返回列表 回復 發帖

[香港] 有人向小食店要求索取事發時閉路電視片段,遭對方不禮貌對待,有人不滿,之後發生破壞事件。

簽名被屏蔽
本帖最後由 maniac2000 於 2019-12-25 04:53 PM 編輯   ], |% X0 |8 [; N

, j, ^2 x. p5 m3 M& d- Qwww2.tvboxnow.com閣下如果有個好友因為不明原因受重傷,而有機會影到你位朋友受傷情況嘅店鋪拒絕提供錄相,仲要不禮貌對待閣下,閣下會點處理呢?仲要係班警察幫你嘅可能性唔高嘅前提下。在下好希望知道,遇到咁嘅情況,閣下所認為嘅正確做法應該係乜呢?公仔箱論壇) s! x% p& l/ n8 P

9 s* s6 z6 Y5 r2 q$ K! X+ F唔好成日,得閑無事就話人係人渣,換咗係閣下,閣下嘅做法亦唔會高明幾多。9 F- |- k+ w  q4 H- {: y* ~/ r
口不遮攔唔代表高人一等,只能證明自己人品低劣。
雞蛋與高牆之間,我永遠站在雞蛋一邊
簽名被屏蔽
閣下如果有個好友因為不明原因受重傷,而有機會影到你位朋友受傷情況嘅店鋪拒絕提供錄相,仲要不禮貌對待閣下,閣下會點處理呢?仲要係班警察幫你嘅可能性唔高嘅前提下。在下好希望知道,遇到咁嘅情況,閣下所認為嘅 ...
* c; U. ?- _3 a0 p; [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。maniac2000 發表於 2019-12-25 04:46 PM
www2.tvboxnow.com3 R9 T3 c, z! S& O  B
加油  凡是阻挡自由民主的人  一律比d颜色
  S4 g5 b$ ~0 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。加油  凡是阻挡自由民主的人  一律比d颜色www2.tvboxnow.com# l" G3 H9 ]1 V3 k  x8 W5 V9 Y2 k. p
訫裏囿嗰蒾 發表於 2019-12-26 12:17 PM
加油 癡線需要你!
+ L5 }4 \0 y( B/ T3 T$ Q/ Gwww2.tvboxnow.com
+ f1 V& A; P; o. E0 [2 F# }tvb now,tvbnow,bttvbXX maniac2000 shut up forever!!
本帖最後由 manyiu 於 2019-12-26 01:27 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 m1 P. }/ S+ v! _

+ R  i+ N1 {6 ?) q4 U8 z6 F% c( ?www2.tvboxnow.com
人渣 maniac2000 shut up forever!!6 m9 Z0 n( ]( ], ^" M! v
hase000 發表於 2019-12-26 01:12 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: K$ |' o* ^' _3 m

?* [. }8 a9 C& X* [8 ]; KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。溫馨提示: "人渣 maniac2000", 有人身攻擊之嫌, 請小心用字; 多謝合作!
簽名被屏蔽
看过呢个新闻,个个食店老板好惨、好无奈。
" A3 d8 B  }% Z2 N- j2 o) }tvb now,tvbnow,bttvb想问D暴徒有乜嘢资格要罗监控呢?tvb now,tvbnow,bttvb& S' j8 ]; c% l) D' N* w
吾顺就破坏。香港几时先可以平静。
本帖最後由 maniac2000 於 2019-12-26 05:23 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! E" H; ?5 Y- f5 H

- T! P3 _6 v+ r- z2 |& ~; ? 4# 訫裏囿嗰蒾 唔係高喊民主自由就一定對嘅。亦唔係可以用民主自由嘅名義就可以隨便破壞公私財物同毆打其他人嘅,打爛對方嘅鋪頭更加唔啱。遇上咁嘅情況,打人或者破壞公私財物都系下策,而最好嘅處理辦法應該,用啲文明嘅方法,迫使對方同意提供協助。好比方,對方每來一個客戶,就同客戶講自己嘅朋友受傷,自己好希望幫到宜個朋友,而最好嘅辦法就係揾到朋友受傷嘅CCTV,但宜位店主嘅CCTV好可能影到,但佢又唔愿意幫忙,可唔可以幫下口求下宜位店主幫忙;見一個客就講一次,見到有咁條“煩友”係門口,店主係唔可以動粗情況下,自然會買你怕,唔想幫都要去幫。如果店主動粗,更加好,即時影落來,放上FACEBOOK,一段片換一段片,手上有揸拿,輪唔到店主唔肯畀。
簽名被屏蔽
11# perfectman 第一 在下嘅方法并無要求或阻止客戶唔去幫襯果間商鋪,仲要鼓勵街坊去幫襯佢間鋪頭,因為越多人幫襯就越多人幫口說服店主。
  `* U. S8 j$ r" b8 E3 I公仔箱論壇; y/ x/ X# j7 W: s* p' \: c
第二 并非係對方商鋪范圍內 對方無任何權利趕人。9 X- K( o. ?, `$ B# a; I' \1 E
4 n* E* c% G, U% z# U  L2 _# e. B
所以 就算差佬來咗 都冇所謂,就企係鋪頭門口慢慢同差佬講上三四五六七八個鐘道理或者香港法律,講嘅過程仲要直接上傳FB,到時店主寧愿當無事發生叫差佬走人都好過差佬留係處。1 p$ ?! g! d6 s" U6 X7 T+ w

2 s$ ?. d- M% b3 s2 h1 Rwww2.tvboxnow.com在下講嘅只不過係自己認為正確嘅方法,當然或者唔係最好嘅最正確嘅,但起碼對于果啲凈係識得鬧人,但講唔出好嘅解決方法嘅回復好少少啊。
簽名被屏蔽
9 }0 d9 D% b5 A
. n9 r8 D$ [/ l  M- z9 j/ Q公仔箱論壇
5 n0 S; A3 C. I- kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。九唔搭八,首先點都好,我唔會走去破壞!
$ ]" n: l- G9 U: p) T2 Ktvb now,tvbnow,bttvb社會渣滓黃人渣真係有人渣自己嘅一套異於常人嘅思維模式!公仔箱論壇2 O5 ]& T' ^. p- w
就算人哋係有cctv,  你憑咩叫我畀你呀?www2.tvboxnow.com% @* x( o! T' R7 z1 i0 ~9 l6 d! N
你狗哥呀?1 E/ S7 z( O% \! {$ h
www2.tvboxnow.com2 f# R5 C8 N0 m: F) C% i
咩係口「不」遮攔?公仔箱論壇: ]  E2 P" o: M7 x4 v- C6 z
展能中心啲導師教你㗎?
# r  S# f2 U* I+ o
3 i) r) e& y4 ]& Etvb now,tvbnow,bttvb你依家就完美 ...tvb now,tvbnow,bttvb9 A! }  B; U9 y, [. r
perfectman 發表於 2019-12-25 06:47 PM
( H" x! `. U& u$ |公仔箱論壇/ l' |9 G6 {: O5 u0 v

. N  @# W4 H5 m6 u公仔箱論壇1.任何商店有安装CCTV 的权力,只要公开提示就可以。
+ e" z2 K0 g3 p* y2.任何客人都没有获取CCTV的权力,只有不进入该商店的权力。
" d5 v3 z) O% Z" f( ^4 J# a# |) qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3.司法人员在法律授权下,才可以获取CCTV的权力。
4 ?$ }# J* w: r$ w, E& b" J* |. gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4.任何人在没有法律授权力,企图获取CCTV,都是违法行为。
1 R& B5 H& n/ F. z2 bwww2.tvboxnow.com5.商店有拒绝服务具体人士的权力,但不是特定人群(例如种族,性别等)(但不包括不友好人士)
簽名被屏蔽