返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~www2.tvboxnow.com8 G/ x/ E3 [$ M/ ~
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
5 m, [5 D/ d7 k2 M, L% {公仔箱論壇師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
6 `5 q0 V7 d/ k1 m) H師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?8 X7 M( p, D. W9 X$ B
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% M/ `! ?0 ~3 ~/ i
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
tvb now,tvbnow,bttvb- |. I  O& Z( {( c: K' b
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?tvb now,tvbnow,bttvb& S9 e2 i. g* y) v: Z! L
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 c) z. V* @. y9 N- X- Q* L0 s
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
( t, F( Y$ L5 U( s7 ptvb now,tvbnow,bttvb下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
3 _4 F( F! ]/ J/ L2 Isweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 |/ o) m4 p  @2 ]1 m1 A+ G
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
) \, h+ c1 }- |2 x7 y: `$ F& v2 @www2.tvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架
! u9 ]. w+ o0 l& J% Q4 t8 {公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
7 S: r- i+ }! B- w! r% T( eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
/ X  g! Q& q3 F6 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好tvb now,tvbnow,bttvb! ?# J5 P" B! Z
仲要配合埋鏡頭等等架
  Q' [" S% G5 ?9 x% \" @2 ]公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相tvb now,tvbnow,bttvb, }0 i+ a! U9 U" b4 V
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
www2.tvboxnow.com6 d6 q) N( f1 v: i
又好似幾有道理..哈哈6 T% x% F6 X8 S+ H8 ~, q
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇+ e  }: ~  D1 A& M
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 M. n" {, T8 `) T- Bwww2.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
www2.tvboxnow.com0 |# U& _7 O9 m5 ]- g8 ^
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
5 x6 J* F3 O( N  q7 L" P; Xwww2.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?tvb now,tvbnow,bttvb' K# e( b. O  N
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& v4 J; c3 L1 E+ h; k
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
tvb now,tvbnow,bttvb9 Y* e9 n! x7 E
又好似幾有道理..哈哈
& k1 b8 ?% e3 {* }. h想知呢部ONE影相多唔多野玩架??www2.tvboxnow.com! D( Y  z7 e8 v
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% j% P( n0 k: q. H1 Y
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
8 s" t5 M1 s! W0 ^- k金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱公仔箱論壇& I) J$ A! m( y
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ e. o+ e8 p. |, u" I
係呀, 我以前用s3試過燒左
* O; c! ?2 \; j$ K1 n/ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
8 {/ T5 K* h$ A# s9 M  `, Twww2.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb$ W; i, D, D. @  h8 u& h. L
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
! G6 ?( r: g2 B6 _2 u3 f公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index' U. K2 c# F# x5 i% T
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
www2.tvboxnow.com$ I5 E# X: B) K9 E2 T* U
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget