標題: [香港] 社會渣滓黃人渣暴徒一言不發就對不同意見嘅市民施加暴力! [打印本頁]

作者: perfectman    時間: 2019-12-1 11:21 AM     標題: 社會渣滓黃人渣暴徒一言不發就對不同意見嘅市民施加暴力!

作者: manyiu    時間: 2019-12-1 11:44 AM

零晨時分有熱心市民於旺角街頭搬走堵路物時, 被戴口罩示威者用鐵板擊頭部至血流披面。% F( {3 `9 T' T: d
' p% E# e5 L4 a1 U
1/12/2019
6 d. @" w) @6 H1 m2 B! [2 u公仔箱論壇6 Z; ~- p: b# J2 v; d% u
[youtube]7AKdPNCov-4&feature=youtu.be[/youtube]
作者: perfectman    時間: 2019-12-1 02:11 PM

作者: 訫裏囿嗰蒾    時間: 2019-12-1 02:37 PM

那街坊太可怜了  这样都被暴徒打头
作者: maniac2000    時間: 2019-12-1 02:54 PM

8 I, |% r( M; Q7 d5 Xwww2.tvboxnow.com
' J  T; r* m0 z8 e/ P. n: ~- I+ K畀個建議perfectman 其實同一篇報導,閣下可以參考一下manyiu“(影片~血和粗口18+)旺角又見黑暴 縱火堵路 !”嘅報導形式,有前因有結果,而唔好似閣下常用嘅冇前有后嘅選擇性報導更容易畀人接受。公仔箱論壇# x: [' \1 P* J! f/ V+ Q

( P! w5 J" U# Z4 F- i' i& g' KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。以下,單純兩種報導嘅區別,不涉及藍黃之爭。煩請閣下務必唔好亂咁猜本人動機,亦唔好對本人其他方面進行人身攻擊之類或者講埋一啲全系數字廢話。
& E( s! Z& f8 ?/ k, H$ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇. O5 L% L- q/ D% r6 s1 U
首先 閣下宜種所謂嘅報導,一眼睇過去,第一個問題就係時間?會唔會系選舉前最暴力果時?第二點解凌晨仲有人係旺角?第三會唔會係做戲?或者可能對某啲人來講,在下嘅問題有少少冷血,但之前太多真真假假嘅事件,冇其他報導佐證下,有咁樣嘅懷疑其實好正常。
( x& g* ]# ]1 }  u1 x3 S) s0 {www2.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 P, A* f/ `  F, Y
至于同樣報導同一事件嘅manyiu“(影片~血和粗口18+)旺角又見黑暴 縱火堵路 !”就講得好清楚,係因為昨日係831三 個月,有人去旺角公祭,所以先會造成果種場面,跟住有位市民自己去清理路障,結果畀人“私了”受傷,宜種“私了”係非常之暴力同過份嘅,係應該受到譴責嘅。事件前因后果講得好清楚,唔會冇頭有尾,咁樣先係新聞報導嘅正解態度同方法。
: V, q, E& g. Q, Z
% d7 o& Q7 G; G" V4 W: ~; t% X0 ?5 O公仔箱論壇最后重申,在下本回帖只係講新聞報導嘅正確態度,與其他一切爭議冇關。
3 g) S9 ^7 Z3 Y* cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( y0 \( ]1 D7 P' _  Y
補充多句, 在下認同宜次“私了”暴力行為太過分,并且認為警察應該快啲揾出犯事者,予以法律制裁。tvb now,tvbnow,bttvb3 S" P5 X$ k# ~
本則新聞回帖到此為止,以本貼為證。
作者: perfectman    時間: 2019-12-1 05:06 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0