返回列表 回復 發帖
見好就收tvb now,tvbnow,bttvb" H0 u# u+ M5 {: U% _: M- J3 U
TVB 續集死路一條
2 e  {3 D3 f! H* j8 m  itvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
2 {+ G( ^4 u4 x( Q我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高tvb now,tvbnow,bttvb) V$ H6 X$ b! ?7 C6 P) p6 f* `
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
; n9 q( R4 r% k6 u8 E) x呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
% J, @8 C1 \0 e, u$ ^: hPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, Z5 h, J$ z0 `
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
0 B# K, o: S, X1 g% o; A: J# i公仔箱論壇Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.公仔箱論壇2 g' S+ F, l8 l
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...' L% r2 P! C& X7 m6 v5 ~( u
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
. `  A+ F) y9 b% ?% r' b
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
% v7 e0 G4 ~3 o" N公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
( x* k, ~/ j( M+ z0 t* j公仔箱論壇反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 Q  W  n9 X' w7 Y$ c8 G
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& P9 z) _. G. g6 m% }% R
+ L2 s# C% [2 x0 B# S* s1 X  h
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...www2.tvboxnow.com6 I' `: o. c0 c' H1 a" N5 N
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
4 Z* _. U: R% J
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
2 w& L3 M# v# V. u0 c( {www2.tvboxnow.comlimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
# n1 @& W  ~' a
係呀,好橋呀。
8 O9 ^: O! I& R6 u5 ?  u, o% `www2.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
% j7 M# @0 B! l/ y6 e2 `! j1 Kleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb% S% U: \9 ^1 K. X! t; a% y
tvb now,tvbnow,bttvb7 ^" s% b/ V& K/ i- M
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

www2.tvboxnow.com1 {6 R& I* u+ K0 \! L  h
或者拍電影版加重佢戲份呢.........6 s/ u7 ?! F, c% ~; @% Y9 a' K
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
7 l+ j, m) T" `) |7 E; z" W
www2.tvboxnow.com! n0 n7 m& v! K6 B: Z2 h
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
" z4 J- o+ t. i& _公仔箱論壇
2 J) U# J+ n: i8 k8 ]: k- b) ?公仔箱論壇許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
  P) _4 u  Y' m: @2 Xmrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( y2 H+ t  k$ O3 _
tvb now,tvbnow,bttvb. C5 R+ f8 @+ X) ^7 M" t
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後& R5 M' z2 M0 v
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
& X* e% e* a. C0 S, J7 Q9 V我諗唔會喇啩。