返回列表 回復 發帖
5 |; f9 m$ ]5 T- j: \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉1 M% H4 @9 d* g4 U
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
: l# P/ a. D7 q0 G  i

- k0 h/ J" t) J# r4 z$ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ]- k) E/ H  G
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
www2.tvboxnow.com* E0 |0 d/ v# \4 g! n. U
www2.tvboxnow.com8 P- _: Q$ c7 f7 T, d

" ^5 f2 y) t; N% x. X* DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦, f7 d( d& D8 I' g4 g
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
! `) o6 N9 F1 r6 {; b! M
所以有兩大寫筆守則:
/ _' d8 h2 _# s( b. ~$ |" D1 jtvb now,tvbnow,bttvb1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 公仔箱論壇+ W% j  v7 u) ?4 ]  O( t6 Z+ l
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& j- K- M* q) g6 A4 x6 [
www2.tvboxnow.com3 S; p  K: F8 y1 D! r  q3 F
1 @$ s! X- Z' X8 F

8 }3 b0 d* m3 I" D+ i' j; G3 r公仔箱論壇www2.tvboxnow.com) D' i2 N( `. E: _
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
8 ]# h. S" V& T* L' B: s. JLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 v1 F& g6 }, z. T' L

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持9 L8 P3 |3 m( E! I
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
8 n- w% [$ x" U* u  D6 G6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
/ @1 N6 Z0 r! W+ x5 ]4 x
食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
, d+ e+ G. i8 q  mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
公仔箱論壇5 n- l* ^- l: r( p: n4 C

3 \# a9 p- T# Q5 n% E公仔箱論壇《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
9 s; U# H% ]+ hwww2.tvboxnow.com: I- X1 P. m1 C( f, r
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ k1 w8 \% j5 M  }, y" a7 z

3 R6 D  b) O) C5 K0 B1 E% g公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持tvb now,tvbnow,bttvb  a# F1 n9 n+ V9 W/ x; v
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 D- s! ]1 ~+ B3 m$ }
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
" H$ k8 a6 g8 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇9 q4 e1 T3 h' v& h" b

5 l. F* f$ U7 C5 d* H你睇食為奴就知,大結局好求其咋% I; }0 N. a% e3 S
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
( W8 i3 [9 `, k' f! J" f! F% h
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!/ M( m: g# x$ i6 j' E- P  a. H/ {

: f4 t1 J  W# v# D* h( b+ f. h公仔箱論壇聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
- ?1 ~8 w" V* y$ D' R, l8 @5 ftvb now,tvbnow,bttvb
. i; u! a( L  i3 i: w: e希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
& l3 n" [' l8 G$ I% }
* Y5 z! K, S- X# W- s/ M聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...公仔箱論壇: ~6 r6 H, l; r7 X
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
9 ]" ^( U& l) E9 D. Itvb now,tvbnow,bttvb蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。公仔箱論壇9 x0 L) B. T4 G0 u6 V
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
0 c& w$ d$ L# r* Q7 o/ y0 ftvb now,tvbnow,bttvb
2 U/ q& z3 ~( u3 etvb now,tvbnow,bttvb多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
0 @3 ?- d7 s4 S7 ]3 v' X, W9 kwww2.tvboxnow.com個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
2 c7 s' S8 l) Q0 O公仔箱論壇9 b  O0 ]/ z/ T% f2 ]8 ]3 R/ u6 }( }
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?