標題: [香港] 泛暴派理大「謝票」 非法集會堵路 [打印本頁]

作者: zim    時間: 2019-11-26 09:50 AM     標題: 泛暴派理大「謝票」 非法集會堵路

作者: maniac2000    時間: 2019-11-26 10:47 AM

香港人係最實際嘅,只要係非暴力,人哋高興下又何妨?此外,支持泛民未畢一定認同暴力,更多嘅人只係希望支持從而得到更多嘅政治權利而已,而唔係宜家咁樣成日畀人“被代表”。建制應該反思下,以前可以“被代表”嘅日子可能已經一去不返,乜先係真正香港嘅民意,應該會更加清楚。
$ m& ^% r# R& bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。經濟越發達嘅地區,對于政治權利嘅要求就越高,或者平時可以唔用,但唔可以畀人“被代表”,宜個就係資本主義民主嘅本質,中共玩選舉,最喜歡就用“被代表”一招,但宜次選舉又一次證明,“被代表”一招係民意覺醒面前,只不過又係一個小丑而已。
作者: perfectman    時間: 2019-11-26 12:45 PM

作者: maniac2000    時間: 2019-11-26 08:46 PM

3# perfectman 咁閣下喜歡用暴力嘅“高興”仲係非暴力嘅“高兴”,如果閣下咁唔喜歡暴力,在下真唔明白點解閣下又成日指責使用暴力嘅人係昆蟲呢?會唔會閣下心底其實係一個暴力狂,如果係咁個話,使唔使介紹個醫生?聽話廣州芳村嘅醫生有幾十年嘅經驗,可能好符合閣下需求。
作者: perfectman    時間: 2019-11-27 09:41 AM

作者: maniac2000    時間: 2019-11-27 03:21 PM

5# perfectman 咁多個月來,好明顯公眾對港府同警方嘅不滿已經係眾所周知,雖然閣下可能話只係泛民班人,但唔好唔記得,就係宜班人用建制自己制定嘅選舉辦法大勝建制,咁已經講明民意所向,假使建制有咁大民意,點解又會輸到咁撲?宜幾日,大家有眼睇,街頭暴力已經越來越少,當然冇可能即時完全停止,但相對于十幾日前理大果種級別來講,已經逐漸回復番絕大多數港人可以接受嘅程度,泛民贏咗,高興下,謝下票再去禮賓處主張下政治主張,當然過程中係有少少違法或者講係暴力,但都係警方嘅容忍范圍內,起碼過程中,警方一個人都沒拉,真唔明白,當年建制贏時唔係亦係一樣咩,區別只係建制冇能力組織起咁多人而已,點解就偏偏有人唔肯認輸呢?輸唔可恥,可恥嘅係輸唔起。
; z$ X7 @- D( K0 d6 K公仔箱論壇愿賭服輸,游戲規則都係建制自己定落嚟嘅,咁都輸咗唔可以怨人,只能怪自己係宜幾個月來做過乜?話人錯之前唔該先自我檢討下先啦!
作者: 大啦叭    時間: 2019-11-27 03:27 PM

' L% j3 L# _4 J2 M& ~" O
你介紹嘅所謂醫生?
3 F1 G' i8 m/ W8 D9 R) ^睇下你呢啲人板,睇咗都咁嚴重!免喇公仔箱論壇. ^( {2 ~( c! _; Y3 z
「非暴力」就可以公然犯法?www2.tvboxnow.com; @4 e" g2 r4 D7 k
我哋都想「高興下」,不如你提供屋企住址等我哋去「非暴力」咁「高興下」!www2.tvboxnow.com+ l  T5 I4 t0 L. P6 P
tvb now,tvbnow,bttvb3 Y; a$ [: k0 P; l$ p& w) f
答啦!每次就淨喺識顧左右而言他!果然係一啲「分 ...
. Q# g: P( X- }4 N. k, Tperfectman 發表於 2019-11-27 09:41 AM
# m% V8 l& B  i* ]" H5 _9 k3 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' U) m0 {/ w; ~7 J

8 }  y/ x7 q8 g( ?, c9 v$ i: p民主就系要公平!www2.tvboxnow.com( c, Q! D/ f. ~8 l7 M) ?
你今日在我门前【非暴力】。我就有权明天去你家门前【非暴力】www2.tvboxnow.com- }: [# w/ Y* v+ {8 N( r- C
支持楼主要求!
作者: perfectman    時間: 2019-11-28 09:27 AM

作者: perfectman    時間: 2019-11-28 09:38 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0