返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
1 a! h% |" r( G% F公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
- k( t4 h5 C8 |. e& V& o2 F' ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? ; l& |  M7 V; P, f
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
% j5 H9 S" ~& s: x9 q6 h. n2 d6 o# stvb now,tvbnow,bttvb其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ..., Z/ w- s' r4 {
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??tvb now,tvbnow,bttvb+ w' g) Y/ V4 K4 U! \6 R8 L; D3 {
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 4 ?) d; v& e' j4 V7 u$ y6 w4 F* b. |* T
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
+ [6 a0 O# E* k& awww2.tvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
* l, _* P" q+ B' p) x4 s# t大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ `% t4 m" q1 u% N6 N  m# C$ i- H7 i
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧% W1 s% U% A! a! R# g3 B

3 g) O: h% S8 Q: g5 ^公仔箱論壇《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
$ d5 z# X# _; d# F5 I, V公仔箱論壇一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
+ |- W; l% x$ f3 z' nwww2.tvboxnow.com反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
& D, J3 N6 g' n/ b公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
公仔箱論壇9 ]2 b; E( h) L. v  a' v6 \- X
& T+ T0 Z; l5 ~5 j" d

. o1 s- a: {2 H! HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
9 q) G( u0 K. O& v$ S, w( X( @www2.tvboxnow.com嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
5 x: C$ ]$ N# ]; S6 \( uwww2.tvboxnow.com大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
' e- \* q7 ?7 K6 Q! A% [( B2 a* ~www2.tvboxnow.com
5 ]. ?/ T2 d. S. W$ F% E公仔箱論壇《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
& F6 u7 z) ]$ M7 c2 E5 G% h( _一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
4 \# H" D6 M' |7 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
公仔箱論壇" {0 V. A0 l- g/ I+ d+ v% D
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
5 y! n/ A" p0 X1 `$ @' S$ v9 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# z/ r9 h( s' a6 E7 w- I8 H我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
; F5 S9 ?" L: n" {8 k公仔箱論壇mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇; t1 l, h4 G% }
www2.tvboxnow.com: ?( C5 ^: o0 J1 q( @5 D1 X9 n# N
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
% {5 g; d' h' P$ K, c) ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% ^  {% u3 X3 W  T% Q

3 K) u+ A' l- |6 `- F大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?7 g3 R7 _+ n+ _' W7 [) I
公仔箱論壇, i' c  T: a* a1 s# H
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,tvb now,tvbnow,bttvb) \1 v7 E2 \$ X0 _5 w
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇
/ Q5 g  x8 c0 X% Gtvb now,tvbnow,bttvb睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
公仔箱論壇. `& o$ A' w/ G8 B3 a# _5 G: v/ f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 K" c5 _) N6 Z5 z: ~
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?; i# s9 T" C, M2 E% Y% @- m

) _8 f  h& T  a, K/ }$ C0 e公仔箱論壇呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,公仔箱論壇! N5 T5 @( z2 x  R0 Y$ d
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
1 I2 o' M2 A# A% k% K1 K公仔箱論壇mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Z  y3 V) @. q+ Z1 Q) D, f

6 a* H. x0 F! v# u7 q8 t3 {讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
& G+ j1 p1 r2 ]3 x; K4 ?tvb now,tvbnow,bttvb
' G- L  i* e7 Z1 }) o, ctvb now,tvbnow,bttvbe+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開www2.tvboxnow.com4 @+ ~& |4 f* D/ t3 h* T

4 ~$ v( A% [# O- e9 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
1 k; ~3 a- U5 q6 s6 r" atvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: r1 i/ Y- B0 d! n1 J$ S
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 j0 k( f) `# L7 ]. L: M5 V
! E* I4 A" W5 ~' k  z
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
, a1 p' x: T3 M  qtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
公仔箱論壇! N" p8 N) Y! M) w
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
" t0 E( u$ O; a- d) X& q- d& |, w4 @. F" l# Q. l7 d4 I
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。公仔箱論壇0 f. x- `  E9 ~
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
" P: j( q" N, \. J1 ?& E3 \
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
8 e/ Q) A% D1 K6 r5 _( s! ?+ D嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
  ?! v6 `3 N0 I3 n0 l, m" Xwww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
* }+ }$ |" a4 B任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
9 A8 ^6 O4 B* dwww2.tvboxnow.com原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯