返回列表 回復 發帖
我不要表錯情 自己知道是哪一個就好了
BeiDouChef 發表於 30/1/2015 04:57 PM
大廚實至名歸

路人甲肯定係其中一個,仲係公佈咗提名原因嗰個
認真睇真啲真係又真係
大廚實至名歸

路人甲肯定係其中一個,仲係公佈咗提名原因嗰個
lckiong 發表於 2015-1-30 05:01 PM

我提名小強
小強提名我
Pedestrian_A 發表於 30/1/2015 05:07 PM
我匿名提名你都見到我咩
認真睇真啲真係又真係
Grace 生日快樂 3032710

BeiDouChef 發表於 2015-2-2 06:14 AM

多謝大廚!! 真犀利!! 咁都留意到!! 不過我呢度要到聽日至係啵!!!
gracechanstuart 發表於 2/2/2015 06:21 AM
Grace姐姐E+生日咗啦~

認真睇真啲真係又真係
大廚早
來呢度同GRACE慶生好喎有大廚煮幾味

CC517 發表於 2/2/2015 12:11 PM
乾手淨腳唔使憂咁多
認真睇真啲真係又真係
原來果個時間是高版剛剛開返比我的時間
可能是黑客自動發帖的
搞到有D呢個賬號系米仲有問題哦
lhy92725 發表於 2/2/2015 05:27 PM
貓,唔好用字典內有啲字嚟做密碼
認真睇真啲真係又真係
貓,唔好用字典內有啲字嚟做密碼
lckiong 發表於 2015-2-2 05:33 PM

咩叫字典內的字啊
lhy92725 發表於 2/2/2015 05:35 PM
例如:  national, birthday , excel , perfect, myself 嗰啲查字典有啲字,網絡E+ 好多可以用幾百萬字庫嚟撞密碼
認真睇真啲真係又真係
我原來的密碼是純數字,無規律嘅哦
lhy92725 發表於 2/2/2015 05:47 PM
純數字仲死

人哋用0開始到9999999999都唔使5個鐘就撞開
認真睇真啲真係又真係
純數字仲死

人哋用0開始到9999999999都唔使5個鐘就撞開
lckiong 發表於 2015-2-2 05:57 PM

得返条鱼骨嘅猫猫 來做密碼
BeiDouChef 發表於 2/2/2015 06:00 PM
得返条鱼骨嘅猫猫=DfTyGgMm
認真睇真啲真係又真係
[quote]

得返条鱼骨嘅猫猫 來做密碼
BeiDouChef 發表於 2015-2-2 06:00 PM [/quote
被你猜中我的密码
lilitan008 發表於 2/2/2015 06:26 PM
邊個咁猜你密碼,唔怕食核蛋咩
認真睇真啲真係又真係
Pedestrian_A16 秒前TVB 22222222 元積分轉出
HENRY_16820 秒前TVB 22222222 元積分轉出
perfectman24 秒前TVB 22222222 元積分轉出
CC51729 秒前TVB 22222222 元積分轉出
lckiong36 秒前TVB 22222222 元積分轉出
lhy9272543 秒前TVB 22222222 元積分轉出
pknoface53 秒前TVB 22222222 元積分轉出
BeiDouChef1 分鐘前TVB 22222222 元積分轉出

多謝以上各位既生日祝福!! 祝各位2015 事事如意!! 羊年一切順遂!! 身體健康!!!

多謝 大廚 借左個地方切蛋糕!!
gracechanstuart 發表於 4/2/2015 03:18 AM
系度多謝Grace先
認真睇真啲真係又真係
原來最近是BeiDouChef版主的生日,雖然遲了一點,也要在此恭祝版主生日快樂!
老影迷 發表於 2015-2-4 09:49 AM

不是我的生日
是本水區 Grace 版友的生日
BeiDouChef 發表於 4/2/2015 09:59 AM
大廚沾到Grace生日的福氣喔
認真睇真啲真係又真係
吾炸過點整啊
lhy92725 發表於 2015-2-9 10:42 AM

而家好多即食麵同粟米片都不經油炸㗎喇

入烤箱焗一樣得
perfectman 發表於 9/2/2015 11:42 AM
現買現可以即食咯,已經係成品啦
認真睇真啲真係又真係
吾炸過點整啊
lhy92725 發表於 2015-2-9 10:42 AM

仍然玩不夠?
玉米片粟米片)是一種混合了烹飪過的玉米(粟米),砂糖維他命的食品。原料生麵糰需要被揉和烘烤才能製造出適當的薄片。玉米片是種穀類早餐食品,通常與牛奶一起食用。
歷史玉米片是由美國的醫學博士約翰·哈維·家樂:(Dr.John Harvey Kellogg)和他的兄弟威爾·凱斯·家樂(Will Keith Kellogg)在美國的密歇根市發明的。在十九世紀末期他們為了促進病人的痊癒,而尋找一種健康素食的基本食品。 他們的處方是一種經過煮,壓和熱烘乾的玉米,並且被製成薄薄的鬆脆的片狀食品。加入一點鹽,就可以被食用了。從1906起這項偶然的發明被威爾·凱斯·家樂新成立的公司「Battle Creek Toasted Corn Flake Company」投放市場。1922年,該公司更名為「家樂公司」(Kellogg Company) 從此玉米片這一概念被和穀物聯繫在了一起,哈維的製作方法後來被應用在小麥和大米上,在此基礎之上,後來又產生的玉米條等許多相關食品。
經濟意義在大量投入工業化生產的不久,家樂公司陷入了供不應求的局面。當時最著名廣告詞就是「請三十天不要吃烤玉米片了」但是事與願違,一場玉米片需求戰爆發了。在美國取得了成功以後,玉米片1915年左右被引進加拿大,稍後又進入了澳大利亞和英國市場。從此玉米片進入了歐洲大陸。今天人們能在附近的任何一家超市找到玉米片。為了滿足不同的需求,它的品種也越來越多樣化,以各種混合的形式出現,可加入鹹或甜的菜肴並帶有不同的附料。例如烘乾的水果、巧克力碎屑等。
Pedestrian_A 發表於 9/2/2015 03:50 PM
文體內有引領至外網連接,已舉報
認真睇真啲真係又真係
文體內有引領至外網連接,已舉報
lckiong 發表於 2015-2-9 04:08 PM

連結去維基應該無咩問題
perfectman 發表於 9/2/2015 04:12 PM
誤導人離開公仔箱
認真睇真啲真係又真係
通常大家庭出去吃年飯都是會選酒樓比較多
BeiDouChef 發表於 9/2/2015 04:13 PM
酒樓/大排檔唔緊要,最緊要係食得下既食物
認真睇真啲真係又真係