返回列表 回復 發帖
我反而覺得吳沚默(烏笄)犧牲真係大喇.. 佢都算靚女嚟架
www2.tvboxnow.com) Y# R8 z7 |9 i1 D' U% D* B. W8 u3 S

) {. F$ L0 q; Y8 Y9 kwww2.tvboxnow.com大佬,啱啱睇咗[今日VIP]訪問路芙.小寶同吳沚默.佢真係算靚女.雖然覺得有D瘦但係HK可能係完美
7 l  e% x- @4 H0 Tmnb1123 發表於 2014-10-28 05:33 AM
, Y$ `; O% u) t. S" B- q5 U# w% R( b# y7 F2 X
mn bb我响網上睇佢啲資料, 原來佢之前拍咗都幾多劇架... 佢係大陸出生.. 但學演戲就响香港... 我諗佢已經成功咗十份一... 因為至少比我呢啲觀眾留意到佢吖.. 之後點就真係要睇佢有無真材實料喇) O% `5 w. r4 h5 y, Z

* g/ O+ I# q+ C3 N& K6 p" A3 s8 O講番套劇嘅內容吖... 點解萬二蚊响劇中角色係38歲.. 但朱咪咪到佢咁大年紀先至叫佢結婚架呢?? 過咗超齡產婦嘅年齡架喇喎.. 已經步入超高齡產婦喇... 係咪香港依家興架??.. 你覺唔覺美國啲人比較young生仔架呢?? 我啲同學嘅父母都好young... 我就打死都唔咁老嫁喇.. 最好26歲前生仔

評分次數

• timmaxsing

8 |1 S0 e) P+ i" V0 a, Dtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇, ]5 \+ p  ~- s- c
咁細佬你等睇呢一幕吖,阿梅上咗烏笄身嘛.www2.tvboxnow.com* F8 q& E$ q4 _. x. p8 _- a
! v! h4 O4 p( z" Jwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-29 11:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* V( `/ I  V4 z  L

: n7 ^. j& B  e# e) I# T就係睇到啲幅相.. 就笑到肚痛囉
萬聖節又見龍婆,時間啱啱好,哈......tvb now,tvbnow,bttvb7 X1 A* b6 T2 Q! |0 Y
呢場帶埋高音出場都好好笑。
% G9 a) u- t: y, f- I公仔箱論壇細佬,mnb1123,金田Sam,有冇見到羅蘭姐個造型即刻又想參與吓啲party?
0 c( H& N# t8 T) `! \6 |' r  Ktvb now,tvbnow,bttvb
4 t6 I4 e7 J4 G& D0 N. @- z
- h& i+ `' J1 D- E: [% ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2970260
! n* v: |8 ]; r* `www2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-29 12:35 PM
& Q/ h- }& J4 ^, Q0 ntvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇! ]+ _/ R; d) }. P$ b
一齊出街攞糖
9 G- _; ], |9 \, Swww2.tvboxnow.com冇錯有無真材實料係重要伹都要有好嘅劇本同編劇。講返萬二蚊劇中角色係38歲仲未嫁,呢D又係香港人嘅無奈。係人都想早結婚同知道生仔趁後生。但如令香港樓價貴.上車難.申請公屋排期長.大學生入息低.打工仔入息便低, ...
! e: n  Y. ~+ a6 Hwww2.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-10-29 11:42 AM
* b& E6 u8 o- ywww2.tvboxnow.com
0 P" I$ O5 H& t- M  W9 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係喎.. 我識嗰啲同學屋企都係中產架喎.. 有父母做生意... 打工嘅都係管理層.. 仲有個爸爸係醫生嚟架(我都唔明點解咁young, 可能仲讀繄醫已經結咗婚生仔).....個個都住大屋架.. 公仔箱論壇- ]- J- E3 f9 X  N+ d
www2.tvboxnow.com9 g- x3 j- s- p& X/ {; J
係架讀大學好貴.. 但出嚟做野先至還loan囉...有借有還上等人.. 我諗因為美國人覺得家庭最重要.. 睇下啲公司唔鼓勵啲人OT就知喇.. 家庭生活健康對於人生好重要.. 香港啲公司要學下喇... & q0 ~1 W% ?; D  O! l$ Q
www2.tvboxnow.com  X% e" Y+ G) ~5 C- D8 X/ K
所以呢.. 萬二蚊呢啲cases我真係好少見.. 有嘅.. 有一兩個中國人同學嘅父母年紀比較大啲..

評分次數

# Q* K$ H& x* }5 m7 L! }! D公仔箱論壇好阿.好阿!大佬帶成班靚出街攞糖 或者來我屋企攞都得,年年都準备一大袋糖等人來Trick or treat+ g6 A  `' N2 O& R# R/ d
mnb1123 發表於 2014-10-30 11:22 AM
! m" W5 a3 Z# [% g( g+ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t: }2 U- U7 W7 `
我同啲同學都一把年紀喇.. 但仲扮鬼扮馬出街攞糖架
一次過追番咁多集, 第八集勁好笑.. 全家會心微笑.. 但我就大笑咗.. 影射1200人提名委員會呀
我只希望齊靜雯而家同班骨妹同居後,唔會「溝淡亅咗呢隊「笑女組合」囉。www2.tvboxnow.com1 C7 u, _' W+ X* z5 d
# C/ K) [6 a8 J, T  m  x% C2971586
) I2 Z5 J. ]9 rtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-10-31 03:12 PM
0 w# Q9 |+ g9 C( b5 U: ?5 W+ \( {) p7 l
點溝淡法呀?? 係咪變咗中女組合呀??
《老表,你好Hea﹗》4/11「優」- 玩食字嘅優良典範 <---呢段我覺得最好笑係.. 無論林在野講乜..尤田都覺佢講緊自己同佢係一家人.. 肚都痛.. 順帶一提... 啲黑社會上教堂攞刀.. 居然同佔中不謀而合用嚟切榴槤架.. 祖藍勁!

評分次數

你地估下林雪會唔會嬴比賽吖喇?? 會唱邊首歌.. 同邊個合唱???
其實,對陳永業嘅認識係始於佢做港台DJ,嗰陣小弟仲係中學生,但己經好鍾意佢嗰把磁性聲音,佢播嗰啲懷舊金曲又好聽,我對啲老歌及前輩歌星嘅認識,好多都係來自佢嘅節目架咋,加上陳永業對啲樂壇前輩不單非常熟識, ...
! ~9 v0 w9 L; a/ Hleekwoklam 發表於 2014-11-6 12:55 PM
, P3 y1 d+ |4 a9 v6 ?6 C  t' Z+ x
完全唔知呢個係乜人... 可能我無聽收音機喇... 你地估下到最後.. 會唔會高音tune番正佢把聲吖喇??
一次過聽蔣志光同韋綺姍、王菀之《唱真的漢子》、《城市儷人》、《相逢何必曾相識》,超級好感動。
; ]/ G- ~; k, L1 Twww2.tvboxnow.com! ^! x  _2 j, D5 v- X/ \
好巧妙成就三人(實則二人)同台合唱,我番睇咗一次。
8 J8 d! Y3 s1 f$ `1 _* b; j( y8 f
) u0 K; `+ b: W+ _/ x9 ~! I3 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過大文細佬同較後生嘅網友唔知有冇咁大共鳴呢?
, b* d4 T' f, i# btvb now,tvbnow,bttvb1 \7 K1 z0 x4 h. R6 o- U  @
. V2 I3 w2 Y: ?8 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* w/ s6 e* ~! I7 O( a* l
leekwoklam 發表於 2014-11-6 01:24 PM
5 S1 B; w, n3 u
5 s. b+ p* N. ^- Htvb now,tvbnow,bttvb講真就係因為睇完呢集.... 即刻上youtube睇呢個mv... melody都ok呀.. 但舊咗少少.. 啲歌詞比較直接唔似依家啲新歌咁.. 講咗一大輪要人自己會意... 都未必真係捉到真嘅意思.. 咁比較法.. 我鍾意以前啲墳詞人嘅作風多啲...  
7 R6 k( W9 I* M1 ?4 P( K公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 g" p3 u+ b) l& ^
講到歌唱比賽完之後.. 高音反殯儀館返工呢段.. 真係全屋笑聲呀... 殯儀館開生日party
www2.tvboxnow.com( V! R1 Y6 l: w) `7 _
tvb now,tvbnow,bttvb7 F6 u/ ], W" T8 y/ }. o$ g/ G& g$ V
陳永業做港台DJ嘅時間唔算好長,離開電台之後就做配音,係入咗TVB先活躍啲幕前之嘛。  l- f* Z! y: N7 i

1 t& q. ]: G  mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Tune番把聲呀?啊,編劇真係有可能再玩佢把聲,係我一定會玩,又或者係玩佢以前比人笑嗰啲金句。 ...www2.tvboxnow.com7 L2 C) g: _! v
leekwoklam 發表於 2014-11-7 11:58 AM
& L4 X$ J; M1 U' P. e
6 j& A# y0 _& O; {" p8 Y
佢响套劇唱歌五音不全架嘛.. 我諗高音會tune番啱佢把聲.. 最後真係做咗歌星萬人迷
補番啲好笑劇照,再笑過。
* T# A# u$ ^3 Q& {# S2976570戲謔《叛逃》
: P' W4 ?% o( F1 ctvb now,tvbnow,bttvb
) P4 ~( G' t* H  H& y5 \2 j1 O8 S2976573戲謔《食為奴》
' M9 w6 M# q0 T# \
" R0 ?6 c$ ?) p: t/ |tvb now,tvbnow,bttvb2976572戲謔死7次
, [$ j3 z! h9 Z公仔箱論壇
+ R# `8 C& H, B# ?1 qwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-11-8 01:05 PM
8 H- A( T5 h6 D- D* Owww2.tvboxnow.com
6 w- `7 t6 @. B0 ~呢兩集無高音嗰集咁好睇咁好笑lu
王祖藍知人善用,會鼓勵同劇的其他人做佢地會做得更好的方式,tvb now,tvbnow,bttvb0 V, E$ @9 Z2 W
鼓勵張繼聰勇敢面對被稱為[軟飯王]呢個稱呼," X5 H* A* e3 s! X( B! O) G/ l8 ]
鼓勵王宛之你其實同全知賢都係女人,佢做到妳都做到,tvb now,tvbnow,bttvb* \9 H0 J0 G2 j
鼓勵蔣志光,別埋沒你本來的唱歌才能,今次請破例一次,好 ...
+ l( j* {6 T$ v* [5 i公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-11-8 06:47 PM
8 a2 ?: f) J2 g, d+ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇( y; D* K4 `2 \3 o2 B  }
你都好深入下喎..... 但你又知祖藍咁同呢班人講嘅???