返回列表 回復 發帖
多多貓、大喇叭 中午下午好!!!新一周快樂!!!
gracechanstuart 發表於 2014-11-24 01:04 PM
个脑死佐.用个仔旧机重新装过晒D 软件.
大喇叭 中午下午好!!!周二快樂 D 啦!!!
gracechanstuart 發表於 2014-11-25 01:21 PM
在间Shop 到个无线网慢,返屋企又网慢.成日都是慢斗慢.
澳洲D網絡不是這麼差吧?
lhy92725 發表於 2014-11-25 09:49 PM
无线网比第二间公司买佐,固网是批发商黎咯。
貓貓, 貓E, 大啦叭師父早晨.
pknoface 發表於 2014-11-27 07:09 AM
早晨啦!使吾使产雪啊? 又要准备火鸡大餐啦。
壟斷我這裡一樣
Pedestrian_A 發表於 2014-11-27 12:04 PM
听讲加州汽油价格是最贵伽播。
洛杉磯現在汽油價格USD$3.075/gal
我這裡CAD$1.219/L
1 Gallon=3.78 Litre
USD$3.075/3.78L=USD$0.81/L
Current exchange rate USD$1:CAD$1.13
USD$0.81x1.13=CAD$0.92
這裡貴CAD$0.30/L ...
Pedestrian_A 發表於 2014-11-28 04:42 AM
147.9 cents /  1 L. 寻日我入D油价。算是低价嘞。
你一天車程多遠?
影響可能不會太大
Pedestrian_A 發表於 2014-11-28 04:11 PM
每个Week 差吾多100 Km ,

Mon 同 Thur 两日

都要入油啰。

很多問題
一星期差吾多100 Km, 每三天一次入油, 你每次加多少公升燃料?

我的車需要15L/100km.  如果我須到我女朋友家, 我一天要開車80公里.  一缸油可行駛約400公里 ...
Pedestrian_A 發表於 2014-11-29 04:33 PM
每次40 L 以上啦。一年4 次Service。换4个胎。
我敢肯定"一星期差吾多100 Km"是錯誤的! 貨櫃車也不需要那麼多的燃料
你大概駕駛V8貨車, 一周用80L燃油la
"一年4 次Service换4个胎"需要買一輛新車現時新車只需要1年16000公里 輪 ...
Pedestrian_A 發表於 2014-11-30 04:31 PM
十年前2.4 CRV  啰。好似比RAV 4 食多少少油。10,000 Km Service  一次啰。
你每天開車100公里不是每星期
Pedestrian_A 發表於 2014-12-1 04:50 PM
Check 过路程的确将近 100km 一日

,路生真是经验丰富!

啦叭師父啲車呔全部係品質至靚既, 一年換4條已經算多啦.
pknoface 發表於 2014-12-2 08:32 AM
Made in china  平好多嘎,仲可以走接近40,000 km  添。
Pirelli 也有 Made in China.
Pedestrian_A 發表於 2014-12-3 06:56 AM
系咩?以前用过。都几贵嘎。成$ 600.00 以上 4 条胎。

依家D 国货 $ 400.00 多D啦。

强國出品果然係唔同啲既.
pknoface 發表於 2014-12-3 08:58 AM
D美国胎甘贵,我都唔再换佢啦。
國產貨多數是翻新胎
lhy92725 發表於 2014-12-3 10:59 AM
开Freeway 点敢换翻新胎啊?
如果程序做對,沒問題!
強國可能需要格外小心
Pedestrian_A 發表於 2014-12-3 04:31 PM
澳洲有原廠胎,加胶翻抄旧胎,二手胎三种。有D人原廠胎放在前面,后面就用翻抄胎。