返回列表 回復 發帖
五日年假加一個要返工嘅週末,仲唔返扣好多貓糧架啦
lhy92725 發表於 2017-9-1 10:22 PM
原来系累积假期
i'm within the city just away from downtown
Pedestrian_A 發表於 2017-9-2 03:29 AM
sydney 由旧城区堆积而成,都唔算远。D道路弯弯曲曲甘,唔似墨尔本甘直。
祝貓姐生日快!
系呀,做滿一年就有5日年假咯
lhy92725 發表於 2017-9-2 09:30 PM
在澳洲最多假期份工又舒服可能系教师嘞。
早晨各位
底衫五粒鈕 發表於 2017-9-3 03:38 AM
姑姑 晚安!
旧城? your city isn't that old
Pedestrian_A 發表於 2017-9-3 05:10 AM
甘又系,百年住宅都唔算旧嘎。有D 木窗都系上下开嘎咋
我间系铝窗左右开都成40年啦
morning
CC517 發表於 2017-9-3 09:47 AM
猫E生 晚安!
多假期系真嘅,我呢邊都系,人工仲幾高下添
至於系咪舒服就難講了,現在D學生好難搞,教師又有成績指標,都幾大壓力的
lhy92725 發表於 2017-9-3 09:01 PM
读书高分都去晒律师医师会计师工程师啦。
剩翻去做老师,上课同开会差唔多咋 十几二十人一个班,小学都冇课本,easy job
http://www.qoobee.com/wp-content/uploads/EMO_121.gifyour 40+ years old house need to invest money to keep in livable condition.
Pedestrian_A 發表於 2017-9-4 03:45 AM
油墙油,换地毯,电炉换Gas 炉,水咙头漏水,换灯泡,装冷气。。。
各位早午晚好
CC517 發表於 2017-9-4 10:06 AM
猫E生 晚安!
早晨各位
底衫五粒鈕 發表於 2017-9-4 03:34 AM
姑姑 晚安!
大貓、靚貓、啦叭師傅、各位水區老友 早午晚好好好!!!

Grace 又嚟賣廣告啦!!!

為慶祝【☆★ ...
gracechanstuart 發表於 2017-9-4 01:58 PM
Grace 姐 晚安!
你地果邊原來甘輕鬆架
lhy92725 發表於 2017-9-4 09:24 PM
上中学先致有课本。
有D 学校就学大学甘样,上专科堂同埋分学习班。成级学生都可以同堂上课。
澳洲学生系放养式教育嘎
十几二十人一个班30 students here....
Pedestrian_A 發表於 2017-9-5 03:46 AM
中学班?
小学班有D系混班:将上下年级编埋一个班
兩只貓, 大啦叭師父早晨.
pknoface 發表於 2017-9-5 03:02 AM
掌门人晚安!