標題: [香港] 最卑劣的不是假新聞 而是邪惡的人心 [打印本頁]

作者: perfectman    時間: 2019-12-31 08:39 AM     標題: 最卑劣的不是假新聞 而是邪惡的人心

作者: perfectman    時間: 2019-12-31 08:43 AM

作者: maniac2000    時間: 2019-12-31 04:11 PM

2# perfectman 如果冇721,如果冇831,如果冇中聯中宣帶頭無視事實發表偏向性新聞,就唔會有今日咁多假新聞。凈係追究宜家嘅網絡假新聞,而唔去追究中聯中宣帶頭做偏向性新聞嘅責任,會有人覺得咁做公平嗎?www2.tvboxnow.com  D! U3 T; l) }) W+ a3 a7 Q6 W: I
" X6 v# x+ w$ ]. J# U  ]3 W
tvb now,tvbnow,bttvb. R+ H' C# k- E" R% ^
仲有閣下經常轉帖嘅網民網貼絕大部分都係未經證實嘅新聞,請問算唔算假新聞呢?如果算假新聞,閣下同閣下轉帖本文中嘅邪惡人心有何區別?
作者: perfectman    時間: 2019-12-31 05:55 PM

作者: maniac2000    時間: 2020-1-1 12:31 PM

本帖最後由 maniac2000 於 2020-1-1 12:32 PM 編輯 公仔箱論壇% D0 W, {7 W+ K2 s

7 ]& s1 p  v  }7 R7 h公仔箱論壇睇唔明在下回復嘅,一係五毛狗,一係中聯、中宣嘅極品,或者係非人類,比如AI或者其他畜牲都不如嘅物件。
作者: perfectman    時間: 2020-1-1 12:54 PM

作者: perfectman    時間: 2020-1-1 01:59 PM

作者: maniac2000    時間: 2020-1-1 06:24 PM

, l+ g+ w3 o+ l* Z
: ]/ g" ?. X' u0 m$ D* i 7# perfectman
+ M7 n- u/ \( [: J. ~; K. W2 l$ n# ^公仔箱論壇- _+ y8 ?) q- S4 [
https://www.youtube.com/watch?v=KNEWnb23HPw&t=962s
" s. z' ^6 b) U公仔箱論壇15分15秒開始,已經證明,天使一事僅有成人網站相片,根本就冇宜件事,完全就係假新聞8 w7 ~1 q4 b5 t
公仔箱論壇. @; r- F4 I2 [; Q  Y, a
仲有閣下成日話嘅派錢一事,亦只有相片,冇其他輔證,亦冇辦法證實。+ B9 G( A$ @' S) c

$ `/ u. @. F$ C0 x9 G0 ^0 D' \閣下多次係本網站發布 假新聞 唔知閣下係有何居心呢?公仔箱論壇. B& Z  x( `2 O& a

. O8 z7 b7 ]% ^9 p4 R$ n' y. f1 A& bwww2.tvboxnow.com在下相信閣下一定會針對發布該新聞嘅媒體,但想請問下,閣下發布 假新聞時 有冇考究過新聞嘅真假呢?人哋作出咁樣嘅指證,以事論事,請問有乜反證呢?冇個話,凈指責對方,咁係算以事論事,仲系攻擊他人呢?
作者: perfectman    時間: 2020-1-2 07:53 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0