返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb$ a, O  @6 ^9 r* J4 ~
公仔箱論壇( }/ T" `; j2 i( O: X
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...  p, U: D( m0 v- G! i* h* z6 |
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 m3 A8 I) |# X2 y6 ]9 d; a

$ B4 m# |' X9 j2 S; Y5 O& P喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。www2.tvboxnow.com8 S  c( R" g4 m$ q: S. ]

0 J& r8 `" V% k% C2 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,1 e) i4 r7 N! |# N
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
4 @  @9 a- ~5 u' t! M$ u所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
6 z. k; n' c# m+ Q' o2 M# ~9 utvb now,tvbnow,bttvb這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
6 c. c( F4 V1 q" V# g2 w

5 K4 O# h( y7 b' H. h0 ^1 h係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
2 u; T* W; h1 V; }# N: Z大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
5 D- P+ g; y. q6 w0 R1 c
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。( V  W, a  k6 y& \2 T
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
- {- I1 k( \) Q3 {# K# x公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
tvb now,tvbnow,bttvb+ d8 |: ~3 N" ~* N. ^% F  O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 n$ [( H. q3 F9 _
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。公仔箱論壇: U: {8 u! B, D+ B& O
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊www2.tvboxnow.com' }& l! W, x8 e, f' v3 C- L
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
公仔箱論壇5 Q" h" Q" U7 Q) R0 s! X$ p6 b
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
www2.tvboxnow.com# h: L$ o$ X4 n  x( U# S
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
' q3 X$ ~  C+ y( D公仔箱論壇 & V. E6 G1 |; A7 h& |+ d; E
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
/ z$ D- L3 d0 z8 p  f# i! e) p* U# }tvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
2 L% ?7 \9 v5 ?5 `公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,5 s) R# D" {0 v- O! d' D% H* E
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
( D3 _! I0 e" d7 H6 stvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
% W  k5 Y! {* m$ o: Dtvb now,tvbnow,bttvb手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
' L6 d% V! L7 M" y2 P9 r# C: I9 \www2.tvboxnow.com沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 公仔箱論壇+ f- _5 ~5 V& c" Q

( f* F: ]5 g0 Q- dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
) p! d- n1 j0 Q2 z( X/ ]( [www2.tvboxnow.com由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
# m& j9 k. b3 O3 W/ {9 z) b, R公仔箱論壇呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 J% |9 x1 e1 E
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
2 O$ K  r3 H+ R& q. s0 D# Y& _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R- T2 j8 y$ B
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
% x, g. ]/ _7 f3 e9 Mtvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb% G# ?/ n1 t/ d- r
0 O+ e7 v3 I, C7 ~( S3 i
佘詩曼" c  H; _! O( k. X- H6 V
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
  t% ^2 k5 a4 D$ X! Q4 C( `8 w0 j9 nwww2.tvboxnow.com
* a: A/ L( E, kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係邊度似呀?....- h5 B# m4 A0 ^- c
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
. u. {- N, P# F9 F( j" x6 c拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
  w# `6 Q2 t) C& p; v) c" e歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
- D8 w9 j7 h- F$ R* Y' Y  Qwww2.tvboxnow.com是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
9 ~, @7 H& l$ r; L) \tvb now,tvbnow,bttvb多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
- C7 y' G  E7 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 \- p% R2 w& D6 F" Z! `' \0 N$ Y, y& N
好!
公仔箱論壇* V9 l+ p7 z7 i/ R' C- e( V
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
. |. x( z5 S! Y2 B! N8 Y1 j2927296
. K' A8 G/ O9 h6 N* Kleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ?, R3 O1 c5 B/ z$ M4 j

w  J; B5 v% X6 Z公仔箱論壇話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
: k5 {. v- [5 x4 ~5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
) ~! ?9 p9 `  T! u/ t1 S" m# k1 I公仔箱論壇2927306
2 {3 L/ L! J* T# J! vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...+ t+ Z4 B, R% I  `
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
( M/ }4 n5 n, d4 e; F* ?' ]0 v+ W! @tvb now,tvbnow,bttvb
5 l3 _3 J' i' Q; V: C即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
# X% x* d/ G5 r% V7 z5 W公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
1 w, N' T' S8 G' a" Z& VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306
0 }$ r5 I3 Z7 O4 x+ F: c) ~: e4 d今日睇 ...公仔箱論壇' r9 S. E5 R+ ~' X5 b
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 `3 A; F" A8 z" t% V0 x
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
( ?' R$ T  Z- ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  p6 N1 ?  P1 d, @公仔箱論壇
9 w+ W" `( n4 p% l$ G: D6 \8 Z

! P+ u# h. W7 g公仔箱論壇即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
! I3 |/ }: R/ G; P8 I公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 K* x) U9 [. y: t% _7 P
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
( N5 h* o# F2 Btvb now,tvbnow,bttvb
5 U6 B2 h  C  Z# g, _! X公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
. o; O$ Q& o+ E. E1 n8 [[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
2 h2 O% Z3 L/ f- P1 k唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
1 f) x2 t& @. D, w戲中如果林峯都 ...
9 u: B& T8 G  k( F4 xtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
1 {1 s5 a; N+ `. vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing