6 G% b# T

6 j* t8 x# o& F) _) [" e* e各避難所地址:
2 ]8 c" {( {" q/ A公仔箱論壇1. 演藝學院 (香港灣仔告士打道一號)tvb now,tvbnow,bttvb. ?! Z* G  K  C0 q
2. 香港藝術中心 (灣仔港灣道2號)公仔箱論壇3 X) r. S4 g$ u" e
3. 太古廣場二座十五樓 (香港金鐘道88號)
. F3 |% z& n% p# X* F$ k4. 循道衛理聯合教會香港堂 (香港灣仔軒尼詩道36號)
+ J8 g8 c2 {0 I" Otvb now,tvbnow,bttvb5. 力寶中心 (香港金鐘道八十九號)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. l; J% q+ p' p& a+ s" }
6. 灣仔小童群益會 (香港灣仔駱克道3號八樓)! t& P' {- G0 N; C/ w: R# W
7. 香港大學舍堂於今晚八時正開始放禮堂供所有有需要的大學生休息
0 a7 f. V! B. W. L1 ltvb now,tvbnow,bttvb
" w! c1 A' M' bwww2.tvboxnow.com- 賽馬會第一舍堂村何添堂 (薄扶林道90號)
0 z. a1 C. ~( g6 A, I4 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- 香港大學Assembly Hall (沙宣道六號)tvb now,tvbnow,bttvb% w( M; F( l* N- u" H! r
- 賽馬會第二舍堂邨孫志新堂多用途禮堂 (薄扶林道109號)』
* }6 ~  }" E7 A3 [! ]& jtvb now,tvbnow,bttvb

作者: joe死妳    時間: 2014-9-28 10:32 PM

法令已頒人生保護令,須立即釋放黃之鋒!
作者: flyhave1    時間: 2014-9-28 11:20 PM

XX聯最叻就是抹黑警方,把警察朔造為仇人。
作者: 大草帽    時間: 2014-9-29 03:52 AM

XX聯最叻就是抹黑警方,把警察朔造為仇人。tvb now,tvbnow,bttvb- `- F' e1 n4 j( e2 x
flyhave1 發表於 2014-9-28 11:20 PM
9 D" ?0 v7 o+ ~+ q: Dtvb now,tvbnow,bttvb
- I% p) G% Z  K+ U我睇你最叻就是抹黑学生。敲几下键盘就能知天下事
作者: yzb1975    時間: 2014-9-29 08:31 AM

泛民条气唔顺就占中,如果泛民当道,建制条气唔顺又去占中,哗,用星爷台词:呢下无死罗。公仔箱論壇3 v3 b" C8 p# I- Q( e0 E4 i
原来民主系甘样的。; B, T& E$ U9 C# e
香港是你家,齐来搞垮它!我强烈支持学联,搞大距。
作者: flyhave1    時間: 2014-9-29 08:42 AM

" R. O7 V# Y2 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; Z1 V1 {% y! e, q我睇你最叻就是抹黑学生。敲几下键盘就能知天下事# M0 E& E9 P! ?2 W4 x# e
大草帽 發表於 2014-9-29 03:52 AM
8 o  H; B$ b5 C8 R" ?4 ltvb now,tvbnow,bttvb
0 t" i( d8 ]# R  d5 N人在做天在看,這些學生不用抹已很黑。
作者: daball    時間: 2014-9-29 10:12 AM

成班廢柴讀書讀屎片, 所以個腦生係屎忽, 唔死都無用.... 一於成全佢, 開槍掃把佢啦.
作者: wujx18    時間: 2014-9-29 05:13 PM

香港是你家,齐来搞垮它!我强烈支持学联,搞大距。,等D资金来晒大陆,好啊。
作者: eiber1168    時間: 2014-9-29 06:31 PM

你班小朋友你哋知咩也系政治咩,你地只不过系比人利用嘅工具咋
7 {& {" p4 [0 [. J9 c! a8 Z9 \% ~4 W$ K/ O; \3 d
真系无知,其实警方已经好克制了,难道你哋咁样冲击防线警方都唔做嘢咩
2 c: D7 Q$ y8 `0 \7 B; Q6 uwww2.tvboxnow.com
6 T( g  v$ u; W$ Q$ `公仔箱論壇你哋系非法集会啊....tvb now,tvbnow,bttvb1 j5 X$ `! s. M7 s

/ I3 t6 K# r: R! E; ?7 J5 L% Ytvb now,tvbnow,bttvb你地有你哋嘅诉求方式,难道就可以阻塞交通,影响社会秩序咩,受你哋影响嘅人又点???
1 n0 T9 U. _6 I3 o: |公仔箱論壇
5 f: r( _) g6 }% ^1 C所有政治运动都系有利益驱使的,但得到利益方肯定唔系你班血气方刚嘅小朋友,甘都唔明......
作者: ly2168    時間: 2014-9-29 07:33 PM

抗爭个屁,你罢工,大把大陆劳工过来做,你罢市,大把商人可以上大陆,你罢课,考不过大陆学生,你吃蕉啊?
作者: abc228520072    時間: 2014-9-29 10:06 PM

10# ly2168 讲得好!
作者: magic0409    時間: 2014-9-29 10:12 PM

泛民条气唔顺就占中,如果泛民当道,建制条气唔顺又去占中,哗,用星爷台词:呢下无死罗。50.7.31.230:8898( R7 U5 U' D4 M7 O% W, z0 y$ Rwww2.tvboxnow.com( Z" b# V: k' ~- O1 K
原来民主系甘样的。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! n4 Y% n6 u& a6 g2 ~# s* j6 L
0 t* ?! C3 `4 \- c) b0 Stvb now,tvbnow,bttvb香港是你家,齐来搞垮它!我强烈支持学联,搞大距。www2.tvboxnow.com+ o# z# q) y* B$ i8 Z! y
占埋 西环
作者: clio808    時間: 2014-9-29 11:03 PM

點解唔夠膽去占中聯辦?
作者: just0818    時間: 2014-9-30 12:00 AM

睇到評論我就放心啦~
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 02:02 AM

學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,」
8 y8 D/ X2 R" g5 z: J公仔箱論壇- u3 o& z- h* x% f4 t6 `, S
開槍?開音波炮?到現在還未見到,足見學聯是存心抹黑香港警察,欺騙香港無知市民。可恥,
# V6 r% ]9 t' H! X: B0 G公仔箱論壇
  q; \0 h5 }; f8 B+ W$ ~tvb now,tvbnow,bttvb強烈要求學聯向香港警察及市民鞠躬道歉。
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 02:05 AM

強烈要求學聯自行解散以謝罪。
作者: ktangnp    時間: 2014-9-30 05:10 AM

3# flyhave1 tvb now,tvbnow,bttvb; G" _) g. ?+ F- P+ K: B# r: E

作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 08:15 AM

17# ktangnp TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 [& y% p/ T# ^" |4 S' F9 x+ H, E
www2.tvboxnow.com8 s  B* \1 p1 ]. _# N" V* S

強烈要求學聯向香港警察及市民鞠躬道歉

強烈要求學聯自行解散以謝罪

作者: 大啦叭    時間: 2014-9-30 08:36 AM

一于学习当年港英政府对待左仔暴动那样:镇压清场拉人啦
作者: pencil168    時間: 2014-9-30 10:27 AM

全民普選又如何?難道選出來嘅特首就能正確回應市民訴求?政治家就是政治家,學生玩唔起政治,鼓動學生參與政治的人,你夠膽講你只系一心想香港好,只要求民主,無其他政治意圖?我就話帶生背後有人想做特首先真!
作者: free200x    時間: 2014-9-30 10:42 AM

英國統治又吾公投,回歸後搞公投,出動解放軍維護社會安靜,民運果班人在美國享福,六四走第一,留班學生送死。
作者: webking    時間: 2014-9-30 01:48 PM

GOOD! 應該將香港搞到變返漁村先好!
作者: 路透社盗贼    時間: 2014-9-30 02:52 PM

我覺得,點解大家都一面話警察用暴力,武力驅散示威人士,點解唔講D示威人士已經非法佔據道路呢?咩集會自由,集會自由已經影響左公共跌序,好明顯已經犯法在先,又推撞鐵馬之類,如果搞唔好,已經暴動了,警察維持治安和平,必要時候採取必要手段,都話佢錯,我覺得,真係民主過頭勒,醒下啦~
作者: samnk    時間: 2014-9-30 04:03 PM

你班小朋友你哋知咩也系政治咩,你地只不过系比人利用嘅工具咋
0 R, |1 P, w6 @2 qtvb now,tvbnow,bttvb
, n! b, z! {; h1 u% ~, F真系无知,其实警方已经好克制了,难道你哋咁样冲击防线警方都唔做嘢咩
7 [# j/ A4 L7 e0 i, I8 {) ptvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com4 Y* {* U- ~& ]5 h; q# e
你哋系非法集会啊....
: n3 R% ?5 A% i* I: o$ @tvb now,tvbnow,bttvb: ^/ b/ o$ q  w' c* y
你地有你哋嘅诉求方式,难道就可以阻塞交通,影响社会 ...
: H" f( A$ j3 K7 ceiber1168 發表於 2014-9-29 06:31 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' C# u' L8 {9 g& m

7 v9 I* j  R( Y* w' Rtvb now,tvbnow,bttvb
4 v! i- E* a5 Y& X% |公仔箱論壇呢位兄台就講得無錯了,一班被利益集團鼓動的棋子,醒下啦!
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 08:32 PM

我覺得,點解大家都一面話警察用暴力,武力驅散示威人士,點解唔講D示威人士已經非法佔據道路呢?咩集會自由,集會自由已經影響左公共跌序,好明顯已經犯法在先,又推撞鐵馬之類,如果搞唔好,已經暴動了,警察維持 ...
3 x: e, W& \2 i0 U; p. }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。路透社盗贼 發表於 2014-9-30 02:52 PM
5 J! |! S# @4 P' F- _8 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ j( |$ h- g1 Z7 I: K) f$ [' NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。犯民最叻就是持雙重標準,律人以嚴,待己以寬。若由他們當權,香港永無公平。
作者: KL2012    時間: 2014-9-30 09:07 PM

有一件事十分不明白,九月二十八日的晚上,林鄭月娥為甚麼不走出來與學生對話。示威的學生又不是十惡不赦或者汪洋大盜,他們只是香港學生。終於發生由狼英和公安局長下令發射催淚彈,幸好林鄭月娥阻止狼英和公安局長再下令發射橡膠子彈,否則同北京六四屠城有可分別。. k7 {; t# J1 e* U+ e  P; `# o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# i6 O5 C- m+ M% e
後來從電視中看到,香港警察亦希望和市民做朋友,因為大家都是香港人,有甚麼十冤九仇。所以,香港人要十分小心,不要被一些言論影響(特別是用錯體字發表的文章),自己懂得分析。6 N# |5 ?- k* N1 m- h: t

作者: webking    時間: 2014-9-30 09:17 PM

有一件事十分不明白,九月二十八日的晚上,林鄭月娥為甚麼不走出來與學生對話。示威的學生又不是十惡不赦或者汪洋大盜,他們只是香港學生。終於發生由狼英和公安局長下令發射催淚彈,幸好林鄭月娥阻止狼英和公安局長 ...
# e0 i* j/ ]+ ~4 uwww2.tvboxnow.comKL2012 發表於 2014-9-30 09:07 PM
公仔箱論壇! p/ j* w. u. d& q

. p9 v# e) ?/ W# A$ ktvb now,tvbnow,bttvb北京先唔會理你,就算屠城都系香港人屠香港人。自己搞死自己。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0