返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& M3 W# {4 |% ]; C
公仔箱論壇. D/ S4 ]9 @1 `( y1 \3 V
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...tvb now,tvbnow,bttvb3 ]5 |3 Q( |' K
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
8 O6 |5 \; A) j6 c: y2 l; o! ^7 M$ q; w3 P9 Q0 ~
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。4 a) d! w; z/ w

# ^8 m4 [0 u' X7 A. S4 p! Q' N! Ewww2.tvboxnow.com網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
" m# F# N. A. z. F( r! }( v# JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,公仔箱論壇8 q! ?) V0 z1 d; c# e
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
. @9 ~) G& F- r) e8 C+ s# ~* K% Stvb now,tvbnow,bttvb這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 s5 o9 {+ T. h8 R

6 N* Q* r. h; ]$ otvb now,tvbnow,bttvb係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...& V6 X2 |% n* A6 {8 L; A
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
www2.tvboxnow.com) ~% h) u- ^4 q8 K- |
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
, W/ ]9 L. T6 X- D7 ?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
7 t3 E3 A4 I/ N  a6 m8 d' Z& K你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

: o  y& z9 h( n" J; L公仔箱論壇
6 S( ]  A0 f- C公仔箱論壇今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。# G+ K, h, w8 G, m; O( ?
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
/ H. S) i. H7 g1 v1 P$ `www2.tvboxnow.comxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
www2.tvboxnow.com: l2 D1 i! Z+ P$ U: v  r* S
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
# M* W; ^0 F- |3 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。- r! ~$ Z$ ]1 U: P2 C6 a
tvb now,tvbnow,bttvb) h/ A* y! N/ N- L
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
4 C! `' T* X) J) J" p8 s
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
. L: Q8 z* V! _9 z  Y' \/ mtvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb8 e' G2 E( [, I7 u, Y+ @3 r" D
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" b1 O# _2 T- F# G# w
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,5 S3 ?+ t  i9 S/ [& f  X
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
5 K/ w7 \, t7 x3 Z- tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 2 ]% g8 I. C' Y. U% [0 S' R& w
www2.tvboxnow.com. }1 P+ ~5 C* A  {1 T1 F7 H
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?( W4 R# _$ E1 J, z. A- M) J. ?: a
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?" h  i5 ~# v# V, i7 ~* m+ U) ?/ h  P
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,www2.tvboxnow.com3 N: l# l. B+ N  K
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
" u& `, K: |7 [# |8 j0 ]/ A: {公仔箱論壇
. o' p5 v& \, |- ^+ ~- r明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  n6 G1 d" G2 h9 b
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
4 V- t9 M! k3 {+ E+ btvb now,tvbnow,bttvb# J5 p# [  _: J* N$ J( w
佘詩曼" j5 x" X5 v' w+ X( T) y
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇& T- ^/ T; e3 h( x- i
公仔箱論壇2 e! v/ ?  y9 Y
真係邊度似呀?....
+ \! S6 R# _! L8 }tvb now,tvbnow,bttvb原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,. |: g' m. k. y! O! }5 X
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。6 ?; K+ p# T7 E, @" c6 \& i) [
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,, U' U0 |4 l# F& ^
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?tvb now,tvbnow,bttvb# \' C4 \3 V+ U) P$ U0 |
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
  n! b6 k& k+ A! [: v2 {
; u4 R% q$ h0 E. U2 U公仔箱論壇好!
8 _" ^5 |2 F( {! i* R8 L0 }www2.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。1 R: m0 N4 d, K9 l! V
% H2 e. W" j7 @, Ctvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
$ N- W1 V% x5 T9 H* K

8 U1 ?+ ^# h$ N8 K( Y9 ]1 J. L話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。  K! R5 ^/ @+ S' r9 w5 U# C
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
0 y/ x+ K9 [+ dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306
, t0 E# w: m: |公仔箱論壇今日睇 ...www2.tvboxnow.com2 ^  {8 L/ W! g% @2 `' }
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
) O4 R7 R' R- W2 B8 a# p( l5 H
. K: {4 H+ r! Z' I9 p. U. H( T
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
3 J5 B9 X7 e+ I$ h: P- e% m% owww2.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb7 c0 B, O9 g" g# Q/ O; z
4 ]9 M4 q# ]7 _9 I. m今日睇 ...
" ]: M6 E' |  ~- etvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
. I( m' C8 L% u- c9 p% _/ F. F& `唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
- i. U0 N, P* w; M# S( ?. Wtvb now,tvbnow,bttvb
) ]3 J2 ~2 v! L  w! |- a- Lwww2.tvboxnow.com
# T1 o  b) W; z1 ~5 ^8 E8 M! _2 a5 swww2.tvboxnow.com
4 |/ Q+ z3 i+ J* O( \+ l* c5 F- hwww2.tvboxnow.com即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 \4 z7 g) ]& ~9 `
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
9 n. L' \  m, o* x0 b6 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。6 ]8 x0 Z, _8 p/ C+ q
# e6 ~0 c/ Z6 @! t公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
1 k% P, J1 m, m/ R公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
) Q( j- k  ?( ?唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www2.tvboxnow.com: y) G% g1 Z5 H7 |
戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇0 b5 C2 ~7 x1 h5 p; R. _
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
) i# V+ V- |# `9 ?阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing