標題: 黃絲區議員陳梓維第一次區議會會議就表演棟篤笑? [打印本頁]

作者: perfectman    時間: 2020-1-9 04:49 PM     標題: 黃絲區議員陳梓維第一次區議會會議就表演棟篤笑?

作者: perfectman    時間: 2020-1-9 04:53 PM

作者: perfectman    時間: 2020-1-9 04:57 PM

作者: perfectman    時間: 2020-1-9 05:32 PM

作者: 大啦叭    時間: 2020-1-9 07:29 PM

會考0分,連毅進都讀唔掂,可以對呢啲「極品」有咩要求吖!
! p( w! Z6 s9 q& vtvb now,tvbnow,bttvbperfectman 發表於 2020-1-9 04:53 PM
* R& R6 M. |( K; v- w& e
公仔箱論壇+ |) b# W$ {( ?6 ^, A4 c& \6 O
會考0分都選上,证明个区选民无脑啰!
作者: 訫裏囿嗰蒾    時間: 2020-1-9 11:55 PM

好好笑  不要歧视人啊   哈哈哈
作者: perfectman    時間: 2020-1-10 09:30 AM

作者: manyiu    時間: 2020-1-10 12:53 PM

7 b' f" R6 n  I) E: V
; t8 G( p( m' Z* Y( i' R公仔箱論壇【笑聞一分鐘】會考0分陳梓維請助理要學歷低過佢 好難搵呀!
$ N/ B  `" f8 [0 A3 Ctvb now,tvbnow,bttvb
" ]2 x9 A4 w" @+ K  L3 Cwww2.tvboxnow.com[youtube]w203TP-2LyY[/youtube]公仔箱論壇( A$ R7 `% E. E: z: ~

& M: \! |# A5 E公仔箱論壇政壇新秀陳梓維趣怪登場tvb now,tvbnow,bttvb- B4 W0 O$ k: S6 H+ Q) K3 X
[youtube]iatkiU3cSFU[/youtube]
作者: perfectman    時間: 2020-1-10 06:11 PM

作者: perfectman    時間: 2020-1-11 10:29 AM

作者: manyiu    時間: 2020-1-11 12:14 PM

“陳議員”到現在都沒有請到人!' C/ n2 C$ U4 y( i

' V1 K; J% g5 ^; ^- hwww2.tvboxnow.com5 Jan 2020
5 ~1 D( I5 E. R+ `- C/ d, d, z公仔箱論壇
7 {8 H0 v. w) e* S. V- a' u公仔箱論壇[youtube]dytVfLcelhA[/youtube]
2 z$ t1 f( |: U% c/ F& m* @. G& V% l% T5 ~2 x4 m
[attach]4801606[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb+ h$ h6 n6 V* n4 r" [' x, C- R4 I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 ~8 a, @) y8 V
[attach]4801607[/attach]
作者: water_law2    時間: 2020-1-11 04:44 PM

自己選嘅自己受!住油尖旺區嘅選民實俾人笑死。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 i1 n1 x) ]! u
見面就話:公仔箱論壇% H! f0 e- ?/ L- f+ C8 h
嘩!!你地選出來個區議員真系勁,條友啲表達能力,理解能力,邏輯思維,真系無得頂,系你地甘高智慧先會選個甘勁嘅人出來。( {$ J# N- H  Z/ d( E6 ~; `
次次開會都引人關注,真系好睇過黃子華嘅棟篤笑,有乜野唔開心,睇完后笑到忘記著唔開心嘅野。
作者: manyiu    時間: 2020-1-15 01:34 PM

接受訪問ErErEr 網民:選零分區議員咪自己受囉
) c( D  S4 C$ r5 pwww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb2 x' V( P/ J% V5 x* G3 C& b% Q
2020-01-15 公仔箱論壇! x# ^/ h6 d. B% I3 t( w- T% ]

: B$ I7 }9 B! g1 X! ?[youtube]QWgd6wEL6uE&feature=emb_logo[/youtube]1 _+ V# ]! o6 R
3 t2 F4 r4 E5 B8 ], t& L. \
出身草根,參選前毫無政治聯繫的陳梓維,之前因區議會選舉,同對手的形象對比強烈而一夜走紅。呢名油尖旺區佐敦南議員新貴近日又因他希望請個比他低分嘅議員助理一事,受到大家嘅廣泛關注。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% A& [( d0 A1 E4 i+ x5 N% K% W/ }2 Z

2 j6 x4 O2 d; q他接受採訪時自爆自己喺深圳出世,來自單親家庭,會考零分,讀毅進文憑課程數次無過。面對提問,他回答語速緩慢,結結巴巴,鍾意帶「Er」字,似乎仲未思考好點樣回應質疑。他表示:「會逐一處理問題,但成效如何我很難保證。Er….議題會關注,但主力會做嘅我都會交給,Er….. 議助去做。」
" M7 c9 q. X5 i$ B; ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ D7 {7 g5 Z5 f: x3 a# k# X% B: w  N( S' Y公仔箱論壇有網友表示震驚「意思係地區問題主力交給負分議助去處理?咁你做啲咩嘢呢?」亦有網友十分無奈,指出「選零分區議員咪自己受囉!」仲有網友悲嚎「原來未來嘅希望係咁嘅!」你點睇?

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www2.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0