返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關& F6 D' G9 e4 T. h
一見TVB出品先知唔關事
3 a6 A2 A0 }2 g睇左幾集都幾好
- P' e4 ?/ u. S- Q公仔箱論壇bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb4 L6 \1 t7 e/ ]/ j
. x  V$ ^8 ?) g+ [2 v
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
# @* ~* l& t9 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
* _' e+ A/ v6 Z8 g" }9 _tvb now,tvbnow,bttvb
. @  i  a, |  s! h. f  Vwww2.tvboxnow.com高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
( m! a- o; f$ }; ptvb now,tvbnow,bttvb如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果5 Z0 h0 ]3 L: H4 P

. Y2 z% P8 ?, ftvb now,tvbnow,bttvb當然, 此劇演員也發揮出色 公仔箱論壇+ [1 o5 t; D) J9 ]
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...公仔箱論壇, V; N+ J# |* R" U
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
& I0 j& O: e" ~, s1 y* c0 Z6 \tvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com; B; a1 q$ |* N- g* g# R! B
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集公仔箱論壇- e8 }+ D; _7 o1 E/ y* d7 ^/ {
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
; Y! R. D9 x& h公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 公仔箱論壇. I0 l- A3 @- E9 I! V" {, C
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
/ ^0 r1 B- @& N3 C. k& ?; v

* _! P4 Q) g/ d# S+ ^$ M$ n$ v# ?公仔箱論壇係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!tvb now,tvbnow,bttvb0 p- f5 V8 A- w& i# }$ f
公仔箱論壇7 l6 \. x, K% b7 _3 c' Q; _4 D
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集tvb now,tvbnow,bttvb  Z# F0 \# U4 l8 v
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 www2.tvboxnow.com$ g( H0 x) z) ], r3 l
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...) Z4 h1 E) B- E, o1 W
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' U* U0 ]9 M! Q) Q0 s0 [3 h. x

; v5 c$ r( e9 S9 ~6 C公仔箱論壇我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...: f9 {. t$ M# E
+ I! D* ^- Z- ?- }4 h) `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
3 Z/ G! j4 L! ?3 v# Ctvb now,tvbnow,bttvb我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
% L, m2 M. M7 h* d1 e  l1 A我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
- C! v6 i! C/ B& U/ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
5 Z0 [( V7 H1 V- n* T

4 Z3 a$ u* R1 {# Q# [* L- Gwww2.tvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  `6 C2 Q6 W$ ^, n& x  s

$ G; w# Q; C1 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
$ Y9 G" J; m+ {7 E# V  ntvb now,tvbnow,bttvbkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
" j/ \0 c3 g/ m5 g. mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
4 f9 O8 t8 H5 a: d0 j
tvb now,tvbnow,bttvb% {. e; _: D. h5 |- y4 C
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集4 H2 Z, N; }% Y3 V
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
  F- Y$ ], p$ ^* R
' R, ?8 i' t8 F* @8 c* D! e8 otvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
+ e2 o& ?8 `' M
  A* M( c# k3 J/ J  ~. z' c% X4 o  Hwww2.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...公仔箱論壇, W7 p' r7 K7 J4 Q! d
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
$ B3 s' P) Z# S; E# O1 g% ytvb now,tvbnow,bttvb
( E" u$ P; l7 |$ t2 D  o0 A& KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' X# a+ ]% s2 U: g5 {- N( d
公仔箱論壇3 o6 y9 K2 d8 O1 V( I; c
20集後不知所謂!!! , p# K: {+ D1 U
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 H" o& q, S* ]! F9 z3 m$ _

0 X1 g  k0 D# x4 X3 ^/ u5 n- ~差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
( a& Q1 w: @# M
tvb now,tvbnow,bttvb! w3 w+ W8 b/ G) O$ l. ]
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。公仔箱論壇' R) y  M- R0 n6 N* a

; j+ X2 ~0 v* ^其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。www2.tvboxnow.com& z, k6 v  w6 V+ \

4 }, q6 U# a9 T有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
5 z2 n( d* L- a7 g4 s$ l4 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 R  K4 H5 U! ]5 o0 Y
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...tvb now,tvbnow,bttvb8 F* p' C. G" w: m; G6 d! S
* |" M4 I; e, ^7 _7 l# n5 e
《再戰明天 ...
7 _/ e8 H+ j# _0 r  g/ Cleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
' z, j, X4 z5 k9 F+ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Q' E  v, [( R' C
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添