返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~tvb now,tvbnow,bttvb& @& Q5 Z! i  r' r0 X5 C- C
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
www2.tvboxnow.com: |) J% s4 n; E- G- y
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
* E% f' z9 G; D% C2 x. @4 v7 H7 ytvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
9 N" ]" [& Z: {6 jwww2.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% ~% Z7 f1 F) B
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
. I$ B+ G! z" n$ cwww2.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?, K0 N2 w6 [( Z
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
8 ^( l( Q0 j; I' T0 G6 Y6 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
- t( U; @4 v* z! R4 }
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
3 N' |3 J$ B* q5 O4 Xwww2.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
5 Q7 s. |5 @% q% X1 p) e
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
3 v9 V% c+ W& iwww2.tvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架, v3 C" T  A* Q- G% M
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
0 t, n2 P" f# C1 qwww2.tvboxnow.com但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
/ o0 `" m" Z# Q( t7 c
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 m/ ~' i& {( ^% r
仲要配合埋鏡頭等等架
4 W: j" _) {/ ]8 M; ?  `. @9 S' q你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相tvb now,tvbnow,bttvb4 @+ e$ X  @) V- q2 A! q& B
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
公仔箱論壇! \1 r1 V/ {4 A+ Y7 K: o
又好似幾有道理..哈哈
' S5 H$ M: D2 |; x, H; F+ [1 a想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐www2.tvboxnow.com9 _4 o& I# ~7 H: s/ c7 j# n5 @: y
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左www2.tvboxnow.com8 `0 Q' b( _- Q) O+ C. ^
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
' I0 U; @. V+ p' g) mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
) E; I3 K) p7 r8 m$ l+ e( ]4 iwww2.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?2 _, x. R4 E2 X9 Q
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
www2.tvboxnow.com6 g2 B9 ^1 z) ~1 t
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
www2.tvboxnow.com- ^2 q1 A  R% l( M/ a! h) P
又好似幾有道理..哈哈, h* s% i5 A, v0 ~3 o3 v
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??www2.tvboxnow.com, r6 r  K7 L: P+ X! T; R! `% a
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
/ x; W' O6 N6 Z$ Stvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. o) J. G; m# X  \. z: C4 |
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱公仔箱論壇0 r: D' \  b" s$ }) n0 p
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
- n0 Q0 B- Q: I係呀, 我以前用s3試過燒左
, c. Z$ e, Z9 u8 Q7 P
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb% q# z  K- P0 L
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
8 M, X4 v! g/ W- y% C$ ]+ `ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
tvb now,tvbnow,bttvb; w& g4 W+ B$ u5 Y
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
  d6 X( y* b4 d1 Ktvb now,tvbnow,bttvb9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# r1 O, x8 V/ b6 a2 I
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget