返回列表 回復 發帖
跟本就無可能估到所以我放棄左
carwing 發表於 2010-3-15 08:19 PM
樓上 #593 開口中喎...
Haha, I was close la, same factory Mazda..haha
loben 發表於 2010-3-15 10:15 PM
good guess...man.
可惜我冇權比賞分你...
唯有講声"恭喜哂"
今日比條阿伯吹漲
阿伯已經成年幾無出現過,今日突然出現
佢話架車唔見偈油,但係波箱油就多左,佢問我佢架車發生左乜野問題?
我R晒頭,之後答佢:這是無可能的,偈油同波箱油係無地方可以通過去
佢跟著話我揸左車 ...
carwing 發表於 2010-3-15 08:27 PM
...話佢知架車有鬼架...攞去打堂齋就冇事啦
成年幾無出現???...個亞伯有冇下巴???行路腳錚有冇掂地???
水箱唔見左 d 水, 偈油多左好多就理解.......
在行家口中得知有另外一個行家爆出大笑話
話說他給一架C仔換自動波箱油
換完之後架車行唔到,一點反應也沒有,四圍叫救命
後來我個行家幫佢睇下,原來個波箱裡面跟本無波箱油
果條友仔話無理由,明明入左
原來條友仔從抽偈油的管道入左去機器裡面
到頭來連偈油都要換埋
換呔換到手軟
thanks for sharing
605# carwing

如果波箱冇油走去入D波...
咁搞法對个波箱會有咩影響架???
Hi Carwing: I am a certified Air-Care and Auto- technician in Vancouver. My sister live in London, Toronto. unfortunately she cannot find a good car shop there. recentlly a small problem bring the car to a car shop and they tear down the engine but unable to assemble back. (can't believe) finally wrack it. Where is your shop located? Or can I have your contact number so I can ask her to call you for any repair job her car need. Chinese saying Far away water can't extingush nearby fire. LOL. you can PM me [email protected]. Thanks
605# carwing

如果波箱冇油走去入D波...
咁搞法對个波箱會有咩影響架???
Aenergy 發表於 2010-4-26 08:18 AM
短時間加低轉數的話應該無事
Hi Carwing: I am a certified Air-Care and Auto- technician in Vancouver. My sister live in London, Toronto. unfortunately she cannot find a good car shop there. recentlly a small problem bring the car ...
elixir666 發表於 2010-4-30 06:15 AM
好遠下喎,我在Toronto scarbough area,出一出黎要2個鐘,點搞
我有点问题问你,
你们是什么车都会弄吗,
对于Toyota的车熟吗?新款跑电子的。。。
今日跟架mdx冷氣真玩野
話說個客係香港電燈公司做過,對電非常熟識
入黎就同我話架車燒fuse,換過幾次,可能係冷氣泵極力了線圈有問題,雪種喉裡面有壓力,依加我換埋條新fuse都唔得,總之現在就係有電壓無電流
好啦,咁咪跟下囉
取出relay睇下4條線插乜料先
一睇之下,發現relay去冷氣泵的線路有問題
馬上睇下,經過一輪戰鬥之後,E!真係有事,原來條線斷左,小事姐,駁返咪無事囉
駁完試下,E!點解唔行?再睇下無電到
無理由,左睇有睇,唉!原來個客話果條新fuse燒左
真玩野,又換過條,都係小事
點知換完之後都係唔行
PK喇!玩乜?
無計,死死氣走去print張線路圖睇下
睇黎睇去都無乜問題搵到
心諗唔通個壓力有問題
駁部雪種錶睇下壓力都唔小得喇
點知原來只有20幾個psi
咁又點著到呢?
抽完真空,加油加雪種,著車開冷氣
嘩!好Q凍
哈哈哈~是你疏忽了没有看gas表。。。
我住係 scarbough 隔離, 成日都去 Agincourt mall 個頭搵朋友飲咖啡, 搵你好近......,