返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
0 E% M$ d) L; I( K1 n& e! @7 B3 E0 ?$ E) N3 C公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
/ q6 Y1 S1 A, E4 i) q5 \/ ~& Hwww2.tvboxnow.com公仔箱論壇1 @& m" _7 j8 U9 k
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
- e2 G& A. a3 r% s, M* [& V$ J7 \公仔箱論壇
- k4 [2 w) }4 n3 W) M: r* T公仔箱論壇今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
+ K7 p+ b7 L8 U9 D9 W! uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
) Z5 B6 L' v" Y0 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: w, C: Q* G) F( z' E4 `4 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
8 s: q+ f5 K8 `5 E$ P& Dtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇# ]( x/ K, g( y  L% x& b
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
! I8 X! e* x' E9 @tvb now,tvbnow,bttvb
6 H, @) R1 H* K& I* l( l/ d  xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...
2 A9 v; \' S# f; q+ {9 Dtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
9 X8 Y* ]# ~7 i5 Z" }% J公仔箱論壇
) z. P; i" Z3 }6 l5 _7 Stvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
公仔箱論壇. @! N; @7 D  o1 U  @& p  _$ N

8 W7 J8 o6 m  V. M" A7 C/ Utvb now,tvbnow,bttvbmnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
8 Z9 U+ Q" ~6 owww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...www2.tvboxnow.com, Z2 T* t3 c0 M5 Q# R
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
, K8 M1 e# O+ ^: ]! D: a7 d  T9 m公仔箱論壇( D% {; M8 [) c; ^. W4 w: X2 R
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
! ?* r" T( c' b/ R2 M
tvb now,tvbnow,bttvb2 k' Q) \) a' \5 O9 d7 N
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...5 v( R: W  r) P
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
: h6 c- a& u) g/ O! Ywww2.tvboxnow.com
- V4 Y- n  x/ }" awww2.tvboxnow.com學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
$ c% E% |' I6 ]公仔箱論壇其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
0 ?2 D! L+ S- A8 y. U% c$ q$ @, rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb6 D5 r: ^' e* w9 p4 f- W
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇# [, B2 u+ O! r3 B* U1 l/ c  w
公仔箱論壇! [2 X! C$ K4 \* f2 c! K
今晚恰巧8點幾 ...3 H: ?7 l% S0 ?" ^& B. Q
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
$ f+ Y8 r0 C2 ~
tvb now,tvbnow,bttvb2 m0 x2 `, L9 B* H9 b0 ^! G& l4 Z

9 x  A9 C  }% g" v9 s) D8 x$ |tvb now,tvbnow,bttvb係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
8 b" L; r$ G# M- n" b9 {同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ tvb now,tvbnow,bttvb# i, _' o9 r5 }# Z
第二集就慢慢開始可以適應啦~ www2.tvboxnow.com7 s" l7 D! ~1 |9 c/ u& k
期待今晚呢一集~
8 }0 U" \& {5 A3 z" o# b: |' fwww2.tvboxnow.comzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) X" e7 w2 b$ S1 O9 l( M' _) z

* r' {7 e( ?# m* D7 h公仔箱論壇zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 e6 T7 b! s: H* p+ r; p
公仔箱論壇4 Y: m7 K0 l8 b/ y
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: D9 L6 n) y6 f& D( K3 h* y) [. u
2 H. E' D9 n" t) C
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 \; l$ {6 _  M# _2 |$ u* J2 d4 O
2 D" z- W0 b  X
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
. b" R* ^% r! o' }, |! xtvb now,tvbnow,bttvb7 E$ T. U- G, ^7 s8 f/ k3 ~
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...www2.tvboxnow.com, d% T) g# V8 i2 E5 O' u+ c' @
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
. h" s) i& ~1 W, u. u  y4 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb1 K" C  ^! o4 q% t; Y9 H% V
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
" M  n1 S0 q( l+ T3 m: Q: R' R0 nwww2.tvboxnow.com

7 v$ H  I* c# h; F+ x1 m+ l公仔箱論壇我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
" e/ [* ]; c$ j! VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
8 G; F3 _8 U9 Uwww2.tvboxnow.com其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
8 k" A8 [  x0 G3 {8 ?tvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
7 ]1 n* w$ m) ^" I1 `! z
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 www2.tvboxnow.com" G7 N. o" t' ]9 [% K

( o8 b' z, S- x% k( B' ?www2.tvboxnow.com
" w" l; b# y( `. Y  c- b公仔箱論壇佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!6 y# t5 s: l3 w2 C
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
/ B4 p' w6 q* F- |; ?) K對!
; s+ B$ S4 X& Q( M+ K" Z6 R' MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。( X+ w# g0 }7 R' w; ^: S
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
www2.tvboxnow.com2 s; p& L4 K0 H4 }. g' A1 i6 h
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' z% F% U5 T" i" A: ~, T
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好* E/ h, m1 q5 K  C- @( y
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
, A: q+ ~- Z( W* \, ?. Z% o/ X嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。公仔箱論壇; @' t" i  W3 X
0 x. C( I9 C+ m( t" L
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 _4 c) c; I: k5 x: M- P
tvb now,tvbnow,bttvb# w3 m  A4 {/ D$ x
6 ]- e" Y5 N# P4 D1 S( w: o8 _) |

9 p: h  L0 k4 W( G
, @3 s8 F7 v# `/ g0 V( g" |公仔箱論壇
2 O# r; l, ?* O# @) m公仔箱論壇
. y: T8 L+ a% w: x! ?8 a! c& @$ xtvb now,tvbnow,bttvb嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。www2.tvboxnow.com' s5 f4 m, [6 o
/ U- P3 U1 z- k6 `! h+ s) \; Q
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇& F& K4 z* j/ c9 m2 U$ I9 s0 i
2713145) ^0 r9 T( ]9 k' H+ ^3 k

; `# \/ A7 j- J3 v- j6 Vtvb now,tvbnow,bttvb
' M7 u! K/ f4 Z4 ^5 ^0 h, v公仔箱論壇 ...
4 K6 [0 z& ?7 \& d1 @. b/ Uwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
' j; P% y) B. d( b' c7 V: K# |$ x公仔箱論壇都係講事實o者~~公仔箱論壇: \- @) g0 ]4 e6 |( p8 Q: j
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
- o4 T/ C8 e2 n4 m7 O+ [4 k公仔箱論壇
% t% ~8 {, R4 u% U6 otvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
' ^$ T, |) ?1 G6 d8 A0 `+ P3 iwww2.tvboxnow.com]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數