標題: [香港] 網傳:有理性的香港人應該會認同以下所講有關香港年輕人的問題! [打印本頁]

作者: perfectman    時間: 2019-12-4 09:37 AM     標題: 網傳:有理性的香港人應該會認同以下所講有關香港年輕人的問題!

作者: perfectman    時間: 2019-12-4 09:38 AM

作者: 漓江竹    時間: 2019-12-4 01:14 PM

分析到位,拿出理智,表现出智慧吧!!应该多来大陆看看。
作者: perfectman    時間: 2019-12-4 01:25 PM

作者: maniac2000    時間: 2019-12-4 02:03 PM

本帖最後由 maniac2000 於 2019-12-4 02:12 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb- n2 }/ v- Q: [

9 s" h+ u9 o7 k1 k- y, H2 P9 b公仔箱論壇首先,寫宜篇嘅網文嘅作者不但政治意識淡泊而且仲係一個”法盲“,關于“叛亂”說法根本就得不到國家或者香港政府嘅認同,即使香港政府只不過係用“暴亂“一詞,而唔會用到”叛亂“,因為兩個詞的性質完全唔同,后果亦完全唔同,本文嘅作者由于政治意識淡泊,亂用此詞,有誤導讀者之嫌;
4 _0 T: @4 g  {9 F. C  Q其次 ,關于香港年輕人附和一說,根本就得不到大多數港人嘅認同,睇下區議會嘅選舉結果就已經可以證明;
8 T9 n' a, B' _* l% stvb now,tvbnow,bttvb再次,關于井底蛙一說,想問下寫本文嘅果位作者,有冇睇過曬香港宜面嘅新聞,如果凈睇大陸嘅,咁邊個先係井底蛙呢?唔好唔記得,90%以上關于香港宜次事件嘅大陸報導嘅新聞都係從香港新聞處節選出對建制有利果部分而已,或者講係直接引用大公文匯嘅報導,而對建制不利嘅已經畀屏蔽咗,宜一點相信冇一個香港人會反對。(如果有人反對,唔該請揾出大陸正規媒體關于721、831當日打人嘅視頻,冇個話即係認同。)此外余下嘅10%都係道聽途說嘅無證據之猜想(請問關于所謂示威者”淫亂“一說,請問有實質證據否?),想問下,到底睇宜種新聞嘅人係井底蛙仲係睇到完整新聞報導嘅係井底蛙呢?
7 K, P& h! ~! B8 M4 M% P0 {此外,暴力固然不對,但一方面就講示威者暴力,但另一方面警察嘅濫權,想問下果位作者有冇睇到呢?估計宜位真正嘅井底蛙係冇睇過嘅,或者睇到當係劇集PASS咗。
0 Y/ l: z: A* c9 j3 Rwww2.tvboxnow.com關于,要政府多啲福利?想問下井底蛙閣下,邊次示威有咁樣嘅訴求,連政治權利同福利都分唔清,真唔知道宜只井底蛙係點去學大陸嘅政治課?
4 [( V% q0 j2 w: @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最后,亦系最重要一點,愛國唔等于愛黨,運動嘅本質係反對中共過于干涉香港事務,至于點解變成逢中必反,問下某位在位嘅大領導,大家就知道答案。
作者: perfectman    時間: 2019-12-4 06:42 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0