返回列表 回復 發帖
大家早抖。。
我就繼續捱夜喇。。
尋晚就曱甴,今日就老鼠。。
你屋企都幾多好朋友架喔。。
呢只老鼠是台面果只嗻
小强是飞入黎侵入猫窝嘅
不是猫窝的住客
lhy92725 發表於 2012-7-22 06:18 PM
過門都係客,唔駛咁趕盡殺絕呱。。
儍仔大医生冇見好耐,好嗎? 升級了
ob51330 發表於 2012-7-22 06:58 PM
升級就冇,壓力多咗就有。。

你好啊,忘記咗點稱呼你添。。慘喇慘喇。。
讀書讀到懵咗。。
后生仔早睡早起,真是好孩子
lhy92725 發表於 2012-7-22 09:46 PM
遲睡早起咁又係唔係好孩子呢?
呢样通常是因为生活压力所致
lhy92725 發表於 2012-7-22 10:03 PM
係啊。。壓力大到就嚟發癲咁濟。。
醫院就嚟冇晒藥。。
最近馬幣又跌咗,啲嘢又起價,薪水又冇起,突然間好次冇晒希望咁。。
医院无药理应吾关你树
至于D野起价,薪水吾起
基本是全球性的问题
所以随遇而安啦
lhy92725 發表於 2012-7-22 10:14 PM
醫院冇藥,點醫人啊?等炒魷都次。。
D嘢起價薪水冇起--冇啖好食,又要交考試費,遲早食谷種。
最近社會就臘臘亂,再加上要大選。。
唔驚大選前,因為啲政客會粉刷太平。。
最令人擔心嘅係大選後國庫空虛嘅爛攤子。。啲價格仲唔一飆沖天?
有无药是药房行政果边处理架嘛,关你地咩树喔
无钱使就惟有慳D使咯,其他野你都控制吾到架啦
lhy92725 發表於 2012-7-22 10:29 PM
話嘅咁話。。但係冇晒藥,點都後都係會影響到醫生行業嘅。。
而且喺馬來西亞,醫藥係冇分家,兩邊互相影響嘅。。

慳?點慳?我已經忍住手好耐咗。。
埋之邊會有錢俾考試費啊?
算英鎊計架。。
都无计架,坐佐上艇咯
见步行步咯,我相信天无绝人之路嘅
lhy92725 發表於 2012-7-22 10:42 PM
呢架只有希望馬幣唔好再跌落去咯。。
想將部分啲錢兌換啲比較穩定計貨幣。。
货币升跌真是好难估计
lhy92725 發表於 2012-7-22 10:56 PM
就嘅咁至頭痕。。
呢架你諗梗人民幣,應該比其他貨幣穩定呱。。至少大陸政府控制住。。
下一個諗嘅就係新幣咯(希望唔好有股災)。。
其他嘅就唔敢諗喇。。因為波動都好大下。。
人仔先吾稳定,不断被美国逼住慢慢升紧
lhy92725 發表於 2012-7-22 11:06 PM
冇落就好咯。。
上次我嚟廣州嘅時用馬幣1蚊嚟買人仔2.20蚊。。
呢架竟然剩下馬幣1兌人仔2。。
遲啲唔知仲會唔會變一兌一添架。。
你話激唔激心?
攰喇。。瞓覺先。。
8號風球喇,大家好收衫喇
金石良 發表於 2012-7-23 07:27 PM
八號風球咁爽?有冇打通宵麻雀?
听日肯定除啦,边有通宵牌甘开心
lhy92725 發表於 2012-7-23 08:58 PM
唔係話今晚打八號,聽日就自動變公假咩?
梗吾系啦,如果返工返学时间仲挂紧8号波就吾使返
lhy92725 發表於 2012-7-23 09:08 PM
原來係咁。。
點解我朋友上次同我講嘅咁唔同。。。