標題: [香港] 陳方安生與NED及NDI早有勾連 [打印本頁]

作者: zim    時間: 2019-12-5 03:06 PM     標題: 陳方安生與NED及NDI早有勾連

作者: maniac2000    時間: 2019-12-5 04:05 PM

% y/ h8 `- }( ?2 Q! o$ `  G公仔箱論壇3 U: m* I- V/ d4 `
無端猜測”亂港“者係中方同埋建制派對于宜次反修例運動過時兼且錯誤嘅認識。或者佢哋認為,只要有所謂嘅”亂港“者存在,咁就可以將林鄭嘅”禍首“嘅責任推得一干二凈。
$ V- o9 l* o. q宜次運動同以往嘅雨傘或者其他國家嘅反政府運動最唔相同嘅地方就係”冇大臺“,正因為”冇大臺“,香港政府根本就揾唔到可以同示威者談判嘅對像,亦冇辦法從上而下去阻止示威嘅情況。在下宜一個觀點甚至連香港政府、林鄭本人都公開認同。係咁樣嘅情況下,仲有人無端猜測所謂嘅”亂港“者,居心叵測。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 a$ Q7 ^3 v5 W
大家可以回憶并對比一下示威活動過程,一次示威(例如”和你LUNCH“)從發起到組織,往往唔到半日時間,而建制派組織同樣嘅人数嘅活动,少則三四日,多則半个月,而所谓嘅”亂港“者嘅組織能力與建制派相當,甚至更弱,單從組織能力上已經否定組織者係所謂嘅亂港者。反過嚟,如果所謂”亂港“者真有咁樣嘅組織能力,係過往咁多屆嘅選舉點解會輸畀建制?
作者: perfectman    時間: 2019-12-5 06:07 PM

作者: maniac2000    時間: 2019-12-7 10:42 PM

3# perfectman 作為一個政治上嘅少數派,唔知多數人點諗點講係好正常嘅,因為大多數人都唔識少數派講乜所以先唔投少數派嘅票!所以閣下講咁多九唔搭八,唔通冇發現過自己先係真正九唔搭八果個。
作者: perfectman    時間: 2019-12-8 07:50 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0