返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~www2.tvboxnow.com1 A- U9 g& O, ]
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
, D* h. z" ~% T6 Q# ?: G師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
2 H/ k6 \! @0 D; I& I6 u8 g  _
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?! {* V3 J5 U- m' o3 C
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
/ w2 l3 S+ M8 F; U8 h1 K& iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
) X$ q% o) D: \) S
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?www2.tvboxnow.com0 u/ p5 N( z/ c! }! ~# [
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇2 \! B/ g; ?, f) ]/ o7 g
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
" ~" L' C9 Y3 Y% v4 G7 D7 I1 _
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎8 X  C, j; m* |; x4 b* g  F7 T
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
公仔箱論壇8 u3 k& C: E1 }; ^! W. p/ Y9 X/ f
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
) f6 R  u6 a/ Q$ N公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架
; n) t% a2 t/ l( Ztvb now,tvbnow,bttvb你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) L. e) D( ^3 ~  p, n
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
) B+ J. X' y% r: \  D4 o
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
* f& u. o; {4 Z. S) V+ C: h' w仲要配合埋鏡頭等等架
4 n7 D. y7 e7 F( r, \! T& O: G公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
8 c& F; o$ v6 H+ _- E( fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 [" m( B2 z( o
又好似幾有道理..哈哈$ f) F7 U) ?- N( {' ~* b& S! m
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐( i; Y& x8 ?+ T5 z7 ^1 ^. h
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左公仔箱論壇& d9 z8 F0 n4 u; N" P! y
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
# l5 g' j5 z; g4 s# l! gwww2.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
/ t, C1 @1 w% y8 |! |- h  T嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?www2.tvboxnow.com2 M& N7 M( u1 Z4 T7 i2 L
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
( z- x& r' c7 D# h公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
  v# p" e1 M5 u+ e; d
又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇. p9 d* D7 }& g4 k1 @
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
, z0 @* G# R% k8 A  Y5 Osweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
www2.tvboxnow.com/ l4 Y% F9 h) u0 X7 t
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
8 x  d) a% N* k- M/ U3 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱" g- X: b$ R% u/ S% R8 U
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# s& u, X8 n' k( Y
係呀, 我以前用s3試過燒左
" O7 X) H: `+ ?- n: Btvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
' y6 z2 A9 {6 [1 G" ~www2.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
4 V5 h/ ?- g) G, E' Mwww2.tvboxnow.comic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
9 P( X; a- N" G4 Rwww2.tvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& g  A4 `  b' B5 v4 i  _& I5 E
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
' D$ }; m2 D  V4 Rthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget