返回列表 回復 發帖
原帖由 viento 於 2008-2-12 02:15 PM 發表

絕對支持林夕的詞~~他是我偶像喔~~
因為同時期有一首...明年今日
論音樂旋律,的確明年今日比較容易上口
而且又容易唱,去唱k的人就最适合不過
人來人往這首歌要唱得好,就要有一點唱功才行~ ...
你-- copy cat啊...因为我都好喜欢林夕....
最中2拒同王菲既做品...有时我真系有D5知到低我系中2王菲把声 or林夕D词....D歌太完美啦...
明年今日都好好...不过, 唱唱下, 会变的无感觉...
5似, K歌之王, 笑忘書....給自己的情書, 孤獨探戈 黑擇明....等等....
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 02:26 PM 發表

你-- copy cat啊...因为我都好喜欢林夕....
最中2拒同王菲既做品...有时我真系有D5知到低我系中2王菲把声 or林夕D词....D歌太完美啦...
明年今日都好好...不过, 唱唱下, 会变的无感觉...
5似, K歌之王, 笑忘書... ...
哈哈~~真巧,我正在聽"給自己的情書"
我發覺自己好多時候都是給林夕的詞吸引了才去聽那首歌~
一年可以填七十多首歌的人,絕對是我的偶像
我曾經改寫了2首林夕填詞的歌喔~~~

一秒鐘可以刺穿一個心, 一輩子才能彌補一棵心
原帖由 viento 於 2008-2-12 02:36 PM 發表

哈哈~~真巧,我正在聽"給自己的情書"
我發覺自己好多時候都是給林夕的詞吸引了才去聽那首歌~
一年可以填七十多首歌的人,絕對是我的偶像
我曾經改寫了2首林夕填詞的歌喔~~~ ...
有甘巧啊???

边两首啊....分享下......

p/s:改得5好...我扣你分喀...
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 02:39 PM 發表

有甘巧啊???

边两首啊....分享下......

p/s:改得5好...我扣你分喀...
哈哈~~我唔貼睇你點扣我分~~

是"告解" 和 "戀愛大過天"
告解~~我很喜歡這首歌,謝霆峰寫的曲,音樂感很動,加上林夕的詞更能把那心中對世界的不滿寫出來
我把它改成國語版,叫"失落情人節"

戀愛大過天~~這首歌是應朋友要求而改的,改了一個廣東版,叫"夏日愛戀"
原帖由 viento 於 2008-2-12 02:46 PM 發表

哈哈~~我唔貼睇你點扣我分~~

是"告解" 和 "戀愛大過天"
告解~~我很喜歡這首歌,謝霆峰寫的曲,音樂感很動,加上林夕的詞更能把那心中對世界的不滿寫出來
我把它改成國語版,叫"失落情人節"

戀愛大過天~~這 ...
5贴都照扣分啊....
甘之前devil2007既改歌词游戏...你有参加吗???
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 03:05 PM 發表

5贴都照扣分啊....
甘之前devil2007既改歌词游戏...你有参加吗???
邊有咁個事架

冇玩到,都唔知有個咁既活動:019:
:sleeps: 夢遊中
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
go to sleep~~:sleeps:

talk with u about song tomorrow~~bye bye
原帖由 lux1261 於 2008-2-12 03:38 PM 發表
夢遊到人地既屋企???
原帖由 viento 於 2008-2-12 03:30 PM 發表

邊有咁個事架

冇玩到,都唔知有個咁既活動:019:
有喀....甘你贴5贴啊....

下次要四围去啦...TVBNOW好多野玩喀...
原帖由 lux1261 於 2008-2-12 03:38 PM 發表
亞妹,我地一齊夢遊:sleeps:
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 15:39 發表

夢遊到人地既屋企???
我響tvb打橫行架!:onion31:
原帖由 viento 於 2008-2-12 15:43 發表

亞妹,我地一齊夢遊:sleeps:
go go go
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 03:41 PM 發表

有喀....甘你贴5贴啊....

下次要四围去啦...TVBNOW好多野玩喀...
話我知我可以貼去邊區,我聽日起身貼~~
now i go to sleep~~88:sleeps:
good morning morning ~~~up up~~:onion05: